Pohjois-Karjalassa toimiva Valtimo Components Oyj ui konepajateollisuudessa vastavirtaan

Pohjois-Karjalassa komponentteja huipputeknologia yritysten tarpeisiin valmistava Valtimo Components Oyj on perustettu vuonna 1999. Liikevaihto on n. 1,3 M €. Yrityksessä työskentelee 20 henkilöä. Valtimo Components Oyj:llä on Valtimon pääkonttorin ja tuotantotilojen lisäksi toimipiste Raahessa. Yhtiö tarjoaa monen eri sektorin asiakkaille hienomekaanisten sorvattujen, koneistettujen ja pinnoitettujen tuotteiden valmistusta ja kokoonpanoa suomalaisena laatutyönä.

– Yrityksemme on voimakkaalla kasvupolulla. Olemme viime vuosien aikana uudistaneet konekantaamme sekä kouluttaneet henkilöstöämme mm. laatu- ja MasterCam-koulutuksilla. Investoimalla uuden konekannan lisäksi henkilökuntamme kehittämiseen, vastaamme parhaalla mahdollisella tavalla kasvaneeseen kysyntään. Odotamme vuodelle 2021 jopa yli 50 % kasvua. Valmistamme tuotteita sarjatuotannossa ja teemme myös yksittäisiä protoja, ja näin kuljemme asiakkaan vierellä koko tuotekehitysprosessin ajan aina valmiiseen tuotteeseen asti. Ammattitaitoinen henkilökunta, uusittu konekantamme sekä asiakkaidemme kanssa oleva yhteinen kieli ovat sekä meidän yrityksemme että suomalaisen konepajateollisuuden vahvuudet, kertoo toimitusjohtaja Jaakko Kilpeläinen Valtimo Components Oyj:stä.


Valtimo Components Oyj:n tuotannonsuunnittelu tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa.


Laatu ohjaa toimintaa

Valtimo Components Oyj:llä käyttämä laatujärjestelmä on sertifioitu Bureau Veritas ISO9001:2005 toimesta. Laatu on myös asia, joka ohjaa Valtimo Components Oyj:n toimintaa. Yhtiön valmistamat komponentit ovat korkealaatuisia ja ne on valmistettu kestämään myös ääriolosuhteissa. Sähkökemiallinen rumpu- ja ripustuslinjastolla tehtävä pinnoitus parantaa tuotteiden käytettävyyttä ja kestävyyttä. Tällä asialla on iso merkitys sekä korroosionkestoon että valmistettujen osien jatkojalostukseen.

Uutuutena Valtimo Components tekee mustanikkelipinnoitusta, jolla aikaan saadaan kaunis musta pinta. Muut yrityksen käyttämät pinnoitusmateriaalit ovat kupari, messinki, kulta ja hopea sekä eri väreihin tehtävä alumiinin anodisointi. Laadunvalvonnassa käytetään optisia koordinaattimittakoneita sekä röntgen pinnanpaksuusmittaria.

– Konekantamme uusiutumisen kautta pystymme paremmin vastaamaamme mm. medikaalisektorin, lukitusteollisuuden, military-sektorin, hydrauliikkateollisuuden, optiikkateollisuuden sekä elektroniikkateollisuuden tarpeisiin. Asiakkaidemme ja meidän välillämme vallitsee ehdoton luottamussuhde. Näin asiakas, jonka tuotteita meidän eri tuotantosektoreillamme valmistetaan, voivat itse täysin keskittyä omaan liiketoimintaansa.
– Sorvaamalla valmistamme tuotteita, joiden halkaisijat ovat 0,5 mm – 66 mm väliltä. Kokoonpano-osastomme valmistaa tuotteet asiakkaan antamien ohjeiden mukaisesti pienintä yksityiskohtaa myöden, jatkaa Jaakko Kilpeläinen.

Omia tuotteita Valtimo Componentsilla on muun muassa radiotaajuussuodattimet, joita käytetään eri puolilla maailmaa esimerkiksi ostoskeskuksissa, junissa ja metroissa pitämään puhelut erillään toisistaan. Valtimo Componentsin valmistamat suodattimet ovat nk. Duplex-suodattimia, joissa yhdistyvät sekä lähetys- että vastaanotto. Duplex-suodattimet estävät tukiaseman lähettämän signaalin ja puhelimesta tukiaseman antenniin tulevan signaalin vaikuttamisen toisiinsa.


Valtimo Components Oyj valmistaa ja pinnoittaa erilaisia ja erikokoisia tuotteita sekä rumpu- että ripustuspinnoituksella.


Ympäristövastuu

Pohjois-Karjalan ainutlaatuisen ja kauniin luonnon säilyminen huomioidaan Valtimo Components Oyj:llä päivittäisten toimenpiteiden kautta. Valtimo Components Oyj:llä käytetään vain GO-alkuperämerkittyä tuulisähköä. Yrityksen CO2-kuormitus vähentää näin maailman hiilidioksidipäästöjä yli 60 000 kilolla vuodessa. – Kierrätämme vastuullisesti kaiken tuotannossa syntyvän metallijätteen. Pinnoituksessa käytettävien pinnoitusaltaiden vesi kierrätetään maksimaalisesti ja puhdistetaan omassa vedenpuhdistamossamme, sanoo Kilpeläinen.
Valtimo Componentsilla suositaan kaikissa toiminnoissa digitaalista teknologiaa, jolla vältetään tarpeettoman paperijätteen syntyminen.


Uusi konehankinta lunasti odotukset

Valtimo Componentsin uusin konehankinta on keväällä 2021 käyttöönotettu, Cron-­Tekin toimittama Makino PS105 pystykarainen työstökeskus. Koneen työstön maksimimittojen ollessa 1050 x 510 x 460 mm, antaa se Valtimo Componentsille enemmän mahdollisuuksia valmistaa monipuolisesti hyvin erilaisia ja toisistaan erilaisten asiakkaiden tuotteita. Koneessa on lisäksi Lehmanin pyöröpöytä, AR Filtrazionin sumuimuri sekä Renishawnin mittalaitteet.

– Konehankinta on tuonut tuotantoomme nopeutta, tarkkuutta, tuottavuutta ja luotettavuutta. Koneen toimitus ja asennus tehtaallemme tehtiin aikataulujen puitteissa, koneen käyttöönottoa varten saimme hyvän perehdytyksen, ja jälkimarkkinointi toimittajan puolelta on sujunut hyvin.
– Cron-Tek on aiemmin toimittanut meille useita Quaser-työstökeskuksia sekä Tsugami- ja CMZ-sorveja. Reilu kolmasosa yhtiömme konekannasta taitaa olla Cron-Tekin toimittamia.
– Makino PS105 -koneen käyttö on ammattilaiselle helppoa, energiankulutus on alhaista aikaisempiin koneisiimme nähden. Koneistusteho ja koneen tekemä viimeistelty työn jälki ovat asioita, jotka ovat vakuuttaneet meidät siitä, että olemme tehneet oikean ratkaisun valitessamme Cron-Tek Oy:n Makino PS105 pystykaraisen työstökoneen. Tekemämme koneinvestoinnin myötä voimme entistä paremmin vastata asiakkaidemme tuotekehityksen tarpeisiin ja valmistaa heille jatkossakin kustannustehokkaasti laadukkaita, suomalaisia komponentteja eri teollisuudensektoreiden tarpeisiin. Kilpailukykymme on konehankinnan myötä kasvanut ja olemme tyytyväisiä tekemäämme hankintaan, sanoo Jaakko Kilpeläinen.


Valtimo Componentsin uusin konehankinta on keväällä 2021 käyttöönotettu, Cron-Tekin toimittama Makino PS105 pystykarainen työstökeskus. Koneen työstön maksimimittojen ollessa 1050 x 510 x 460 mm, antaa se Valtimo Componentsille enemmän mahdollisuuksia valmistaa monipuolisesti hyvin erilaisia ja toisistaan erilaisten asiakkaiden tuotteita. Koneen äärellä koneistaja Ovidiu Cuceu.

Jaakko Kilpeläinen
toimitusjohtaja
puh. 050 520 6010
jaakko.kilpelainen@valtimo.com

Anton Nikkari
myyntipäällikkö
puh. 044 211 0233
anton.nikkari@valtimo.com

www.valtimo.com
Facebook @RFfilters
LinkedIn @Valtimo Components Oyj

Makinosta:
Cron-Tek Oy
Kari Koski
myyntijohtaja
puh. 0400 794 349
www.crontek.fi