Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuma yhdistää alueen teollisuuden huippuosaajat Seinäjoella

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuma kokoaa marraskuussa Seinäjoella yhteen alueen tärkeimmät teollisuuden vaikuttajat. Tämä yhden päivän ammattitapahtuma tarjoaa kattavan katsauksen teollisuuden nykytilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin. Pohjanmaa on tunnettu Suomen teollisuusvaltaisimpana maakuntana, ja tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen innovaatiot, osaaminen ja teollisuudenalan vaikuttajat.


Uudet haasteet ja mahdollisuudet toimitusketjuissa

Teollisuuden toimitusketjut ovat rakentumassa uudelleen, ja globalisaatio tuo mukanaan uusia haasteita samalla kun digitalisaatio avaa ovia uusille mahdollisuuksille. Kilpailukyvyn varmistamiseksi tarvitaan uusia toimintatapoja, ajanmukaista tekniikkaa, tuoretta osaamista ja oikeita kumppaneita.
Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella on paljon innovatiivisia yrityksiä, joilla on runsaasti tarjottavaa Suomen taloudelle ja teollisuudelle. Etenkin teknologia-, metalli- ja konepajateollisuuden asema on vankkumaton. Myös seudun teknologia-alan vientiluvut puhuvat puolestaan.


Ohjelma keskittyy ajankohtaisiin teemoihin

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuman ohjelma koostuu useista ajankohtaisista teemoista, jotka ovat merkittäviä nykyajan teollisuudelle. Tapahtuma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden kuulla alan asiantuntijoita ja edelläkävijöitä, jotka avaavat teollisuuden tulevaisuuden mahdollisuuksia.
”Tämän vuoden Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuman tärkeimmiksi teemoiksi nousevat mm. vastuullisuus, vientiteollisuus, puolustusteollisuus ja tekoäly. Näitä aihepiirejä yhdistää niiden kasvava merkitys koko teollisuuden alalle sekä valtava potentiaali muovata tulevaisuuden teollisuuden kenttää”, tapahtuman projektipäällikkö Sari Ojala Pohjanmaan Exposta korostaa.


Puolustusteollisuus, vastuullisuus, vientiteollisuus ja tekoäly esillä

Puolustusteollisuus on yksi tapahtuman keskeisistä aiheista, koska sillä on tärkeä rooli sekä kansalliselle turvallisuudelle että taloudelle. Tapahtumassa kuullaan asiantuntijoita, jotka keskustelevat puolustusvoimien tarpeista teollisuuden asiakkaina.
Lisäksi vastuullisuus ja tekoäly ovat päivän teemoja. Ohjelma tarjoaa alustan vastuullisuuden ja tekoälyn hyötyjen tunnistamiseen sekä hyödyntämiseen yritysten toiminnassa. Paneelikeskusteluissa arvioidaan tekoälyn vaikutuksia teollisuuteen ja sen tulevaisuuteen.
Tapahtuman tekoälypaneelissa mukana on Antti Merilehto, tekoälyasiantuntija ja tietokirjailija, joka painottaa tekoälyn kasvavaa merkitystä yrityksille. Hän korostaa suomalaisyritysten tarvetta satsata tekoälyyn, jotta ne pysyvät kehityksen kärjessä globaalilla tasolla.


Vahvuutta merkittäviltä yhteistyökumppaneilta

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuman toteuttamisessa on mukana suuri joukko merkittäviä tahoja. Yhteistyökumppaneita ovat Into Seinäjoki, Teknologiakeskus Merinova, VASEK, Viexpo, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kauppakamarit sekä Etelä-Pohjanmaan ja Rannikko-Pohjanmaan yrittäjät.
”Meillä on aivan mahtavat yhteistyökumppanit, joiden ansiosta tapahtuman ohjelma on rakennettu äärettömän laadukkaaksi ja ajankohtaiseksi”, Ojala kiittää. ”Kaikki yhteistyökumppanimme ovat tuoneet oman osaamisensa peliin ja voimme luvata tarjoavamme tapahtumassa kattavan katsauksen teollisuuden nykytilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin. Lisäksi tapahtuma tarjoaa oivallisen mahdollisuuden verkostoitua alan huippuosaajien kanssa.”
Pohjanmaan Teollisuus järjestetään Seinäjoella 22.11.2023. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan monia teollisuuden ammattilaisia ja yritysjohtajia ympäri Pohjanmaata ja koko Suomea.

”Pohjanmaan Expolla on vankka kokemus ammattit­apahtumista, joita järjestämme vuosittain useilla eri teemoilla. Pohjanmaan Teollisuus päättää tapahtumavuotemme ja odotamme paikalle runsaasti teollisuuden ammattilaisia”, tapahtuman projektipäällikkö Sari Ojala kertoo.