Tronzadoras MG –alumiinisahoja jo yli 50 vuoden ajan

(Kuva: Espanjalainen Tronzadoras on valmistanut sahoja yli 50 vuoden ajan Espanjan länsirannikolla.)

Espanjalainen konevalmistaja Tronzadoras on valmistanut vuodesta 1972 laadukkaita alumiinipyörösahoja, jotka soveltuvat erinomaisesti myös kuparin ja PVC:n katkaisuun. Koneiden valmistus alkoi pienistä manuaalipyörösahoista ja on vuosien saatossa laajentunut erittäin kattavaksi tuotevalikoimaksi, josta löytyy nykyään myös täysautomaattiset sahat, mittavasteet sekä tehokkaat saha-pora-kierteitys-koneyksiköt. Suomessa Tronzadoraksen maahantuojana toimii yli 110 vuotta teknisen kaupan alalla toiminut Machinery Oy, jolle edustus siirtyi Keywayn sulautuessa Machineryyn vuonna 2019.

Tänä päivänä Tronzadoras on yksi alan johtavista konevalmistajista Espanjassa ja heidän sahojaan toimitetaan Euroopan lisäksi myös Amerikkaan, Aasiaan sekä Lähi-idän ja Afrikan markkinoille. Heidän päätoimipaikkansa sijaitsee Espanjassa Barcelonassa, jossa ovat heidän esittelytilansa, toimistonsa ja koneiden suunnittelu- sekä varaosapalvelu. Itse koneet valmistetaan Monforte de Lemoksessa Espanjan länsirannikolla, jossa valmistuu vuosittain noin 2000–2500 konetta. Perinteisten pyörösahojen lisäksi Tronzadoraksen innovatiivisen tuotesuunnittelun tuloksena ovat syntyneet täysautomaattiset sahat, joihin on mahdollista yhdistää 1–3 porapäätä, jolloin sahaus, poraus ja kierteitys onnistuu erittäin tarkasti ja nopeasti yhdellä kompaktilla ja laadukkaalla koneyksiköllä.

“Olen myynyt Tronzadoraksen sahoja kymmenisen vuotta ja se on ollut aina erittäin mielekästä hommaa, koska heidän koneiden laatu on erinomainen, hinta hyvin asiakasystävällinen ja asiakaspalvelu on hyvää ja nopeaa. Edellä mainittujen avulla olemme saaneet paljon tyytyväisiä Tronzadoras-asiakkaita, ja kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, olen minäkin”, kommentoi Machineryn sahauksen tuotepäällikkö Katri Manninen.

Alumiinisaha­myynti on tiivistä yhteistyötä konevalmistajan sekä konetoimittajan välillä. Kuvassa Tronzadoraksen viennin myynti­päällikkö Carlos Bass ja tuotanto­päällikkö Carlos Vila sekä Machineryn sahauksen tuotepäällikkö Katri Manninen.


A&M Välilehto valitsi Tronzadoraksen pohjautuen positiivisiin käyttökokemuksiin

A&M Välilehdon toimintamalli on alihankinta ja sopimusvalmistus. He ovat toimineet Alajärven Luoma-aholla vuodesta 2011 lähtien, jota ennen he työskentelivät sivutoimisesti Soinista käsin. A&M Välilehto on osa alumiinin osaamisverkostoa La Alucenteriä, jonka kautta lähes kaikki alumiinialan työt onnistuvat. Työt valmistuvat nopeallakin aikataululla johtuen osittain siitä, että A&M Välilehdon profiilien toimittaja Mäkelä Alu sijaitsee samalla kadulla tien toisella puolella. Näitä profiileita A&M Välilehto lävistää prässeillä, sahaa, hitsaa, täryhioo sekä tekee muuta kokoonpanoa ja erikoispakkauksia. Heidän tuotteensa jatkavat eteenpäin päämiesten kautta Suomeen sekä muualle Eurooppaan ja Amerikkaan.

A&M Välilehto investoi tänä vuonna uuteen Tronzadoraksen sahaporayksikköön. He päätyivät valitsemaan koneen aiempien positiivisten käyttökokemuksien perusteella saman valmistajan sahojen kanssa. Uuden investoinnin tavoitteena on tehostaa pienosien nopeaa sahausta, porausta ja kierteitystä. ”Päädyimme Tronzaan, koska meillä on saman valmistajan sahoista pitkäaikaisia ja positiivisia käyttökokemuksia”, kommentoi Ari Välilehto.

A&M Välilehdolle toimitettiin kesällä GAA 350 CNC-TR12 -saha-porayksikkö. Tämä on neljäs heidän Tronzadoraksen kone ja suunnitelmissa on investoida vielä pariin lisää. Kuvassa Ari ja Marko Välilehto.

Toimitettu saha:
GAA 350 CNC TR12 -saha-porayksikkö
Tekniset tiedot:
• Sahauskapasiteetti 170 x 60 mm
• Omrom 5,6#n kosketusnäyttö
• Terän halkaisija 350 mm
• Materiaalin servokuularuuvi syöttö
• Maksimi poraus dia 12 mm / M10

Machinery
Katri Manninen
puh. 0440 999 604
katri.manninen@machinery.fi
www.machinery.fi

A&M Välilehto Oy
Ari Välilehto
puh. 040 739 0355
valilehto@valilehto.fi
www.valilehto.fi