Mazak VCE-600 on uusi koneistuskeskusten aloitustason malli

Yamazaki Mazak tuo tänä vuonna markkinoille Euroopassa valmistettavan edullisen VCE-sarjan, joka on uusi koneistuskeskusten aloitustason malli (Standard Line). VCE-sarjassa on uusi Mazatrol SmoothEz -CNC-ohjaus ja koneeseen saatavien erikoisvarusteiden määrää on rajattu. Suomalaisille asiakkaille tuttu VCN-mallisto (Performance Line) jää ­edelleen tuotantoon ja myös VCN-mallit ­uudistuvat vuoden 2022 kuluessa.

Kosketusnäytöllinen Mazatrol SmoothEz

Mazak asetti riman korkealle kehittäessään uutta aloitustason CNC-ohjausta. Tavoitteena on säilyttää peruskoneiden vaatima kilpailukykyinen hintataso, mutta samalla tuoda käyttäjäkokemus nykyaikaiselle tasolle. Mazatrol SmoothEz -CNC-ohjauksessa on korkealaatuinen kosketusnäyttö, kuten aikaisemmin lanseeratussa SmoothG-ohjauksessakin on. Kosketusnäytön käytettävyys ja käyttövarmuus ovat osoittautuneet erinomaisiksi teollisessa ympäristössä.

Mazatrol SmoothEz on nykyaikainen kosketusnäytöllinen CNC-ohjaus.

Mazatrol SmoothEz -CNC-ohjaus tarjoaa vakiona muun muassa seuraavat ominaisuudet:
• 15 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö
• täysi näppäimistö (kosketusnäyttö)
• G-koodiohjelmointi (EIA/ISO)
• Mazatrol-kielinen vuorovaikutteinen ohjelmointi
• ohjelmointia helpottavat valmiit työkierrot (Ez-Machining)
• suomenkielinen käyttöliittymä
• kappaleen 3D-mallin käyttö ohjelmoi­taessa (liitettynä Smooth CAM Ai)
• älykäs lämpötilakompensointi (ITS)
• helppokäyttöinen ja nopeasti omaksuttava intuitiivinen graafinen käyttöliittymä


Mazak VCE-600 -koneistuskeskus varustellaan tuotanto-, tuottavuus- ja mittauspaketeilla

Ensimmäisenä uudesta mallisarjasta on lanseerattu malli VCE-600, joka on jo vakiona hyvin varusteltu. Konemallin numero tarkoittaa laajaa 600 millimetrin Y-akseliliikettä. VCE-600-koneistuskeskuksessa on vakiona 12 000 k/min nestejäähdytetty hihnaton kara, joka soveltuu monien erilaisten materiaalien tehokkaaseen koneistukseen. VCE-600-malliin on myös saatavana optiona valmiiksi mietittyjä ja hinnaltaan kilpailukykyisiä lisävarustepaketteja.

Tuottavuuspaketti sisältää esimerkiksi paineilman (säästöajoituksella) pyörivän työkalun läpi, siirrettävän käsipyörän ja 8 MB lisämuistin.
Tuotantopaketti 1 on vakiovaruste ja sisältää muun muassa 5 bar jäähdytysnesteen työkalun läpi. Tuotantopaketit 2, 3 ja 4 ovat taas paketteja, joissa valitaan korkeampi paine (20 bar) jäädytysnesteelle työkalun läpi ja päätetään samalla oikea lastunkuljetin koneistettavan materiaalin ja volyymin mukaan. Lastunkuljettimen valmistajan voi valita useista eri laatumerkeistä; Mazakin Euroopan tehtaalle lastunkuljettimia toimittavat Cromar, LNS ja Mayfran.

Nestejäähdytetty ja moottorin kanssa samalla linjalla (In-Line) oleva nopea 12 000 k/min kara soveltuu hyvin erilaisten materiaalien koneistukseen.

Valittavana on myös kaksi erilaista nykyaikaista mittauspakettia erittäin kohtuulliseen hintaan. Mittauspaketti 1 sisältää langattoman työkalun mittauksen (Renishaw RTS) ja mittauspaketti 2 lisäksi Renishaw RMP60 -työkappaleen mittauksen helppokäyttöisine makro-ohjelmistoineen (Reni­shaw Set & Inspect). VCE-600-koneen tärkeimmät tekniset tiedot ovat alla.

Tekniset tiedot Mazak VCE-600:
-Pöydän mitat 1 300 x 600 mm
-Pöydän liikkeet X / Y / Z 1 050 / 600 / 600 mm
-Pöydän suurin kuormitus 1 200 kg
-Päämoottorin teho ja vääntö 18,5 kW / 119 Nm
-Karan pyörimisnopeus 12 000 k/min
-Pikaliikenopeus X, Y ja Z-akselit 36 m/min
-Työkalujen lukumäärä 24 kpl (optiona 30 tai 48 kpl)
-Karan kartio #40 (BT tai CAT)
-Työkalun vaihtoaika T-T 1,58 s
-Työkalun vaihtoaika C-C 4,2 s
-Koneen paino vakiovarustein 7 000 kg

Wihuri Oy Tekninen Kauppa
puh. 020 510 10

www.machinetools.wihuri.fi

Mazak VCE-600 on tehokas ja nykyaikainen koneistuskeskus.