Laitila Coatingille uusi DMG MORI, Prima Power -kombikone ja 1000 m2 lisää tuotantotilaa

Korkean jatkojalostusasteen omaavaan monipuoliseen tuotantoon tekemisessään nojaava Laitila Coating on hankkinut DMG ­MORI DMU50 viisiakselisen työstökoneen, joka on jo yrityksen neljäs DMG MORI. Myös levypuolen kyvykkyyttä lisättiin ja 1000 m2 hallilaajennuksen myötä materiaalivirtoja saadaan kehitettyä.

Laitila Coating Oy on nykyään mekaniikan sopimusvalmistaja ja komponenttialihankkija. Yritys valmistaa vaativia pintakäsiteltyjä osakokonaisuuksia toimien myös pintakäsittelyn sopimusalihankkijana. – Pintakäsittelyjen lisäksi valmistamme asiakkaille kokonaisia järjestelmätoimituksia ja toimimme sopimusvalmistajana erilaisissa tuotekokonaisuuksissa. Vuosien aikana hankittu kokemus ja ammattitaito takaavat korkean laadun. Teknologiamme on ajanmukaista ja henkilökuntamme motivoitunutta. Toimintamme on vastuullista ja ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä. Panostamme ammattimaisen osaamisen kehittämiseen ja työn laatuun, kiteyttää toimitusjohtaja Kai Salo yrityksen toiminnan.
– Yrityksemme on perustettu vuonna 2002, mutta pintakäsittelyn ammattitaidon juuret juontavat aina 1980-luvun alkuun, jatkaa Salo.

 

Pintakäsittelyjä myöten kaikki saman katon alta

Laitila Coating aloitti siirtymisen mekaniikan valmistukseen käyttövesipatterien ja virtauskiskojen valmistuksella. Virtauskiskot ovat edelleen yrityksen merkittävin tuotealue; virtakiskoihin käytetään kuparia n. 3000–4000 kg päivässä ja alumiinia n. 500 kg per päivä. Virtakiskojen lisäksi yritys on vuosien varrella kehittynyt kokonaisvaltaiseksi toimijaksi, jossa saman katon alla on todella monipuolinen kattaus valmistusmenetelmiä: lattavalmistus, ohutlevytyöt, CNC-sorvaus ja koneistus, erittäin laaja-alaiset pintakäsittelytyöt, hitsaukset ja liittäminen sekä yleisesti erilaiset järjestelmätoimitukset.

– LVI-sopimustuottajana valmistamme myös kupariputkesta vesikiertoisia kuivaustelineitä ja pintakäsiteltyjä kupariputkia. Tällä sektorilla asiakaskuntamme koostuu Pohjoismaiden merkittävimmistä LVI-tukkukauppiaista. Kokonaisuutena palvelemme vuotuisesti noin sataa aktiivista asiakasta, joista suurimpina sektoreina keskiraskas sähkötekninen teollisuus sekä siis LVI-tukkukauppaan liittyvä toiminta, laaja-alaisesti teknologiateollisuuden asiakkaat, kertoo Salo.

– Tarkoituksena on erottua oman pintakäsittelymme ansiosta, jossa erityisosaamistamme on elektrolyyttinen pintakäsittely. Myös pulverimaalaus ja merkinnät ovat osa pintakäsittelytuotantoamme. Modernit ja laajat linja- ja laitefasiliteetit pintakäsittelyssä mahdollistavat alihankkijana olemisen laajasti erilaisille kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille. Omat pintakäsittelytlinjat mahdollistavat selkeämmän kokonaislaadun hallinnan. Lisäksi tiukoissa toimitusajoissa pysyminen on hallitumpaa, kun koko prosessi pintakäsittelyineen on omassa kontrollissa ja oman ”katon” alla, arvioi Salo.

Laitila Coating Oy:n valitsema kokonaisvaltaiseen, pitkälle jatkojalostettuun tekemiseen nojaava ajattelumalli on osoittautunut varsin onnistuneeksi, sillä liikevaihdon nousu on ollut lähivuodet noin 10 % luokkaa. Myös tänä hankalana koronavuonna tämä 50–60 henkilöä työllistävä yritys on edennyt 5–10 % kasvussa, mikä johtaa noin 13 miljoonan euron liikevaihtoon. Myös vienti on mahdollistunut entistä paremmin taas jälleen kerran monipuolisten pintakäsittelymahdollisuuksien ansiosta. Se on Salon mukaan positiivinen yllätys, että myöskään muualla kuin Suomessa ei aivan vastaavia toimijoita juurikaan löydy.

 

Neljä DMG MORI:a, uusin tänä vuonna

Laitila Coating on tehnyt määrätietoisesti kehitystyötä uudistamalla jatkumona valmistusteknologiaa ja konekantaansa. Lastuavan työstön rintamalla yritys hankki tänä vuonna uuden 5-akselisen koneistuskeskuksen, DMG MORI DMU50. Merkkinä DMG MORI on Laitila Coatingille tuttu, sillä yrityksellä oli aiemmin arsenaalissaan jo kolme DMG MORIa: CMX 50, CMX800V ja Sprint 20/5. Nämä, ja marraskuussa tuotantoon saapunut DMU50 hankittiin DMG MORI ­Finance -leasingsopimuksella. – DMG ­MORI -leasingsopimuksella koneita hankittaessa pääsee nopeasti ja vaivattomasti kiinni uuteen koneeseen, ja pääsemme pienellä käyttöpääomalla myymään uuden tehokkaan koneen kapasiteettia. Lisäksi leasingilla hankitun koneen voi missä kohtaa tahansa lunastaa omaksi, kertoo Salo DMG MORI ­Finance -leasingsopimuksen etuja.

 

DMG MORI:lla halu tehdä kauppaa

Salo kiittelee DMG MORI -organisaation toimintaa. – Heillä on halu tehdä kauppaa ja järjestää asiat meidän toivomallamme tavalla. Lauri Erkkolan kanssa olemme pitkään yhteistyötä tehneet ja hänen toiminnastaan huokuu DMG MORIn halu tehdä yhteistyötä, kova pyrkimys järjestää asiat meidän toivomallamme tavalla. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten asiakassuhteen hoito Laurin johtamana on sujunut. Palvelu, ihmiset ja kaikki oheisratkaisut koneen ympärillä olivat isoin tekijä, miksi sopimus kallistui tälläkin kertaa DMG MORI -työstökoneeseen.

 

Lisää uskottavuutta, lisää teknologiaa

Kai Salon mukaan marraskuussa valmistuneeseen uuteen 1000 m2:n laajennusosuuteen sijoitetun DMG MORI DMU 50 mukanaan tuoma uusi teknologia lisää edelleen yrityksen kyvykkyyttä ja uskottavuutta. – Kysyntä lastuavalla puolella on kasvanut koko ajan ja DMU 50 -koneen hankinnan myötä olemme entistä varteenotettavampi kumppani myös lastuavan työstön saralla.

– DMU50 vähentää entisestään manuaalityön tarvetta, jolloin huippuosaajamme voivat tuotannossamme käyttää useampia koneita ja näin saadaan tuotanto entistä tehokkaampaan käyttöön. Saimme siis uuden DMG MORIn ansiosta lisää kapasiteettia ja kilpailukykyä. Robotisointi on myös tulossa entistä merkittävämpään osaan, joka myös mahdollistuu paremmin näiden uusien investointien avulla.

 

Levypuoli vahvistui Prima Power -kombikoneella

Myös ohutlevypuolen uskottavuutta Laitila Coatingilla vahvistettiin, kun yritys hankki Prima Power Combi Sharp -kombikoneen + Compact Express -levynvaihtoautomaatin. – Nyt investoitu kone on se puuttuva palanen, jota olemme kaivanneet jo jonkin aikaa. Olemme viime vuosina vieneet määrätietoisesti eteenpäin tätä strategiaa, jossa yrityksemme tarjoaa saman katon alta asiakkaille monipuolisempaa ja laajempaa kokonaisuutta, mekaniikkaa valmiiksi tuotteeksi pintakäsiteltynä. Meillä on ollut käytössämme aiemmin jo kaksi levytyökeskusta ja tehty investointi vahvisti entisen kapasiteetin rinnalle sellaisen ohutlevytuotannon, joka takaa kilpailukyvyn ja uskottavuuden myös tällä saralla. Nyt voimme tarjota levymäisille tuotteille sekä lävistystä että laserleikkausta, ja meillähän on myös vesileikkausta tarjolla, kiteyttää Salo yhdistelmälevytyökonehankinnan taustat.

 

INFO

Laitila Coating Oy
Kai Salo
toimitusjohtaja
puh. 0400 765 568
www.laitilacoating.fi

 

DMG MORI -koneista:

DMG MORI Finland Oy Ab
Lauri Erkkola
toimitusjohtaja
puh. 050 566 8779
fi.dmgmori.com