Robottiautomaation asiantuntijayritys Pulmek Oy
tähtää nyt määrätietoisesti kansainvälisille markkinoille

Jo vuodesta 1979 toiminut Pulmek Oy tunnetaan erikois­osaamista vaativien automaatio­ratkaisujen huippuosaajana. Alkuvuonna käyttöön otettu uusi lankasaha tuo tuotantoon nyt nopeutta ja tehokkuutta.

Yli neljäkymmentä vuotta robottitekniikan alalla toiminut Pulmek erottuu erityisesti haastavien hankkeiden mahdollistajana. Asiakkaat edustavat laajaa otosta teollisuuden aloista; yrityksellä on runsaasti kokemusta esimerkiksi muoviteollisuudelle ja muuntajien valmistukseen toteutetuista automaatioratkaisuista.

”Teemme hyvin paljon täysin kustomoituja ratkaisuja asiakkaille. Olemme toteuttaneet laitteita esimerkiksi automaatiotarpeisiin, jossa aiemmat vaihtoehdot ovat olleet täysin käsityötä”, kertoo Pulmek Oy:n projektipäällikkö Sanni Pennanen.

Pennanen näkee, että yrityksen pitkäkestoisen menestyksen takana on sopivan kokoinen organisaatio, jonka avulla poik­keuksellisiinkin asiakastoiveisiin voidaan tarttua joustavasti ja nopeasti. Oman henkilöstön osaaminen on myös erittäin korkealla tasolla.
”Meillä on hyvin yhteenhioutunut tiimi, jossa suunnittelun ja valmistuksen yhteistyö toimii erinomaisesti. Työntekijöillämme on jopa vuosikymmenien kokemus meiltä.”


Uusi lankasaha tuo lisämahdollisuuksia

Yritys on ottanut viime syksynä käyttöön uuden lankasahan, jolla voidaan tehdä metallista hyvin haastavia muotoja. Se tulee jatkossa nopeuttamaan tuotantoa sekä mahdollistaa uudenlaisen prototyyppituotannon ja varsinaisen tuotannon.
”Kone helpottaa tuotesuunnitteluprosessiamme, kun voimme tehdä metallisia osia helpommin itse. Parhaimmillaan kone voi toimia vuorokauden ympäri, mikä myös tehostaa toimintaa.”

Pulmek Oy:llä on myös useita patentteja sekä robottiratoihin että jäysteenpoistoratkaisuun, jonka tavoitteellisempaa myyntiä ulkomaille on nyt aloitettu. Myös esimerkiksi muuntajalevyn leikkauskone on tuote, joka kiinnosta kansainvälisillä markkinoilla.
”Aiemmin asiakkaat ovat löytäneet meidät esimerkiksi positiivisen palautteen avulla. Nyt tarkoituksemme on markkinoida ja kasvattaa kansainvälistä myyntiä koordinoidummin”, Pennanen summaa.

Pulmek Oy
sales@pulmek.fi

Sanni Pennanen
puh. 040 7711 295
www.pulmek.fi

Uuden koneen käyttöönotossa on ollut opettelemista, mutta sen tehokkuus ja laadukas työnjälki ovat ilahduttaneet.