Nopea ja kappaletta koskematon optinen mittauskone Mitutoyolta: Roundtracer Flash

Mitutoyo on julkaissut pyörähdyskappaleiden mittaamiseen ja laadunvarmistukseen soveltuvan uuden tuotteen, Roundtracer Flashin. Uutuustuote lisää nopeutta ja monipuolisuutta jo ennestään kattavaan mittauskoneiden tuotevalikoimaan.
Roundtracer Flash -nimellä tunnettu optinen mittauskone perustuu kaksiulotteiseen kuva-arkkitehtuuriin. Mitattavan kappaleen kuvat tuotetaan optisilla antureilla ja ne yhdistetään täydellisesti työkappalekuvan luomiseksi, joka ei sisällä epäjatkuvuuksia tai aukkoja yksittäisten kuvien välillä.

Roundtracer Flash pystyy mittaamaan jopa 300 mm:n pituisia osia ilman antureiden tai osien pystysuuntaista liikkumista ja suorittaa nämä mittaukset lähes reaaliaikaisesti. Mittauskone pystyy suorittamaan 100 staattista mittausta vain kahdessa sekunnissa riippumatta siitä, miten mittauskohteet jakautuvat työkappaleessa.

Koska 2D-kuvien ottamiseen ei tarvita mittauskoneen liikkumista Z-akselin suunnassa, profiilien ja geometrioiden mittaus on erittäin tarkkaa. Tämän tekniikan johdosta myös mittausjärjestelmän huollon tarve voidaan pitää minimissä.

Roundtracer Flash tarjoaa helppokäyttöisyyttä ja mittaukset voidaan suorittaa yhdellä painalluksella. Mittauskoneen käyttöliittymä on myös erittäin intuitiivinen ja joustava, mikä tekee laitteen ohjelmoimisen käyttäjälle mahdollisimman nopeaksi ja yksinkertaiseksi.

Toinen avaintekijä tämän tuotteen osalta on integrointi muihin järjestelmiin osaksi älykästä tehdasta. Mitattavan kappaleen lataus voidaan tehdä robotisoidusti ja koneessa on käytettävissä useita tiedonsiirtomahdollisuuksia.
Roundtracer Flash -testilaite saapuu kesällä Pirkkalan näyttelytilaan vahvistamaan jo ennestään runsasta mittauskone­valikoimaa.

Mitutoyo Scandinavia Ab Finnish Branch
Viherkiitäjä 2A, 33960 Pirkkala
Harri Salmi, maajohtaja
puh. +358 40 355 8498
info@mitutoyo.fi
www.mitutoyo.fi