X5 FastMig – ennennäkemättömän tuottavaa kaarihitsausta

Kemppi lanseeraa markkinoille uuden moni­prosessihitsausjärjestelmän teolliseen teräksen hitsaukseen; X5 FastMigin. X5 FastMig hyödyntää energiatehokasta invertteri­teknologiaa ja se on kehitetty yhteistyössä ammattihitsaajien kanssa ja valmistettu Suomessa.

X5 FastMig tehostaa merkittävästi kaarihitsauksen tuottavuutta ja tarjoaa mahdollisuuksia lisätä kaariaikaa parantamalla hitsauksen ergonomiaa, käyttökokemusta sekä hitsien laatua. Virtalähteitä on saatavilla 400 A ja 500 A -teholuokissa Manual- ja ­Synergic-malleina.  
 
Nopeampaa hitsausta, parempaa laatua
X5 FastMigin avulla voidaan selättää teräksen hitsaukseen liittyvät haasteet ja säästää jälkikäsittelyyn kuluvaa aikaa ja rahaa. Viimeisin sytytysteknologia, Touch Sense ­Ignition, sisältyy vakioituna kaikkiin saatavilla oleviin malleihin. Sen tarkka sytytys minimoi roiskeet ja vähentää jälkikäsittelyn tarvetta.
Vaativien hitsaussovellusten haasteet selätetään helposti Wise-erikoisprosesseilla.    

Miellyttävä käyttökokemus
Helppokäyttöisyys on X5 FastMigin ydin. Graafinen ja iskunkestävä 5.7” TFT-näyttöpaneeli voittaa puolelleen sekä kokeneet ammattilaiset että hitsauksen nousevat kyvyt. Käytön perusteet voi omaksua nopeasti vain 10 minuutissa.  
“Erinomainen käytettävyys lisää arvokasta kaariaikaa, ja siitä hyötyvät erityisesti yritykset, jotka hyödyntävät ulkoistettua työvoimaa tai joissa hitsauskonekanta on yhteiskäytössä”, kuvailee John Frost, Product Manager.    

Erinomainen hitsausergonomia
Päältä täytettävän langansyöttölaitteen ergonominen muotoilu säästää tilaa ja parantaa työturvallisuutta lankakeloja vaihdettaessa. Langansyöttölaite voidaan ripustaa ja lukita useisiin eri kulmiin myös kahden lankurin kokoonpanossa, mikä mahdollistaa paremman saavutettavuuden.

Flexlite GX -hitsauspistoolien taipuisa kaapeli ja sen pallonivelillä toteutettu suo­jaus vähentävät ranteen kuormitusta. Pistoolikaulan rakenne lisää hitsausmukavuutta entistä tehokkaammalla jäähdytysjärjestelmällä, mikä myös pidentää kulutusosien käyttöikää. Pistooliin asennettava GXR10-kaukosäädin mahdollistaa parametrien säätämisen hitsilitokselta käsin.

Joustava kokoonpano
Modulaarinen kokoonpano ja kattava lisävarustevalikoima tuovat joustavuutta ja tehokkuutta hitsaustuotannon prosesseihin. X5 FastMigin laaja lisävarustevalikoima sisältää mm. erilaisia kuljetusyksiköitä, kaukosäätimiä ja eripituisia välikaapeleita.
Online-valintatyökalu, X5 Selector, auttaa käyttäjää helposti valitsemaan parhaiten tarpeisiinsa sopivan laitekokoonpanon.

Kemppi on hitsausalan edelläkävijä. Yritys kehittää älykkäitä laitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluja niin vaativiin teollisiin sovelluksiin kuin kuluttajan tarpeisiin. Kemppi haluaa tarjota ratkaisuja, joilla ­asiakkaat voivat parantaa hitsaustuotantonsa arvoa merkittävästi. Kempin liikevaihto on yli 150 miljoonaa euroa ja sen pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Yritys työllistää yli 800 hitsausalan asiantuntijaa 17 maassa. Lisäksi partneriverkosto tarjoaa paikallista asiantuntemusta asiakkaiden käyttöön yli 60 maassa.

INFO

Kemppi Oy
John Frost
Product Manager
puh. +44 7788 970101
john.frost@kemppi.com 
www.kemppi.fi