Minconille järeän kokoluokan DN Solutions -vahvistus

Mincon Finland on panostanut toimintansa kasvaessa automaatioon sekä isompien kappaleiden sorvaukseen. Isojen kappaleiden sorvaukseen yritys on hankkinut järeän kokoluokan vahvistuksen DN Solutions Puma 700 XLM.

Mincon Finland on osa irlantilaista pörssiyritystä Mincon Group PLC -konsernia. Suomen yksikössä Geotechnical Centerissä Ylöjärvellä työskentelee kaikkineen noin 80 henkilöä. Liikevaihto vuonna 2021 oli 24,3 miljoonaa ­euroa. Mincon valmistaa kaivos- ja rakennus­teollisuuden porauksen kulutusosia mm. paineilmaiskuvasaroita, iskunvaimentimia, rengasteriä, porakruunuja, poraustankoja sekä muita poraukseen liittyviä komponentteja. Sektorillaan Mincon on alansa markkinajohtaja Suomessa.


Panostuksia automaatioon ja järeään sorvauskalustoon

– Toiminnan kasvaessa olemme panostaneet automaatioon sekä isompien kappaleiden sorvaukseen. Tästä hyvänä esimerkkinä on uusin investointimme DN Solutions Puma 700 XLM, kertoo valmistuspäällikkö Tommi Kivistö.
Tämän viime vuoden lopussa Minconin tuotantoon saapuneen DN Solutions -sorvin (DN Solutions on entiseltä nimeltään Doosan) kärkiväli on 5050 mm. Kone on varusteltu Atling AX9I -tukilaakerilla ja Fanuc iHMI 15” touch screen -ohjauksella.
– Koneessa on myös hieman harvinaisempi lisävaruste: työkalunvaihtaja kuudella Capto 8 -makasiinipaikalla. Työkalun kiinnitys revolveriin hoituu Sandvikin kehittämällä hydraulisella kiinnittimellä. Makasiiniin mahtuukin hieman yli 400 mm pitkät sorvauspuomit, jotka ovat tervetullut lisä monimutkaisten kappaleiden valmistamiseen, kuvaa Kivistö koneen ominaisuuksia.

Minconin uudessa Puma 700 XLM:ssä on työkalunvaihtaja kuudella Capto 8 -makasiinipaikalla.


DN Solutions on tuttu ja varma valinta

– Uusi Puma 700 XLM olikin jo tuttu ja varma valinta vahvistamaan DTH-tuotelinjaa, jossa meillä on ennestään jo viisi long bed -sorvauskeskusta työn touhussa. Uusin hankinta on jo kahdeskymmenestoinen DN Solutions -merkkinen työstökone tuotannossamme ja lisää on myös tänä vuonna tulossa, valaisee Kivistö ja jatkaa: – Tärkeässä osassa ovat myös DN Solutions -maahantuojan Duroc Machine Toolin erinomaisesti toimivat jälkimarkkinointipalvelut. Heidän kauttaan esimerkiksi varaosasaatavuus on parasta tasoa markkinoilla. Tänään tilattu varaosa on jo huomenna meillä!
– Puma 700 XLM antaa meille myös enemmän mahdollisuuksia yli viiden metrin kärkivälinsä ansiosta. Pystymme valmistamaan entistä pidempiä akseleita ja suurempia paineilmaiskuvasaroita. Olemme tunnettuja myös akseleiden valmistamisesta. Vuonna 2022 valmistimme alihankintatyönä akseleita pituudessa 1000 mm – 3200 mm noin 1500 kpl, kertoo Kivistö.
– Vahvuutemme kiteytyy sitoutuneen organisaatiomme vahvaan ammattitaitoon. Jokainen koneistajamme tekee itse ohjelmansa ja jokaisella koneellamme on ohjelmointimahdollisuus. Myös tuotantomme korkea automaatiotaso ja vahva konekantamme seisovat toimintamme tukipilareina. Tämä uusi Puma 700 XLM on taas yksi askel tahtotilassamme kehittää ja vahvistaa toimintaamme, päättää Kivistö.

Mincon Finland
Tommi Kivistö
valmistuspäällikkö
puh. 050 522 5023
www.mincon.com

DN Solutions -työstökoneista:
Duroc Machine Tool Oy
puh. 020 735 0680
www.durocmachinetool.fi

Minconin tekeminen tukeutuu sitoutuneeseen ja osaavaan henkilökuntaan, huippuluokan konekantaan ja korkeaan automaatiotasoon. Kuvassa vuosi sitten tuotantoon saatu robottisolu, johon on integroituna kaksi DN Solutions -pystysorvia sekä 5-akselinen työstökeskus.
Järeä, yli viiden metrin kärkivälin DN Solutions Puma 700 XLM on näyttävä ilmestys. Tämän viime vuoden lopussa tuotantoon saapuneen uuden sorvin ansiosta Mincon pystyy valmistamaan entistä pidempiä akseleita ja suurempia paineilmaiskuvasaroita kerralla valmiiksi.