Oikealla leikkuunesteellä konepajan tuottavuus nousee

Leikkuuneste tarvitaan voitelemaan, jäähdyttämään sekä kuljettamaan lastuja pois koneistettavasta kappaleesta sekä antamaan hyvä korroosiosuoja koneisiin sekä työstettäviin kappaleisiin.

Quaker Houghton on alan johtava metalliteollisuuden prosessinesteiden valmistaja ja tietää, että nämä yllä mainitut asiat eivät riitä. Konepaja pitää saada tuottamaan maksimisuorituskykyalueella pitkään. Tämä tarkoittaa sitä, että työstökoneiden tulee pysyä hyvässä käyttökunnossa ilman ylimääräisiä tuotantokatkoksia. Tämän lisäksi henkilökunnan pitää olla tyytyväinen käytettäviin prosessinesteisiin ilman kemikaaliherkistymiä ja niistä mahdollisesti johtuvia allergiaoireita, jotka aiheuttavat sairaspoissaoloja.


Yhteensopiva Suomen pehmeän veden kanssa

Hocut 3350 on yhteensopiva useiden veden kovuuksien kanssa. Sillä on erittäin alhainen vaahtoamistaipumus ja tehokkaat korroosionsuojaominaisuudet sekä erinomainen puhdistus- ja kostutusteho. Nämä ominaisuudet varmistavat koneen, työkappaleiden sekä työympäristön pysymisen puhtaana. Tuote soveltuu erinomaisesti vaativaan työstöön, kuten alumiinin ja alumiiniseosten avartamiseen ja kierteitykseen sekä seosterästen kriittisiin työstömenetelmiin. Se on erityisesti suunniteltu käytettäväksi uusissa CNC-koneissa, jotka käyttävät suurta virtausnopeutta ja painetta. Hocut 3350 on siis monipuolinen yleistyöstöneste, jolla on hyvä EHS-profiili, sisäl­täen vain TRGS611-hyväksyttyjä amiineja.

Hocut 3350 -leikkuuneste pitää työstökoneet puhtaina, suojapellit herkästi liikkuvina ja hydrauliset kiinnityspakat häiriöttä toimivina.


Keskusjärjestelmät ja tehokas koneistus

”Erittäin pitkän käyttöikänsä ansiosta Hocut 3350 sopii sekä keskusjärjestelmiin että yksittäisiin koneisiin. Innovatiivinen koostumus, jossa ei ole booria eikä formaldehydin vapauttajia, pidentää emulsion käyttöikää ja poistaa säännöllisten biosidikäsittelyjen tarpeen”, valaisee Josefsson.
Käytännössä prosessinesteet tulee valita tapauskohtaisesti. ­Hyviä vaihtoehtoja esitellylle Hocut 3350:lle on monia, kuten legendaarisen Hocut 795 -sarjan tuotteet, muut Hocut 3000 -sarjan prosessinesteet sekä laajasti tunnetut Quakercool-tuotteet.

Toimiakseen tehokkaasti työstökone tarvitsee leikkuunesteen kanssa yhteensopivat voiteluaineet. Quaker Houghtonin valmistamat Sta-Put G -sarjan johdeöljyt sekä Houghto-Drive-hydrauliöljyt on suunniteltu toimimaan vesisekoitteisten hionta- ja leikkuunesteiden kanssa niin, etteivät ne sekoitu leikkuunesteen joukkoon vaan nousevat pintaan säilyttäen työstönesteen optimaalisessa käyttökunnossa pidempään. Samalla varmistetaan työstökoneen ja johteiden voitelu sekä säästetään kunnossapitokuluissa.

Keskusjärjestelmä ja automatisoitu FMS-tuotanto vaatii leikkuunesteeltä paljon. Investoinnin pitää tuottaa 24/7 ilman tuotantokatkoja, ilman vaahtoamista tai muita häiriöitä.Teknoman asiantuntijat auttavat valitsemaan oikeat prosessinesteet oikeisiin kohteisiin, jotta konepajan tuottavuus paranee ja kokonaiskustannukset alenevat. Teknoma Oy toimittaa myös laitteet ja tarvikkeet nesteiden ylläpitoon ja suodatukseen konekohtaisista ratkaisuista aina isoihin keskusjärjestelmiin. Leif ­Josefsson kehottaakin ottamaan rohkeasti yhteyttä, niin Teknoman asiantuntijat tulevat tekemään ilmaisen kemikaalikartoituksen ja tarvittaessa he antavat myös suosituksia nykyisten nestejärjestelmien kehittämiseen.

”Hocut 3350 on innovatiivinen, voitelukyvyltään erinomainen boori- ja formaldehydivapaa puolisynteettinen mikroemulsio, joka takaa erittäin pitkän käyttöiän ja loistavat työstöominaisuudet”, lupaa tuotepäällikkö Leif Josefsson.

Teknoma Oy on teknisen alan maahantuontiyritys, joka edustaa kansainvälisten yritysten korkealaatuisia tuotteita. Näillä tuotteilla ja palveluilla Teknoma auttaa asiakkaitaan saamaan toimintansa kilpailukykyisemmäksi. Teknoman asian­tuntijat pystyvät konsultoimaan laajan osaamisensa ansiosta teollisuuden eri aloja. Yritys on perustettu vuonna 1937 ja sijaitsee Nummelassa.

www.teknoma.fi