Metecno Oy:n seuraava askel visionsa saavuttamiseen – ISO 9001 -laatujärjestelmän sertifiointi

Pirkanmaalainen teollisuuden erikoiskonevalmistaja Metecno Oy on viime aikoina ollut erityisen aktiivinen liiketoimintansa kehittämisessä. Vuosi sitten valmistuneet uudet toimitilat omalle tontille, kotisivujen täydellinen uudistus, Mete-tuoteperheen lanseeraus ja kumppanuussopimukset robotiikka-alan kärkiyritysten kanssa ovat tuoneet lisää hartioita toiminnalle. Nyt yritys on aloittanut omien prosessiensa virallisemman optimoinnin, tähtäimenä saada yrityksen toiminnot ISO 9001 -standardin mukaisiksi.

ISO 9001 -laatujärjestelmä on kehitetty organisaatioille standardiksi suunnitella toimintaansa ja prosessejaan. Yrityksen saama sertifiointi kertoo siitä, että yritys on sitoutunut ja kyvykäs noudattamaan ja myös parantamaan määrättyjä laatuvaatimuksia. Yrityksen perustajalle, toimitusjohtaja Matti Metsähonkalalle, kyse ei suinkaan ole markkinointikikasta vaan aidosta halusta kehittyä:
– Olemme lean-ajattelun hengessä tietenkin koko ajan pyrkineet optimoimaan yrityksemme eri osa-alueita. Olemme kehittäneet suunnittelijoidemme keskinäistä yhteistyötä, optimoineet projektien revisionhallintaa, päivittäneet konekantaamme ja terävöittäneet muitakin tärkeitä yksityiskohtia, kuten koneidemme luovutusdokumentaatioita, listaa Metsähonkala.
– Prosessien viimeisteleminen ISO 9001 -laatujärjestelmän mukaiseksi ja niiden auditointi puolueettoman osapuolen toimesta on minun silmissäni luonnollinen jatkumo kaikelle kehittämistyöllemme. Tulemme toki viestimään asiasta asiakkaillemme, koska hekin ovat perillä asian merkittävyydestä ja joillekin ISO 9001 on suoranainen lähtökohta neuvotteluille asiakassuhteesta, toteaa Metsähonkala.

Erikoiskonevalmistajan visio määrittää liiketoimintaa
Metecno Oy on jo pitkään ollut lähiympäristössään haluttu palveluntarjoaja erilaisille erikoisille kone- ja automaatioratkaisuille. Yritys ei ole kuitenkaan tietoisesti pyrkinyt rajaamaan liiketoimintaansa vain Pirkanmaan alueelle, pikemmin päinvastoin. Kotisivuillaan yritys on avoimesti nimennyt visiokseen olla ”Suomen tunnetuin erikoiskonevalmistaja”. Tarkoitus on todellakin palvella ja tulla tunnetuksi ympäri Suomea, ja yrityksen markkinointivastaava René Silander vahvistaa ajatusaihion olevan oma:
– Puin sanoiksi sen, mitä näin ympärilläni tullessani yrityksen palvelukseen. Näin Matin palavan innon, paljon ammatillista osaamista työntekijöillä ja keskusteluissa keskinkertaisen lopputuloksen tuottaminen ei inspiroinut ketään henkilöstöstä. Huomaan visiomme tulleen noteeratuksi, sillä myös muiden yritysten viestinnässä erikoiskoneet aletaan nähdä käsitteenä, summaa Silander.
Viitteitä yrityksen maakuntarajat ylittävästä näkyvyydestä voi nähdä tilauskannasta: Metecno Oy:n viimeisin merkittävä tilaus on täysiverisen CNC-koneen suunnitteleminen ja toimittaminen Satakuntaan, lisäksi piakkoin valmistuva robottisolu matkaa Kanta-Hämeeseen.

Onko korona mutkistanut yrityksen tietä?
Jo pitkään jatkunut koronaepidemia on tehnyt paljon hallaa monille teollisuusyrityksille kysynnän hiipumisen muodossa, mutta ­Metecno Oy on toistaiseksi uinut vastavirtaan:
– Kun katsoo yt-neuvotteluiden määrää ympärillä, voi kyllä olla tyytyväinen Metecno Oy:n tilauskantaan. Keväällä myös meillä puhelin lakkasi soimasta usean kuukauden ajaksi, mutta lomien jälkeen tilanne kohentui, ja näillä näkymin tulemme tekemään yrityksen historian parhaimman liikevaihdon. Joka tapauksessa uskon ISO 9001 -sertifikaatin olevan yksi tärkeä välietappi matkalla kohti visiotamme. Alamme on suhdanneherkkä eikä laatujärjestelmä yksinään takaa mitään, mutta yritämme kaiken keskellä katsoa valoisasti tulevaisuuteen ja auttaa muitakin yrityksiä tulemaan paremmiksi, tiivistää Metsähonkala.

INFO

Metecno Oy
Matti Metsähonkala
toimitusjohtaja
puh. 020 741 6210
matti.metsahonkala@metecno.fi
www.metecno.fi