Maailman parhaat pakkausratkaisut on jälleen palkittu WorldStar-palkinnoilla

Boxon Oy:n pakkaus-/suunnittelutiimi on voittanut pakkaus­alan suurimman tunnustuksen – WorldStar-palkinnon Elec­tronics-kategoriassa BoxCor® Corrosion Prevention -laatikolla. Innovatiivisissa pakkauksissa korroosionestoaine on ruiskutettu suoraan pakkauksen sisäpuolelle, jolloin pakkaukseen laitettavat metalliosat saavat automaattisesti suojan korroosiota vastaan.

Korroosionestomolekyylit haihtuvat ja leviävät koko suljetun laatikon sisäpuolelle ja muodostavat suojakerroksen sisälle pakattujen kappaleiden pinnoille. Kerros estää syövyttäviä elementtejä, kuten kosteutta tai happea, joutumasta vuorovaikutukseen metallien kanssa kuljetusprosessin tai varastoinnin aikana. Näin laatikon sisällä olevia tarvikkeita ei tarvitse enää erikseen öljytä tai pakata esimerkiksi polyeteenipusseihin tai paperikääreisiin. Pakkaamisesta jää yksi vaihe kokonaan pois ja kustannustehokkuus paranee. BoxCor®-laatikko on käytännöllinen ja kätevä tapa metalliosien toimitukseen. Se on turvallinen käyttää ja täysin myrkytön. Se ei sisällä nitriittejä, fosfaatteja tai mitään kiellettyjä tai rajoitettuja aineita. Käytön jälkeen laatikko on täysin kierrätettävä tai käytettävissä uudelleen pakkauksena.

– Pakkaukset sopivat aivan täydellisesti sellaisille yrityksille, jotka haluavat parantaa ympäristöystävällisyyttä ja vähentää paketoimisesta syntyviä kustannuksia. Tämän avulla tuotannossa jää yksi vaihe kokonaan pois, kun osia ei tarvitse pakata erikseen. Ja pakkausmuovin käyttö vähenee, iloitsee Markku Väänänen, Teknoman ke­mian osaston myyntijohtaja. Teknoma toimittaa Boxonille päällystyksessä tarvittavan aineen.

Pakkauksiin käytettävä aaltopahvi päällystetään omassa tuotannossa Lempäälässä ja sille on myönnetty Suomalaisen työn liiton Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä. Syksyllä 2022 BoxCor® Corrosion Prevention -laatikko voitti Pohjoismaisen pakkausalan palkinnon ScanStarin ja aiemmin keväällä 2022 myös se nimettiin PacTec-messujen kiinnostavimmaksi uutuudeksi. 

Lisää BoxCor®-pakkauksesta:
https://www.boxon.fi/yritys/ajankohtaista/vpci-korroosionestotuotteet/

Boxon Oy:n toiminta perustuu jo vuonna 1985 perustettuun yritykseen, jolla on varastot ja tuotanto Helsingissä ja Lempäälässä sekä toimistot Kuopiossa, Turussa ja Vaasassa. Se on 35 työntekijän ja yli 17 miljoonan euron liikevaihtonsa ansiosta yksi Suomen johtavista pakkausten ja niihin liitty­vien automaatioratkaisujen toimittajista.