MAKINO a800Z uusi 5-akselinen vaakakarainen koneistuskeskus

EMO 2021 -messuilla Milanossa nähtiin ensiesittelyssä Euroopassa Makino a800Z vaakakarainen 5-akselinen koneistuskeskus. Uutuusmalli tarjoaa samat tehot, suorituskyvyt ja luotettavuuden kuin viime vuonna esitelty vaakakarainen 630 x 630 mm palettinen 4-akselinen koneistuskeskus malli a81nx, lisäten siihen vielä kaikki 5-akselisen koneen mahdollisuudet. Koneessa on vakiona paletinvaihtaja ja kaksi palettia.


4-akselisen suoritusarvot 5-akselisella koneella

Siirtyminen perinteiseen 5-akseliseen koneeseen tarkoittaa joskus uhrautumista kunnollisista lastuamisarvoista. Mutta tämä ei koske Makino a800Z -mallia. Sen korkea suorituskyky, suuri vääntömomentti ja jäähdytetty kara tarjoavat koneen operaattorille samat tehot kuin törkeän tehokas 4-akselinen vaakakarainen koneiskeskus Makino a81nx, joten sen lastuamiskyky kattaa laajan materiaalialueen. Ja mitä vielä, tukeva koneen kaksoiskallistettu rakenne tarjoaa lastuamisarvot, jotka ovat suuremmat kuin monissa perinteisissä vaakakaraisissa koneistuskeskuksissa. Kaksois-kallistettu rakenne, jossa sekä pylväs että pöytä muodostavat erittäin tukevan rakenteen, välittävät tehokkaasti raskaan koneistuksen aiheuttamat suuret lastuamisvoimat ja näin maksimoivat koneen tukevuuden.


Z-tyypin pöytä

Se ei ole pelkästään kara, joka on edistyksellinen a800Z-mallissa. Sen Z-tyypin ketterä kallistuva NC-pyöröpöytä tuo pöydän painopisteen ja työkappaleen lähelle pöydän kallistusakselin pyörähdyskeskilinjaa. Tämän seurauksena inertia on minimoitu, kun taas pöydän paikoitusliikkeet voidaan suorittaa suurella nopeudella ja erinomaisella tarkkuudella. Toisin sanoen, tämä ylimitoitettu, rakenteeltaan jäykkä ja ominaisuuksiltaan dynaaminen pöytärakenne – toimien teknologian esikuvana – on avainroolissa mahdollistaen järisyttävät lastuamisarvot sekä nopean ja tarkan 5-akselikoneistamisen.


Erinomainen lastujen poisto työtilasta

Kukaan koneen operaattori ei halua lastujen kerääntyvän työtilaan. Tämän takia a800Z-koneessa on suuren kapasiteetin lastujen hallintajärjestelmä. Sisäpuoliset seinät työtilassa on päällystetty ruostumattomalla teräksellä pienentääkseen lastujen kiinnittymistä. Tämän lisäksi melkein kohtisuorat seinät sallivat lastujen tippua vapaasti omalla painollaan. Kolme poistokanavaa työtilan pohjassa varmistavat tehokkaan lastujen poiston vakiona olevalle lastunkuljettimelle. Tämä tehokkuus välttää energiahukkaa ja vähentää lastuamisnestesäiliön huoltotoimenpiteitä.


Operaattori- ja automaatioystävällinen

Matalan kynnyksen ansiosta a800Z tarjoaa koneen operaattorille erinomaisen pääsyn työtilaan suorittamaan haluamiaan asetuksia tai mittauksia. a800Z on helposti liitettävissä erilaisiin automaatiojärjestelmiin, kuten Makinon omaan PZ2-paletinhallintajärjestelmään tai FMS-järjestelmään yhdessä vaakakaraisen 4-akselisen koneistuskeskuksen, Makino a81nx kanssa.


Luotettava lämpötilan kontrolli

Makinon koneet ovat kuuluisia niiden lämpötilan hallintajärjestelmistään. a800Z ei ole tähän poikkeus. Karan-, pöydän- ja kuularuuvin osien jäähdytys varmistavat, huolimatta siitä miten vaativia lastuamissovellukset tuotantoympäristössä ovat, että tämä vaakakarainen koneistuskeskus ei lämpene tai menetä työstötarkkuuttaan.


Suorituskyky sinun käsissäsi

Vakiona on 10.000 min-1 kara max. 721 Nm vääntömomentilla ja 55 kW max. teholla ja optiona on järisyttävän suurivääntöinen 8000 min-1 kara max. 1200 Nm vääntömomentilla ja 75 kW:n teholla.

Pylvään X-liike on 1280 mm, karalaatikon Y-liike 1200 mm ja pöydän pituusliike Z-liike 1120 (1325 mm kun pöytä on vaaka-asennossa), Pöydän pyöritys B-liike 360 astetta ja pöydän kallistus C-liike 180 astetta, paletti on 630 x 630 mm ja suurin kuorma paletilla on 1000 kg. Pikaliikkeet X-, Y- ja Z-akseleilla ovat 60 m/min ja pöydän pyöritysakselilla (B) 18.000 °/min ja kallistusakselilla (C) 9.000 °/min.

Työkalumakasiini on vakiona 60-paikkainen ja suurin työkalun halkaisija on Ø 115 mm ja viereiset paikat varattuna Ø 356 mm. Suurin työkalun pituus on 690 mm ja työkalunvaihtoaika vikkelän ripeä 1,76 s.

Peruskoneen paino on vaikuttavat 32100 kg.

Makino a800Z:aa käskyttää uusin Fanuc 30i-sarjan ohjaus ja käyttöliittymänä on Makinon oma Pro6.

Cron-Tek Oy
myyntitiimi
puh. 09 549 4660
www.crontek.fi