Alexander Olander on nimitetty Raveman uudeksi toimitusjohtajaksi – uuden aikakauden alku

Konetekniikan diplomi-insinööri Alexander Olander on nimitetty Ravema AB:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Olander aloitti tehtävässään 1. syyskuuta 2023. Jörgen Fredsson, joka on toiminut toimitusjohtajana kymmenen vuoden ajan, siirtyy sivuun ja keskittyy jatkossa emoyhtiö Pronect AB:n toimitusjohtajuuteen sen edelleen kehittämiseksi.

Alexander Olanderilla on vahva tausta valmistusalalta. Hänen laaja 15 vuoden kokemuksensa tekee hänestä luonnollisen valinnan Jörgenin seuraajaksi. Olander on ollut osa Raveman monipuolista tiimiä vuodesta 2016 lähtien. Hän aloitti uransa palveluliiketoiminnan liiketoiminta-alueen johtajana ja on viime vuodet vastannut koneliiketoiminnasta.
Jörgen Fredsson uskoo vahvasti, että Alexander Olanderilla on valmiudet viedä Ravema AB entistä vahvempaan suuntaan tulevaisuudessa. Fredsson kommentoi:
– Lähes kymmenen vuoden jälkeen on aika antaa tilaa uusille näkökulmille. Alexanderilla on ollut kokonaisvaltainen vastuu Raveman työstökoneiden alueesta jo jonkin aikaa ja uskon vakaasti, että hän pystyy kasvattamaan liiketoimintaa kestävällä ja eettisellä tavalla sekä pitämään asiakkaamme yhtä tyytyväisinä kuin tähänkin asti.

Valmistusala on jatkuvassa muutoksessa, ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen on elintärkeää. Alexander Olanderin tulevaisuuden visio painottuu kestävän kehityksen ja valmistusalan huippuosaamisen ympärille. Olander kertoo:
– On suuri kunnia olla osa yritystä, jolla on aina ollut kunnianhimoinen tavoite olla eturintamassa ja tarjota asiakkaillemme parhaita mahdollisia työstökoneita, metrolo­giaa ja automatisoituja ratkaisuja. Odotan innolla mahdollisuutta johtaa Ravemaa tulevaisuuteen ja jatkaa innovatiivisena ja luotettavana kumppanina asiakkaillemme. Yhdessä kokeneen tiimimme kanssa jatkamme menestyksen rakentamista myös tulevaisuudessa.

Valmistusteollisuus kehittyy nopeammin kuin koskaan aiemmin, ja nämä muutokset ovat merkittäviä. Nimittämällä Alexander Olanderin uudeksi toimitusjohtajaksi, Ravema tarjoaa asiakkailleen vakaata turvallisuuden tunnetta ja luottamusta. Sisäinen rekrytointipäätös viestii Raveman vahvasta sitoutumisesta asiakkaiden etuun. Tuntemus markkinoista ja asiakkaiden tarpeista on nyt ratkaisevan tärkeää.
Työkaluliiketoiminta jatkaa entisellään Anders Jinglövin johdolla. Raveman tiimi toivottaa onnea Alexander Olanderille ja Jörgen Fredssonille uusissa tehtävissään. 


Alexander Olander saa Raveman vanhalta toimitusjohtajalta Jörgen Fredssonilta täyden tuen uuteen tehtäväänsä.

https://ravema.fi/
https://pronect.eu/

Lisätietoa Ravemasta:
Ravema on Pohjoismaisen teollisuusalan johtava kumppani, joka tarjoaa kokonaisratkaisuja tuotantolaitteisiin, työkaluihin, mittaustekniikkaan, automaatioon, huoltoon ja jälkimarkkinointiin. Tulevaisuudessa heillä on keskeinen rooli teollisuuden tuottavuuden edistämisessä. Yrityksen tavoite on luoda arvoa asiakkaille, työntekijöille ja yhteiskunnalle. Tämän he saavuttavat heidän asiantuntemuksellaan, kumppanuuksillaan ja kattavilla ratkaisuillaan, joita he kehittävät yhteistyössä johtavien toimitta­jien Mazakin ja Hoffmannin kanssa. Tämä yhteistyö on vahva kilpailukyky alalla tulevaisuudessa.

Lisätietoa Pronectista:
Pronect on itsenäisten yritysten ryhmä, joka palvelee valmistusteollisuutta teknologialla, koneilla, työkaluilla, ohjelmistoilla ja osaamisella. Pronect on osa perheomisteista Liljedahl-konsernia, jonka pääkonttori sijaitsee Värnamossa, Ruotsissa. Vastuullisella omistajuudella ja kestävällä strategialla Pronect vie teollisuutta eteenpäin. Yhdistämällä teknologioita ja osaamisia yritys lisää uutta arvoa nykyhetkeä pidemmälle.
Pronectilla on toimintaa seitsemässä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa ja yritys palvelee yli 7000 teollisuusasiakasta. Pronectin vuotuinen liikevaihto on > 160 M€.