Veslatec Oy valmistautuu koronan jälkeiseen nousukauteen – osti Lännen Ohutlevyn

Veslatec Oy on ostanut Apuwatti Oy:n omistaman Lännen Ohutlevyn, joka sijaitsee Porissa. Yrityskaupalla Veslatec saa lisää kapasiteettia tuotantoon.

Veslatec on erikoistunut lasertyöstöön ja omiin tuotteisiin, kuten käsidesiautomaatteihin, kuljetusvaunuihin ja tehdasturvallisuustuotteisiin. Lännen Ohutlevyssä tehdään lasertyöstöä, levykeskustöitä, särmäystä, hitsausta, prässäystä ja kokoonpanoa, mutta myös se tarjoaa valmiita tuotteita esimerkiksi laivoihin, sähköteollisuuteen ja sairaaloihin. Yrityskaupalla Veslatec kasvaa ja valmistautuu koronan jälkeiseen elämään.

– Veslatecilla on tällä hetkellä niin paljon töitä, että Vaasan tehtaan kapasiteetti alkaa olla täynnä. Yrityskaupan myötä saamme lisää kapasiteettia, erilaista osaamista ja uusia asiakkuuksia. Yrityskaupalla valmistaudumme myös koronan jälkeiseen kasvuun, sillä jo nyt on merkkejä siitä, että teollisuuden myynti on nousemassa, Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström kertoo.

Yrityskaupasta hyötyvät niin Veslatecin kuin Lännen Ohutlevynkin asiakkaat.
– Tulevaisuudessa asiakkaat saavat laajempia kokonaisuuksia saman katon alta. Myös tuotannon kapasiteetti kasvaa, mikä nopeuttaa tuotteiden läpimenoaikoja.
Porissa sijaitseva Lännnen Ohutlevy jatkaa toimintaansa tuttuun tapaan samalla nimellä ja henkilöstöllä. Bergström kertoo arvostavansa erityisesti Lännen Ohutlevyn osaamista.
– Olen nähnyt elämäni aikana tehtaita niin paljon, että nykyään tiedän saman tien, onko tehdas hyvin hoidettu. Kuka tahansa voi ostaa kalliita koneita, mutta harva osaa käyttää niitä yhtä monipuolisesti.
Bergström korostaa, että yrityskauppa ei vähennä alihankkijoiden tarvetta, vaan päinvastoin. Yhteistyö tuo lisää töitä koko Pohjanmaalle.


Kuvassa Apuwatti Oy:n osakas Pasi Santikko, Apuwatin toimitusjohtaja Jarke Wieczorek, Veslatecin myyntipäällikkö Jani Poikkimäki ja Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström.