Metallisorvaamo Kleimola Oy löysi Admicomista luotettavan ohjelmisto- ja tilitoimistokumppanin: “Nyt olemme turvallisissa käsissä”

Laatuun, osaamiseen ja toimitusvarmuuteen panostava ­Metallisorvaamo Kleimola haki samoja ominaisuuksia myös uudelta ohjelmistokumppanilta – ja löysi etsimänsä Admicomista.

Vuonna 1971 Laukaan Vihtavuoressa toimintansa aloittanut Metallisorvaamo Kleimola on liki viisikymmenvuotisen historiansa aikana kehittynyt pienestä metalliyritysten alihankkijasta luotettavaksi järjestelmätoimittajaksi, jonka asiakaskuntaan lukeutuu myös suuria vientiyrityksiä.
Yrityksen laaja konekanta ja ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistavat monipuolisten palveluiden tuottamisen asiakkaille aina haastavien kappaleiden sarjatuotannosta monia työvaiheita sisältävien järjestelmien toimittamiseen. Yrityksen suurin asiakas on AGCO-konserniin kuuluva Valtra, jonka traktoreista voi löytää lukuisia yrityksen valmistamia osia.
– Valtran traktoritehdas on pääasiakkaamme ja valmistamme heille erilaisia voimansiirron osia, eli teemme monenlaista sorvausta, jyrsintää karkaisua ja kokoonpanoa. Toinen päähaara menee enemmän työkalupuolelle, jossa tuotetaan esimerkiksi ohutlevypuolelle kattopeltikoneen osia, kertoo Sami Jussila.
Metallisorvaamo Kleimolan tähtäin on vahvasti tulevaisuudessa ja se panostaa toiminnassaan sekä laatuun että osaamiseen. Henkilöstön ammattitaidosta huolehtimisen lisäksi yritykseltä löytyy laatu- ja ympäristösertifikaatit. Yritys onkin profiloitunut asiakkailleen luotettavaksi ja pitkäaikaiseksi kumppaniksi.
– Laatu, osaaminen ja toimitusvarmuus ovat isossa roolissa meidän toiminnassamme. Näissä asioissa onnistumisesta kertoo osaltaan vuosikymmeniä jatkunut yhteistyö nykyisin AGCO-konserniin kuuluvan Valtran kanssa.
Kansainvälisiä asiakkaita palveleva metalliyritys on altis maailmantalouden suhdannevaihteluille. Nykyään 18 henkilöä työllistävä yritys on vastannut talouden vaihteluihin toimintansa jatkuvalla kehittämisellä ja nykyaikaisella konekannalla.
– Nykyinen noin 2,5 miljoonan liikevaihtomme on korkeampi kuin ennen taantumaa, vaikka henkilömäärä on pienempi, joten työmenetelmien ja koneiden kehitys näkyy paljon tuotannon tehokkuudessa. Toimintaa pitää edelleen koko ajan kehittää ja esimerkiksi viime vuoden lopulla hankimme tuotantoon ensimmäisen robotin. Katsotaan josko robotti oppii meidän tavoillemme, niin sitten otetaan sille kavereita, Jussila naurahtaa.

Adminetillä toiminnot yhteen järjestelmään
Pari vuotta sitten Kleimolalla päätettiin tehostaa myös toiminnanohjauspuolta ottamalla käyttöön Adminet, sillä silloiset järjestelmät ja palveluntarjoajat toivat mukanaan haasteita yrityksen toimintaan.
– Ennen meillä oli ulkopuolinen tilitoimisto ja useita erillisiä järjestelmiä. Koen että meille on paljon hyötyä siitä, että olemme saaneet kaiken yhden katon alle. Ensinnäkin siinä säästyy kummasti aikaa, kun ei tarvitse tehdä tiedonsiirtoa, riehua mappien kanssa tai päivittää ohjelmistoja. Lisäksi toiminta on paljon säntillisempää sekä seuranta ja johtaminen helpompaa, kun henkilöstöpuoli, laskutus, ostot, tuotanto ja koko muu toiminta pyörii yhdessä järjestelmässä.
Kleimolalla on ryhdytty ottamaan käyttöön myös Adminetin tuotannonohjauksen työkaluja, joista haluttiin helpotusta yrityksen kiireiseen tuotantoon.
– Meiltä lähtee Valtralle keskimäärin 10 000 osaa viikossa, kahdessa erässä ja hyvin tiukalla toimitusikkunalla. Siksi on tärkeää, että pystymme toimimaan täsmällisesti ja joustavasti. Ennen vanhaan painettiin menemään vähän perstuntumalla. Adminetissä käytössämme on visuaalinen näkymä, jonka avulla pystymme suunnittelemaan kuormitusta ja työvuoroja. Tämä hyödyttää varsinkin työnjohtajia, kun he pystyvät tehokkaammin ja selkeämmin ohjaamaan tuotantoa. Sieltä saadaan paljon tehoja ja helpotusta tekemiseen, kun aikaa menee vähemmän kaikkeen ylimääräiseen.

Taloushallinto luotettavalle yhteistyökumppanille
Kleimolalle kaikista tärkeintä on ollut saada taloushallinto osaaviin ja luotettaviin käsiin Admicomin omaan tilitoimistoon. Yrityksessä on nimittäin jouduttu kokemaan karulla tavalla, kuinka vaikeisiin tilanteisiin perinteisessä tilitoimistomaailmassa voidaan ajautua silloin, kun asiat eivät suju odotetusti.
– Aiemmassa tilitoimistossamme kirjanpitäjällämme oli ollut terveysongelmia ja kävi ilmi, että kirjanpitomme oli ollut ihan tuuliajolla puoli vuotta. Se oli paha paikka ja meinasi käydä meille kalliiksi, kun kaikki oli ihan sekaisin. Admicomin tilitoimistossa tuntuu olevan hyvä asiantuntemus kirjanpidon ja palkanlaskennan puolella, joten olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön. Jos aiemmin tuntui, ettei tilitoimistossamme ollut edes luettu metallialan työehtosopimusta, niin nyt se tuntuu olevan hyvin hallussa. Ensimmäinen tilinpäätöksemmekin meni ihan heittämällä läpi, vaikka siellä oli varmasti ollut paljon edellisen kirjanpitäjän syntejä korjattavana.
Luotettavan yhteistyökumppanin löytäminen on tuonut Metallisorvaamo Kleimolan toimintaan helppoutta ja tehokkuutta, mutta ennen kaikkea turvallisuuden tunnetta, jonka tukemana tulevaisuuteen voidaan katsoa luottavaisin mielin.
– Yksi järjestelmä sujuvoittaa kokonaistoimintaa, tuotannonohjaus helpottaa elämää tuotannossa ja luotettava tilitoimistokumppani tuo varmuutta tekemiseen. Tuntuu, että nyt olemme turvallisissa käsissä.

INFO

Metallisorvaamo Kleimola Oy
Sami Jussila
puh. 044 051 4522
sami.jussila@metallikleimola.fi
www.metallikleimola.fi
Admicom Finland Oy
Jarmo Räihä
puh. 050 599 4104
jarmo.raiha@admicom.fi
www.admicom.fi