Matrix haastajana Suomen ja Baltian lävistys- ja muovaustyökalujen markkinoille

Fredko Group on ottanut valikoimiinsa italialaisen Matrixin lävistys- ja muovaustyökalut sekä työkalujen teroituskoneet. Groupin Hämeskone Maahantuonnin tavoitteena on haastaa Suomen ja Baltian asiakkaiden nykyiset lävistys- ja muo-vaustyökalujen toimittajat tarjoamalla Matrixin innovatiivisia, kestäviä ja luotettavia ratkaisuja. Matrix on aloittanut tiiviin yhteistyön Salvagnini Groupin kanssa, mikä mahdollistaa näiden kahden eri edelläkävijätoimijan tuotekehitysympäristöjen yhdistämisen asiakkaille näkyviksi eduksi niin työkaluissa kuin itse levyntyöstökoneissa.

Kilpailukykyiset Thick Turret -työkalut

Matrixin lävistystyökalut ovat hintakilpailukykyisiä ja niissä on käyttäjän itse ylläpidettävät työkalurungot. Pistimet ja tyynyt ovat yhteensopivia kaikkien yleisten Thick Turret -merkkien kanssa. Asiakaskokemusten mukaan erityispiirteenä on pitkä työkalujen kestoikä. Työkalurungoissa on kolme eri tuoteperhettä Italian lipun värien mukaan: Red, White ja Green.

Asiakas-lähtöisiä erikois-ratkaisuja nopeasti

Matrix tarjoaa monipuolisia ratkaisuja muovaus-, multitool- ja klusterityökaluihin. Matrixin dynaamisella tuotekehitys- ja suunnittelutiimillä on sisäänrakennettu halu auttaa asiakaskohtaisten ratkaisujen kehittämisessä. Aikaisemmat innovaatiot todistavat tiimin kyvykkyyden suunnitella erikoistyökaluja niin lävistykseen kuin muovaukseen. Cyber 2020 -työnimen alla kehitetty digitalisoitu toimitusketju ja moderni tehdas kykenee nopeisiin toimituksiin myös erikoistyökalujen osalta. Erikoistyökalujen toimituksen mukana tulee aina kokoonpanokuva ja testikappale, jolloin esim. vara- ja kulutus-osien saanti on helppoa jälkikäteen.

Patentoitu Sharp Master -teroituskone

Teroituskone MGM-150A tekee kulma-asetukset ohjelmallisesti, mikä nopeuttaa asetusaikaa merkittävästi. Itse teroitusprosessin aikana kone huolehtii automaattisesti laikan oikeasta paineesta välttäen näin ylikuumenemisen ja tämä takaa näin erinomaisen teroituslaadun. Lisäksi koneen suunnittelun keihäänkärkenä on pidetty hyvän hinta-laatusuhteen tarjoamisen asiakkaille ja näin hankintahinta on saatu pidettyä kilpailukykyisenä. 

Lanseerauksia Alihankinta-messuilla

Suomen ensi-esittelyn Matrix-teroituskone saa Alihankinta-messuilla, jossa Fredko Group on mukana jakamassa porvoolaisen Brione Oy:n osastoa. Brione lanseeraa messuilla Suomen ensimmäisen OPS-FlexCell-Lean-tuotantosolun, joka koostuu Salvagninin L5-kuitulasersolusta ja P4L-2520-taivutusautomaatista leikkuuoptiolla. Lean-solun kuitulaserleikkaus on Suomen tehokkainta kärkeä, koska mm. leikkuupää saavuttaa 5G:n kiihtyvyyksiä ja sen jäähdytys hoidetaan ilman typpeä Salvagninin kehittämällä Dry Cooling -menetelmän ansioista. Taivutusautomaatista saadaan kerta-ajolla mittatarkat ohutlevyosat joustavasti patentoidun MAC2.0-ominaisuuden avulla sekä Bend and Cut -optiolla listat ja profiilit kustannustehokkaasti. Koko solun ohjelmoinnin sekä prosessi- ja tilausohjauksen hoitaa automaattisesti Salvagninin kehittämä älykäs OPS-FlexCell-järjestelmä, joka on integroitu Brionen käyttämään ERP-ohjelmistoon. 

INFO

Pasi Pitkänen 

puh. 0400 956 828

pasi.pitkanen@fredko.com

www.fredko.com

Tommy Granlund 

puh. 0400 770 688

tommy.granlund@brione.fi

www.brione.fi