NSK julkistaa EMO 2019 -messuilla kuularuuveja, laakereita ja lineaariohjaimia

Tämän vuoden EMO Hannover 2019 -messuilla NSK:n kattavasta tuotevalikoimasta esitellään useita työstökoneisiin tarkoitettuja tuotteita, mukaan lukien hiljattain julkaistu DIN-standardin mukainen kuularuuvisarja sekä uusi erittäin kestävä tarkkuuskuularuuvisarja. Esittelyssä on myös sarja karalaakereita, jotka on optimoitu yhä korkeampaa tarkkuutta ja nopeutta varten. Toinen julkaistava tuotesarja on sarja lineaarisia rullaohjaimia erittäin pölytiiviillä tiivisteellä. 16.-21. syyskuuta järjestettävien EMO Hannover -messujen messuvieraat löytävät NSK:n esittelypisteestä B34 hallissa 7.

DIN-standardin mukaiset suurnopeuskuularuuvit työstökonesovelluksiin
NSK:n esittelyn pääkohteena EMO Hannover -messuilla ovat vasta julkistetut DIN-standardin mukaiset kuularuuvit, jotka on tarkoitettu tarjoamaan suuri nopeus ja korkea kuormituskapasiteetti yhdessä hiljaisen äänen kanssa. Itse asiassa NSK:n oman TF-laakeriteräksen ansiosta voidaan saavuttaa 1,4-kertainen dynaaminen kuormitusluokitus.
Huomio kohdistetaan myös NSK:n uuteen erittäin kestävään tarkkuuskuularuuvisarjaan, jossa käytetään vasta kehitettyä pintakäsittelyteknologiaa vähentämään kulumista ja jatkamaan huoltovapaita käyttöjaksoja. Kulumispinnoissa käytetään erityistä pintamateriaalia, joka parantaa huomattavasti öljykerroksen muodostumista. Kyllin hyvän öljykerroksen muodostaminen on tavallisesti vaikeaa jos nopeudet ovat alhaisia ja käyttö on lyhytkestoista ja tyypiltään oskilloivaa. Jopa tällaisissakin olosuhteissa erittäin kestävät tarkkuuskuularuuvit ovat kuitenkin kolme kertaa kestävämpiä kulumiselle kuin tavalliset NSK-tuotteet. Kuularuuvit ovat ihanteellisia tarkkuusoperaatioita suorittaviin työstökeskuksiin, kuten muottien työstöön samoin kuin EDM (kipinätyöstö) -koneisiin.
NSK:n automaattisiin siirtojärjestelmiin (ladontajärjestelmiin) tarkoitetut vaihtokelpoiset kuularuuvit ovat esittelyn toinen kohokohta. Tässä akseli ja mutteri valmistellaan erikseen, niin että NSK voi taata teknisten tietojen mukaisen yhteensopivuuden satunnaisten komponenttien kesken, mikä tekee niistä helposti keskenään vaihdettavia. C7-tarkuusluokassa saatavia NSK:n vaihtokelpoisia kuularuuveja on saatavana akselihalkaisijoilla 15-32 mm ja nousuilla 5-20 mm. Kuularuuveissa voidaan käyttää myös NSK:n K1-voiteluyksikköä.
Toisena esiteltävänä innovaationa ovat ruiskuvalukoneisiin tarkoitetut S-HTF-sarjan kuularuuvit. Nämä tarjoavat yli kaksinkertaisen käyttöiän ja 1,3 kertaa paremman dynaamisen kuormituskapasiteetin kuin yrityksen aiemman sukupolven tuotteet.

Yhä korkeampaan tarkkuuteen ja suurempiin nopeuksiin optimoidut karalaakerit
NSK aikoo esitellä vastajulkaistut yksiriviset lieriörullalaakerit nimeltään Robustride. Robustride-sarjan laakereiden pääominaisuus on laakeripidin, jonka geometriaa ja ohjaimia on parannettu erityisesti työstökoneiden karalaakereissa käyttöä varten. Tämän optimointityön tuloksiin kuuluu voiteluaineen parempi distribuutio ja tästä seuraava alhaisempi ja tasaisempi lämmön muodostuminen vierintälaakerissa. Tämä vähentää kulumista myös suuren kuormituksen alla.
Toinen laakeriratkaisu tulee esille Sursave-laakeripidintä käyttävissä Robust-sarjan ultranopeissa viistokuulalaakeissa, jotka esitellään työstökarassa. Laakeripidin synnyttää suurnopeuskäytössä 20 % vähemmän lämpöä perinteisiin laakereihin verrattuna.

Tehokas lineaariliike
NSK esittelee uudet RA-sarjan lineaariset rullajohteet erittäin pölytiiviillä V1-tiivisteellä ja V1-pohjatiivisteellä, jotka parantavat työstökoneiden käyttöikää ja luotettavuutta. Pölysuojaus ja alhainen kitkavastus on saavutettu tiivistehuulen muotoa ja kontaktia optimoimalla sekä käyttämällä tiivistemateriaalia, jonka kulutuskestävyys on erittäin korkea. RA-sarja esitellään EMO Hannover -messuilla vesilaatikossa.
Maininnan arvoisia ovat myös lineaariohjainsarjat, jotka tarjoavat pinnoitevaihtoehtona keraamista pinnoitusta. Vaativissa ympäristöissä käytettäviin työstökoneisiin tarkoitettu musta ultraohut (~1 μm) pinnoite tarjoaa ruostetta erittäin hyvin ehkäisevät ominaisuudet. ●

INFO

NSK EMO 2019 -messuilla: halli 7, esittelypiste B34.