NSK:n K1-L-voiteluyksikkö parantaa lineaariohjaimen toimintaa

NSK voi tarjota vasta kehittämäänsä K1-L-voiteluyksikköä sellaisille lineaariohjaimien käyttäjille, jotka haluavat, että heidän lineaariohjaimensa toimivat pitkään ja huoltovapaasti. NSK:n uuden sukupolven K1-L tarjoaa paremmat voiteluominaisuudet kuin edeltäjänsä – vuonna 1996 julkaistu K1 – ja on myös ympäristöystävällisempi, koska se vähentää resurssien ja energian kulutusta ja tarjoaa pidemmän käyttöiän, alhaisemman kitkan ja käyttää vähemmän öljyä. Yksikköä voi tilata välittömästi. 
Nykypäivän älykkäät tehtaat ja automaatioteknologiat nopeuttavat teollisuusympäristöä. Tämä pakottaa koneiden valmistajat ja tehtaiden operaattorit etsimään huoltovapaita konsepteja, joilla vähentää yleiskustannuksia ja saavuttaa kilpailuetua. Tästä syystä
NSK:n K1-L on suunniteltu tarjoamaan pitkäkestoisessa voitelussa täysin uusi taso.
Tehokas voitelu on perusvaatimus haluttaessa säilyttää lineaariohjaimen suorituskyky pitkän aikaa. Tarvittavan voiteluaineen lisääminen säännöllisten huoltorutiinien välityksellä sekä vie aikaa että on kallista, varsinkin kun se vaatii koneiston pysäyttämistä. NSK:n K1-L korjaa tämän ongelman kasvattamalla voiteluöljysäiliön tilavuutta ja tällä tavalla se pidentää huoltovälejä. Etuna on sekä käyttösuhteen että tuottavuuden parantaminen. Samalla huoltokulut vähenevät.
K1-L rakentaa NSK:n alkuperäisen yksikön menestykselle ja tarjoaa huomattavaa parannusta voitelukapasiteetissa. Vasta kehitetyn hartsin ansiosta yksikkö voi itse asiassa syöttää öljyä melkein kaksi kertaa pidempään kuin alkuperäinen K1.
Huomattaviin lisäetuihin kuuluu myös K1-L:n erityinen muoto, joka vähentää dynaamista kitkaa noin 20 % lineaarikelkan liikkuessa lineaariohjaimen kiskoa pitkin. Myös vasta kehitetty suojakotelo säilyttää rakenteensa paremmin ja ehkäisee pölyä ja muita hiukkasepäpuhtauksia.
K1-L on saatavana aluksi yrityksen standardivalikoiman lineaariohjaimille (NH- ja NS-sarjat) ja ajan myötä tätä laajennetaan myös muihin malleihin.

INFO

www.nskeurope.com