Ledenin Oulaisten tehdasinvestointi etenee järeillä hankinnoilla

Havainnekuva (ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta).

Ledenin ja Amadan tekemä merkittävä hankintasopimus mahdollistaa yhtiön kapasiteetin kasvattamista ja teknologian modernisointia Oulaisissa. Leden Groupin mittava tehdasinvestointi Oulaisissa etenee tällä hetkellä vauhdilla merkittävien hankintasopimusten vaiheessa. Yhtiö on sopinut Pohjoismaiden mittakaavassa merkittävästä laitetoimituksesta Amadan kanssa, joka on yksi maailman suurimmista metalliteollisuuden konetoimittajista.

Amada tulee toimittamaan tulevalle Oulaisten tehtaalle sekä varastojärjestelmän laajennuksen että kaksi uutta yhdistelmäkonetta työkalunvaihtoautomaateilla. Lisäksi toimitukseen kuuluu kuitulaser-laitteisto, jossa on tuplatornivarasto ja tuotantoa tehostavaa robotiikkaa. Särmäyskapasiteetin lisäämiseksi kokonaisuuteen kuuluu lisäksi särmäyspuristin, joka täydentää yhtiön aikaisemmin käyttöön ottamaa teknologiaa.

”Oulaisten uudesta tehtaasta muodostuu moderni sopimusvalmistuksen keskus, jossa on alan uusinta teknologiaa. Tuotantolaitteistoa modernisoidaan siis merkittävästi muuton yhteydessä. Tehtaan suunnittelussa ovat pitkin matkaa korostuneet automaatio, tehokkuus ja toimintavarmuus, jotka määrittävät myös investointeja.  Nyt tehty, Pohjoismaidenkin mittakaavassa erittäin merkittävä hankinta, tukee tulevaa tehdasinvestointia ja mahdollistavat kapasiteetin kasvattamisen. Ylipäätään Ledenin tuleva Oulaisten tehdas tulee tukemaan yh­tiön kasvua ja parantamaan asiakaspalvelua”, kertoo Leden Finland Oy:n johtaja Marko Niskanen. 

Leden Finland Oy
Marko Niskanen
Head of Division
puh. 050 350 9914
www.ledengroup.com

Taustatietoja yhtiöstä:
Leden Group on Pohjois-Euroopan inspiroivin metalli- ja sähkötekniikan sopimusvalmistaja. Leden kokonaisuutena palvelee mm. ohutlevy-, lattarauta- ja virtakiskorakenteissa, koneistamisessa ja kokoonpanossa. Lisäksi yhtiö tarjoaa tuotannollistamiseen, logistiikkaan ja tuotetiedon hallintaan liittyviä palveluja. Yhtiöllä on myös teräspalvelukeskus ja omaa profiilituotantoa. Leden työllistää noin 450 ammattilaista ja palvelee yli 400 asiakasta. Kattavat tuotantopalvelut, koko tuotantoprosessin syvä osaaminen ja älykkäät lisäarvopalvelut tekevät yhtiöstä Pohjois-Euroopan inspiroivimman sopimusvalmistajan. Yhtiö toimii Suomessa ja Virossa. Leden Group Oy syntyi vuonna 2021 ja Leden Finland Oy syntyi kesällä 2023 kun suomalaiset tytäryhtiöt Ojala-Yhtymä Oy, LaserComp Oy ja Celermec Oy yhdistyivät.