Metalcenter Group Oy Ab vaihtoi toimitusjohtajaa

Turussa vuodesta 2008 lähtien toiminut Metalcenter Group Oy Ab tunnetaan metallialan asiakkaiden parissa laadukkaiden tuotteiden toimitusvarmana tukkukauppana. Yhtiön kuparimetallituotteita käytetään laajalti varsinkin sähköteollisuudessa, mutta myös esimerkiksi raken­nusteollisuudessa muun muassa julkisivuissa. Yhtiö tarjoaa erilaisia vakiometallituotteita kuten tankoja, levyjä, nauhoja, putkia, profiileja sekä harkkoja metallialan sopimusvalmistusta tekeville yrityksille.

Heinäkuun alussa yhtiön perustaja ­Jari Nurminen luopui Metalcenter Group Oy Ab:n toimitusjohtajan tehtävästä. Uutena toimitusjohtajana aloitti yhtiössä pitkään vaikuttanut KTM Juha-Pekka Laivo. Aiemmin myyntijohtajana työskennellyt Laivo otti tehtävän vastaan luottavaisena ja avoimin mielin.
– Olen työskennellyt yhtiössä yli yhdeksän vuoden ajan, josta viimeiset viisi vuotta myyntijohtajana. Jari otti tämän asian kanssani esille joitakin vuosia sitten. Uusi toimenkuva kuulosti heti mukavan haastavalta sekä kiinnostavalta ja tunsin, että minulla on paljon annettavaa toimitusjohtajan tehtävässä. Luotan ammattitaitoiseen henkilökuntaamme, asiakkaisiimme sekä muihin partnereihimme, joiden kanssa yhdessä selätämme maailmassa puhaltavat ja markkinoita sekoittavat turbulenssit, sanoo Juha-Pekka Laivo.

Kuparimetalliputken päässä näkyy uusi rooli


– Yli 40 vuotta kuparitukkualalla olleena ja Metalcenter Group Oy Ab:n perustajana voin nyt hyvillä mielin siirtyä yhtiön johtamisesta sivuun. Juha-Pekan ottaessa vastuun operatiivisesta johtamisesta ja yhtiön kehittämisestä astun itse yhtiössä toisenlaiseen rooliin, jossa pääsen paneutumaan enemmän hallitustyöskentelyyn ja erilaisiin projektitöihin sekä etenkin hiljaisen tiedon siirtämiseen uusille vastuuhenkilöille. Kaikkien näiden vuosien saatossa asiakkaamme ovat tulleet hyvinkin tutuiksi ja moni asiakas tekeekin mielellään työtä tutun ja luotettavan myyjän kanssa. Jatkan yhtiössä toistaiseksi toimittaja- ja asiakassuhteiden kanssa, kertoo Jari Nurminen.
– Kuluneina vuosikymmeninä yrityksessä itsessään on tapahtunut voimakasta kasvua, kuten myös koko konserni Alumeco Groupissa, jonka osa olemme. Olen hyvin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseemme ja näen, että Juha-Pekka Laivo tiimeineen vie yhtiön tästä vielä paljon pidemmälle, Jari kiteyttää.
– Metallitukkumyynti on toimialana hyvin vanha ja kiinnostava. Yhtiömme toimii jatkossakin asiakkaillemme luotettavana ja ratkaisukeskeisenä kumppanina. Koulutamme myös asiakkaidemme hankintaorganisaatioita tekemään hyviä ja järkeviä hankintoja. Tämä on tärkeä seikka hintaherkällä raaka-ainemarkkkinoilla, joilla hankintojen oikealla ajoituksella on projektien budjeteissa iso merkitys, jatkaa Juha-Pekka Laivo, ­Metalcenter Oy Ab:n uusi toimitusjohtaja.

– Vahva hankinta­verkostomme takaa meille erinomaiset mahdollisuudet toimia asiakkaidemme ykköstoimittajana, kertoo toimitusjohtaja Juha-Pekka Laivo.


Toimitusvarmuus ennen kaikkea

– Suomalaisena yhtiönä haluamme myös jatkossa tuoda työtä Suomeen tarjoamalla ­asiakkaillemme laadukkaat tuotteet kilpailukykyisellä hinnalla ja nopealla toimitusajalla. Arkisin kello 10 mennessä saapunut tilaus lähetetään asiakkaalle saman päivän aikana. Meillä on Turussa tällä hetkellä 7 000 m2 varasto sekä toimimme myös monelle ­asiakkaallemme puskurivarastona. Pystymme hyödyntämään myös Alumeco Groupin Odensen varastoa suorilla toimituksilla Tanskasta, josta meillä lähtee Suomeen neljä rekkaa viikossa. Suurimpien ­asiakkaiden tiloissa meillä on raaka-aineiden kaupintavarastoja, joiden varastotasosta pidämme itse huolen.
– Puhuttaessa yleisesti muutoksista olemme jo nyt suorittaneet digiloikan ottaessamme verkkokaupan käyttöön. Verkkokaupan asiakasportaalin kautta asiakkaamme näkevät järjestelmämme kautta tehdyt tarjouksemme, tilaushistoriansa ja laskumme sekä pystyvät seuraamaan myös annetun tilauksensa etenemistä. Verkkokauppamme yli 2 000 nimikettä palvelevat asiakkaitamme vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Tulevaisuudessa tulemme hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia työssämme vieläkin enemmän, jolloin voimme tarjota myös asiakkaillemme uudenlaisen kaupallisen hyödyn, jatkaa Juha-Pekka Laivo.

Muun maailman tavoin myöskään Metalcenter Group Oy Ab:ssä ei ole vältytty
raaka-aineiden hinnannousuilta ja yleis­maailmalliselta raaka-ainepulalta. Kuparia yhtiössä menee raaka-aineista kaikkein eniten. Messinki, joka on kuparin ja sinkin sekoitus, on kohdannut raaka-aineiden hinnannousun samalla tavoin. Useiden raaka-aineiden hinnat ovat jopa kolminkertaistuneet verrattuna aikaan ennen koronaa. Tähän ovat vaikuttaneet mm. vihreään ener­giaan siirtyminen, sähköautojen suuri kysyntä ja siihen liittyvän infran rakentaminen sekä muun teollisuuden raaka-ainetarpeet ja komponenttipula. Tällä hetkellä Euroopassa on 30 %:n vaje metallien valssauskapasiteetissa. Valssauskapasiteetin kasvattaminen vaatii suuria investointeja eikä siihen ole kaikilla taloudellisia resursseja lähteä mukaan.

– Yritykset eivät välttämättä halua sitoa pääomaansa suuriin raaka-ainevarastoihin ja siksi juuri Metalcenter Group Oy Ab:n rooli metallin raaka-ainetukkurina Suomessa on hyvin merkittävä. Alumeco-konsernimme, joka palvelee 12 eri maassa, pystyy hankkimaan laadukkaat raaka-aineet hyvien raaka-ainehankintakanaviensa kautta joko keskitetysti tai, kuten meillä Suomessa, paikallisesti operoiden.
– Näiden edellä mainittujen seikkojen johdosta meidän roolimme nouseekin arvoon arvaamattomaan. Olemme toimineet alalla vuosikymmeniä ja monet asiakkaistamme luottavat vakaasti kykyymme hankkia juuri oikeanlaisia raaka-aineita heidän hyvinkin erilaisia käyttötarkoituksiaan varten, sanoo Juha-Pekka Laivo.
– Meilläkin jo perinteeksi muodostuneet Alihankinta-messut ovat meille tärkeä paikka tavata asiakkaitamme. Pohjoismaiden suurimmilla Alihankinta 2022 -messuilla olemme perinteisesti osastolla A520. Tervetuloa!

Metalcenter Group Oy Ab
Juha-Pekka Laivo
puh. 040 577 0128

Jari Nurminen
puh. 040 078 0606

www.metalcentergroup.fi

Kuvassa vasemmalla yrityksen perustaja Jari Nurminen ja uusi toimitusjohtaja Juha-Pekka Laivo.