Näkyvyyttä konepajoille

Mitä konepajoja löytyy Pirkanmaalta tai vaikka 50 kilometrin säteellä Vaasasta? Missä onnistuu koneistaa neljä metriä pitkä kappale? Missä voidaan 3D-tulostaa teräskappaleita? Missä on avoimia työpaikkoja? Mm. näihin kysymyksiin löydät vastaukset Konepajafinderista. Konepajafinder on kehitetty yritysten tarpeisiin löytää itselleen sopivia sopimuskumppaneita.
– Meiltä kysytään usein, tietäisimmekö missä onnistuisi valmistaa tietyn tyyppinen kappale – tämän vuoksi aloimme suunnittelemaan Konepajafinderiä, toteaa Camcut Oy:n toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen. Konepajafinder päätettiin liittää osaksi Camcut-mobiilisovellusta, jolla on jo ennestään kymmeniä tuhansia käyttäjiä ja on näin ollen hyvä alusta myös Konepajafinderille.
– Sovellusta on ladattu tällä hetkellä yhteensä jo yli 70 000 kertaa Google Play -ja App Store -sovelluskaupoista. Suomessa latauksia on noin 10 000 kappaletta, Mikko kertoo.

Mukana jo kymmeniä konepajoja
Toukokuussa 2020 julkaistu Konepajafinder on herättänyt kiinnostusta konepajoissa ja mukana onkin jo kymmeniä yrityksiä, uusia mukaan haluavia yrityksiä lisätään ­
Konepajafinderiin lähes viikottain. Yksi mukana olevista yrityksistä on Isossakyrössä sijaitseva Nortech Metal Oy, joka valmistaa koneistamalla mm. koneiden, laitteiden ja moottoreiden osia, joita voidaan käyttää valtamerilaivoista prosessiteollisuuteen tai pieniin koneisiin ja laitteisiin.
– Haluamme tuotannossammekin olla mukana kaikessa uudessa teknologiassa, joten oli luonnollista, että halusimme lähteä kokeilemaan myös uudenlaista mahdollisuutta tuoda esille yritystämme ja palveluitamme, kertoo Nortech Metal Oy:n toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas.
– Joskus voi olla niin, että yrityksen oman tuotantokapasiteetin avulla ei voida tarjota jotain isompaa kokonaisuutta ja sopivan konekannan omaavan yhteistyökumppanin etsintä yrityksien kotisivuja läpikäymällä voi olla työlästä. Konepajafinder tuo tähän uudenlaisen mahdollisuuden, Jorma jatkaa.

Jatkuva kehitys tuo kilpailukykyä
– Olemme jo yrityksemme alkuvaiheesta asti panostaneet laadukkaisiin tukipalveluihin, koska hyvästäkään työkalusta tai ohjelmistosta ei saa täyttä hyötyä, ellei niitä käytetä oikein. Tärkeä palanen konepajojen kilpailukyvyn parantamisessa on jatkuva oppiminen ja tuotannon kehittäminen. Jos tuotantoa ei kehitä, niin joku muu sen tekee ja silloin jää kilpailussa jalkoihin. Tämän vuoksi kehitimme Camcut-mobiilisovelluksen, jonne on koottu paljon konepajoissa tarvittavia laskukaavoja, teknisiä taulukoita ja oppaita, sekä hyödyllisiä linkkejä, Mikko Vepsäläinen kertoo. Konepajafinderiin pääsee mukaan ensimmäiseksi vuodeksi veloituksetta vuoden 2020 loppuun saakka, jonka jälkeen näkyvyys muuttuu maksulliseksi.
– Haluamme tarjota konepajoille mahdollisuuden päästä mukaan Konepajafinderiin alkuvaiheessa veloituksetta. Jatkossa Konepajafinderistä veloitetaan pieni maksu, jonka avulla pyrimme ylläpitämään ja kehittämään sovellusta sekä pitämään sen käyttö jatkossakin käyttäjille täysin ilmaisena työkaluna, Mikko toteaa.

INFO

Camcut Oy
puh. 045 187 2211
myynti@camcut.fi
www.camcut.fi