Seco tuo markkinoille innovatiivisia ratkaisuja osien optimoituun koneistukseen

Seco tarjoaa nyt ratkaisuja moniin eri työstöhaasteisiin ja tuottavuuden parantamiseen tuomalla markkinoille uusia teränpitimiä, PCBN-kääntöteriä, pyöreitä kovametallikääntöteriä ja erittäin pitkiä kovametalliporia, jotka ovat monikäyttöisiä ja kestävät käytössä pitkään. Nämä innovatiiviset tuotteet sopivat moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten ISO-yleissor­vaukseen, suurivolyymiseen kovaan sor­vauk­seen ja syvien reikien poraukseen.
 

Kustannussäästöjä X-tra pitkillä kovametalliporilla – 40xD–60xD

Konepajoille, jotka poraavat syvyydeltään 40xD–60xD:n reikiä, haluavat pidentää työkalun käyttöikää ja vähentää työkalukustannuksia. Secon uudet, X-tra pitkät kovametalliporat kestävät yli 15 % pidempään kuin muut kovametalliporat.
Secon X-tra pitkät kovametalliporat ovat tehokkaita ja luotettavia työstettäessä terästä, ruostumatonta terästä tai valurautaa työstökeskuksissa. Hyvä suorituskyky myös Inconel®-metalliseoksisa, titaanissa ja karkaistuissa teräksissä.
Ainutlaatuinen porageometria ja pinnoite estävät lohkeamisen ja äkillisen rikkoutumisen sekä minimoi sekä viiste- että kärkikuluman. Hiotut pääsärmät ovat tarkemmat, sileämmät ja yhtenäisemmät kuin harjauksella valmistetut. Secon X-tra pitkät kovametalliporat säilyttävät määritetyn poraussyvyyden jopa kolmen kunnostusjakson jälkeen.
 

CH1050- ja CH2581 PCBN -kääntöterät parantavat prosessin vakautta

Kaksi uutta Secon PCBN-kääntöterälaatua tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn autoteollisuuden ja muiden teollisuusalojen osien suurten tuotantomäärien valmistuksessa. CH1050-laatu on suunniteltu viimeistelyyn ja CH2581-laatu epäjatkuvaan/hakkaavaan lastuamiseen.

CH1050:n perusaine ja Secon ainutlaatuinen PVD-nanolaminaattipinnoite on suunniteltu saavuttamaan korkeat pinnanlaatuvaatimukset. Lisäksi CH1050:ssa on erittäin tarkka pääsärmä uuden hiontaprosessin ansiosta. CH1050 on suunniteltu pidentämään työkalun kestoikää ja alentamaan osakohtaisia kustannuksia, joten se parantaa tuottavuutta ja vähentää hävikkiä sekä uudelleentyöstön tarvetta.
CH2581:lla saavutetaan erittäin vakaa prosessi epäjatkuvassa koneistuksessa, jolloin työkalurikon mahdollisuus minimoituu, kiitos sitkeän perusaineen. Sen tarkka lastuava särmä ja seuraavan sukupolven ­Seco-PVD-pinnoite mahdollistavat suuren lastuamisnopeuden, paremman tuottavuuden ja pienemmät osakustannukset.
 

Hyvä lastunhallinta pyöreillä RCMT-/RCGT-ISO-sorvauskääntöterillä ja MF2-lastunmurtajalla

Monilla pyöreillä kääntöterillä on huono lastunhallinta, mutta RCGT-/RCMT-kääntöte­rien Seco MF2 -lastunmurtajalla saavutetaan hyvä lastunhallinta suurilla lastuamisnopeuksilla ja syötöillä, erityisesti dynaamisessa sorvauksessa. Yksi sarja vakaita ja kestäviä kovametallisia pyöreitä kääntöterälaatuja soveltuu aina rouhinnasta viimeistelyyn.

Secon lastunmurtajan ainutlaatuinen geometria ja kääntöterän vahva muoto takaavat monipuolisen ja luotettavan suorituskyvyn vaativissakin olosuhteissa, kuten karkeiden pintojen epäjatkuvassa sorvauksessa. Nämä monikäyttöiset kääntöterät suoriutuvat paremmin kuin teräväkärkiset konepajojen yleiskäytössä, kun työstetään niukkahiilisiä teräksiä, ruostumattomia teräksiä, titaania tai lämmönkestäviä seoksia (HRSA). RCMT-/RCGT-kääntöterien MF2-lastunmurtajalla sorvataan tuottavasti osia, joissa on leveitä, syviä uria, taskuja tai onteloita – myös vaikeasti lastuttavissa materiaaleissa.
 

Parempi pinnanlaatu Seco-Capto MTM JETI -teränpitimillä ISO-yleissorvauksessa

Seco on hyödyntänyt ainutlaatuista 3D-tulostettua lastuamisnesteliitäntää, Jetstream Tooling®, jolla korkeapaineinen lastuamisneste saadaan suoraan lastuamissärmään. Näihin teränpitimiin on saatavissa 3 erilaista yhden ruuvin lastuamisnesteliitäntää tiettyjä käyttökohteita ja lastuamissyvyyksiä varten. Käyttöönotto ja teränvaihto käyvät nopeasti. Näin myös lastunhallinta on helpompaa 45 asteen B-akselin monitoimikoneissa.

Seco-Capto MTM JETI -työkalunpitimet mahdollistavat lyhyemmän työkalun käytön suuremmalla ulottuvuudella, pienemmällä ulkonemalla ja pienemmällä törmäysriskillä. Vähäisempi värinä parantaa työstötuloksia jopa korkeapaineisia lastuamisnesteitä edellyttävissä materiaaleissa. Teränpitimen muotoilun ansiosta konepajat voivat optimoida tuotannon ja käyttää samoja pitimiä useammassakin karassa.
 

Secon innovaatiot tehostavat tuotantoa

Hiljattain markkinoille tulleet työkalut, teränpitimet ja lastunmurtajat vievät valmistajia kohti parempia tuloksia helpommin, nopeammin ja edullisemmin. ”Keskitymme kehittämään uusia tapoja, joilla asiakkaamme voivat ratkaista vanhoja ongelmia ja hyödyntää työstökoneitaan tehokkaasti”, sanoo Secon tuotetarjonnan ja innovaa­tioiden tuotejohtaja Mia Bökmark. ”Meillä on yli 80 vuoden kokemus työkalujen valmistamisesta, joten meillä on kaikki valmiudet tarjota ratkaisuja konepajojen haasteisiin.”

Lisätietoja Secon uusien tuotteiden ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista saat paikalliselta Secon jälleenmyyjältä tai osoitteesta http://www.secotools.com/.