Ruuhka-Suomen hitsaajien ja työkalujen tarvitsijoiden palvelija

Vantaalainen AWtools on palvellut Etelä-Suomen hitsaajia ja työkaluja tarvitsevia ammattilaisia jo 25 vuotta. Kävimme katsomassa, millä eväin pitkäikäinen yritys pärjää 2020-­luvulla.

-Meillä kaikilla on liian paljon kokemusta alalta, aloittaa AWtoolsin toimitusjohtaja Jouko Hartikainen.
Toimittajalla nousee kulmakarvat, ja aluemyyntipäällikkö Jari Leinokin vilkaisee pomoaan. Mitä mies mahtaa tarkoittaa?
– No, meillä on melkein kaikilla yli 20 vuoden kokemus hitsauksessa tarvittavista tuotteista ja työkaluista. Onhan meillä uutta vertakin talossa, mutta pääosin myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaavilla ihmisillä on todella pitkä kokemus alalta, painottaa Hartikainen.

Käytännössä se tarkoittaa yrityksen kykyä palvella asiakkaita nopeasti. Pitkä kokemus on opettanut, mitä kannattaa pitää liikkeen varastossa. Tarvittavat välineet, varaosat ja tarvikkeet voidaan toimittaa heti eikä vasta huomenna.
– Meillä on kolme omaa pakettiautoa ja laaja varasto nopeita toimituksia varten – sekä erinomaiset suhteet päämiehiin. Olemme ketterän kokoinen yritys eli meiltä kun tilaa, niin tavarat saa pääsääntöisesti vielä saman päivän aikana.


2020-luvullakin asiakaspalvelu puree

AWtoolsin pitkän historian aikana on ollut havaittavissa hitsaavien yritysten siirtymistä Kehä 3:n ulkopuolelle.
– Se ei ole oikeastaan haitannut meitä, toteaa Jari Leino.
– AWtools on aina ollut liikenteellisesti hyvässä paikassa Kehä 3:n ja Tuusulantien kulmauksessa. Tänne on helppo tulla mistä tahansa suunnasta.

Vaikka internet ja somekanavat ovat nousseet isoon rooliin, sekä Hartikainen että Leino ovat todenneet perinteisen myyntityön merkittäväksi menestystekijäksi. Netin tai somen syövereistä asiakkaan löytämän uutuuden merkitys aukeaa kunnolla, kun ihminen kertoo siitä ihmiselle.
Tämä tarkoittaa AWtoolsin henkilökunnalle mieluisaa haastetta pysyä kärryillä alan kehityksestä.

– Kaikkein parasta on käydä asiakkaan luona kyselemässä kuulumisia ja kartoittamassa tarpeita. Samalla on hyvä kertoa alan uutuuksista tai muista asiakkaan työtä tai tuotantoa tehostavista uusista ratkaisuista. Meillä on mahdollisuus palvella asiakkaita paremmin ja laajemmalla sektorilla, tiivistää aluemyyntipäällikkö Jari Leino.


AWtoolsilla on ikää 25 vuotta, mutta Heikki Helmisen, Jari Leinon ja Juha Elorannan yhteenlaskettu kokemus työkalujen parista ja hitsausalalta on yli 60 vuotta! Se varmistaa osaavan asiakaspalvelun.

AWtools Oy
Rälssitie 7 b, 01510 VANTAA
puh. 020 7434 720
myynti@awtools.fi
www.awtools.fi