20X-tuottavuus: SLM Solutions esitteli 12 laserin 3D-metallitulostimen

Jauhepetilasersulatuksen pioneeri SLM Solutions esitteli uuden SLM NXG XII 600 3D-metallitulostimen, mikä on välittömästi kaupallisesti myynnissä. Erittäin odotettu kone on varustettu peräti 12 laserilla, joissa kussakin on 1 kW tehoa ja kasvatustilavuus massiivinen 600 x 600 x 600 mm. NXG XII 600 on markkinoiden ylivoimaisesti nopein kone, 20 kertaa no­peampi kuin yksi laserinen kone ja täynnä innovatiivisia teknisiä ominaisuuksia, kuten lasersäteen zoomaus-toiminto korkeimman tuottavuuden ja luotettavuuden saavuttamiseksi. Se on suunniteltu käytettäväksi sarjatuotannossa korkean kappalevolyymin osissa sekä suurin osien tulostukseen tunneissa päivien sijaan. Radikaalisti alhaisemmat kappalekustannukset, tulostusajat sekä massiivinen tulostustilavuus avaavat täysin uusia mahdollisuuksia eri teollisuuden aloille.

 

Sarjatuotantoa 1000 cm³/h

NXG XII 600 on uusin lisäys saksalaisen SLM Solutionsin tuotevalikoimaan ja nostaa 3D-metallitulostimien tuottavuuden aivan uudelle tasolle. Järjestelmässä on 12 samanaikaisesti toimivaa laseria, joissa kussakin on 1 kW tehoa sekä lukuisia teknologisia innovaatioita ja automatisoituja ominaisuuksia. Lasersulatusajan huomattavasti parempi käyttöaste kasvatusprosessissa mahdollistaa täysin ylivoimaisen kasvatusnopeuden jopa 1000 cm³/h. Uusi kone on suunniteltu alusta alkaen sarjatuotantoon ja siinä on uusi SLM:n oma optinen järjestelmä, mikä on markkinoiden kompaktein. Se mahdollistaa kaikkien lasereiden toiminnan koko kasvatusalueella.

 

Zoom-toiminto

Kaikki 12 laseroptiikkaa tarjoavat lasersäteen halkaisijan määrityksen kaksoislinssien ansiosta Zoomaus-toiminnolla, mikä mahdollistaa jopa yli 1000 cm³/h kasvatusnopeuden. Tämä laskee kappalekustannukset sekä kasvatusajat täysin uudelle tasolle ja täten mahdollistaa massatuotannon uusille tuotteille ja toimialoille.

 

Valmistuksen uusi aikakausi

SLM Solutionsin operatiivinen johtaja Sam O’Leary on innostunut huippu-uutuuden lanseerauksesta ja korostaa, että valmistuksen uusi aikakausi on alkanut: ”NXG Xll 600 on teollisen valmistuksen vallankumous. Tähän asti rajana oli pidetty nelilaserjärjestelmää – se, mitä toimitamme täällä 12 kW:n asennetulla laserteholla, on todella uraauurtavaa ja merkittävä edistysaskel, ei vain ainetta lisäävässä valmistuksessa, vaan teollisuudessa yleensä. Koneen tarjoamat kappalekustannuksien lasku ja tuottavuuden kasvu mahdollistavat ensikertaa ainetta lisäävän valmistuksen historiassa täysipainoisen sarjatuotannon integroinnin toimitusketjuusi.”

 

Automaatiolla lisätuottavuutta

NXG XII 600 uutuuden integroinnin helpottamiseksi tehtaisiin ja toimitusketjuihin ratkaisuun kuuluu useita automatisoituja ominaisuuksia, kuten automaattinen kasvatussylinterinvaihto, automaattinen kasvatuksen käynnistys sekä kasvatussylinterin ulkoinen esilämmitysasema ja ulkoinen jauheenpoistoasema.

 

Kappaleiden korkea laatu fokuksessa

Saavuttaakseen korkean tarkkuuden sekä erinomaiset ja homogeeniset mekaaniset ominaisuudet koko kasvatustilavuudessa SLM Solutions on kehittänyt uuden kaasuvirtausasennuksen, optimoidun kammiorakenteen sekä SLM Solutionsin patentoidun ja todistetusti toimivan sinter wall -teknologian. Asiakkaat voivat myös luottaa patentoituun kaksisuuntaiseen jauheenlevittimeen, mikä on uudistettu kompaktiksi ja kaasuvirtausoptimoiduksi.

 

Uusi lämmönhallintakonsepti

NXG XII 600:n vankkarakenteisessa koneessa on uudenlainen lämmönhallintakonsepti. Tämä vähentää ajautumista minimiin ja antaa asiakkaille mahdollisuuden tulostaa saumattomia osia, jotka on sulatettu yhteen jopa 12 laserilla.

 

Helppokäyttöinen ohjaus

Koneessa on aivan uusi käyttöliittymäkonsepti, mikä keskittyy käyttäjään ja optimoi työnkulun sekä vähentää koulutusvaatimuksia. Tämä korostaa jälleen kerran SLM Solutionsin keskittymistä tuottavuuteen, luotettavuuteen ja turvallisuuteen.

 

Automaattinen jauheenkäsittely

Kone on saatavana kahdella eri jauheenkäsittelyvaihtoehdolla: painovoimaan perustuvalla ja tyhjiöpohjaisella ratkaisulla, jotka molemmat pitävät seisokit tulostuksien välillä mahdollisimman lyhyinä sekä lasereiden käyttöasteet mahdollisimman suurina.

 

Suomessa vahva paikallinen tuki

SLM Solutionsia jo viisi vuotta Suomessa sekä Baltiassa edustanut ja tähän mennessä 13 konetta toimittanut Vossi Group Oy on panostanut merkittävästi henkilöstönsä osaamiseen sekä tekniseen tukeen. ­Asiakkaiden koneiden ylläpidosta vastaa useita valmistajan kouluttamia huoltoteknikkoja sekä Tampereen varastosta löytyy yleisimmät kulutus- ja varaosat. Tämän lisäksi valmistajan materiaali-, prosessi- ja sovellusosaajat ovat asiakkaiden käytettävissä. Suomessa onkin toteutettu useita laajaa kansainvälistäkin huomiota saaneita uuden sukupolven tuotteiden yhteiskehityshankkeita Vossin asiakkaiden sekä SLM Solutionsin tiiviissä yhteistyössä. ”Tämä vallankumousteknologia tuli nyt merkittävään risteyskohtaan verrattuna perinteiseen valmistukseen, kun suuri määrä tuotteita tuli kannattavaksi valmistaa 3D-metallitulostamalla. Alan arvovaltaiset tahot ovat kommentoineet SLM:n puskeneen teknologiaa jopa viiden vuoden harppauksen eteenpäin NXG XII 600 -uutuudella. Maailmassa on hypermuutos käynnissä ja kannattaakin ottaa rohkeasti meihin yhteyttä, niin tutkitaan 3D-tulostuksen mahdollisuudet kilpailukyvyllenne”, Vossi Group Oy:n toimitusjohtaja Marko Vossi kannustaa.

 

Järjestelmän ominaisuuksia
• Kasvatustilavuus: 600 x 600 x 600 mm
• 12 laseria, joissa kussakin 1 kW tehoa
• Zoomaus-toiminto
• Integroitu skannauskentänosiointi tasaisen kuormituksen jakamiseen kaikkien 12 laserin kesken
• Automaattinen kasvatussylinterien vaihto
• Automaattinen kasvatuksen käynnistys
• Ulkoinen kasvatuskammion esilämmitysasema
• Ulkoinen kasvatuskammion jauheenpoistoasema
• Markkinoiden ylivoimaisesti alhaisimmat tuotantokustannukset vähentämällä osakustannuksia ja kokonaistulostusaikaa

 

INFO

Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/20x
www.slm-pushing-the-limits.com