Power Pallet Jack valtaa pumppukärrymarkkinoita

Seinäjokelainen Maslog Oy on kuluneena kesänä vallannut pumppukärrymarkkinoita Suomessa melkoisella vauhdilla. Yritys on lanseerannut markkinoille maailman ensimmäisen sähköavusteisen pumppukärryn, Power Pallet Jackin.

Uudella teknologialla varustettu innovatiivinen tuote on suunniteltu helpottamaan raskaiden taakkojen siirtoa työergonomia sekä työturvallisuus vahvana visiona taustalla. Tuote on tavallisen pumppukärryn mitoissa oleva ketterä ja tehokas laite, jonka aisaan ja tukikolmioon on integroitu ainutlaatuinen, suomalaista suunnittelua oleva, sähköavusteinen voimalinja.

Power Pallet Jackin runko on kaikkien tuntema, laadukas ­Toyotan Bt Lifter. Maslog Oy tekeekin tiivistä yhteistyötä Toyota ­Material Handling Finlandin kanssa. Yrityksen perustaja, Juha-Pekka Rintamäki, sai idean sähköavusteisesta pumppukärrystä käytännön tarpeeseen työskenneltyään pitkään logistiikka-alalla.
– 1000 kilon kopiopaperilavan siirto hankalalla alustalla tavallisella pumppukärryllä ei ole helppo juttu. Muistan miettineeni, että eikö raskaiden taakkojen siirtoihin ole kehitetty mitään yksinkertaista ja helppoa ratkaisua. Aloin tutkimaan asiaa, ja ei mennyt kauaa, kun Maslog Oy oli perustettu, ja tuotekehitys lähti kehittämään Maslog-­voimalinjaa, Rintamäki kertoo yrityksen vauhdilla käyntiin lähteneestä alkutaipaleesta.

Yrityksen kehitys on ollut hyvin nousujohteista etenkin vuoden 2020 aikana. ­Maslog sai voimalinjalleen patentin, ­aloitti Power ­Pallet Jackin myynnin sekä Oulussa sijaitsevalla Sähkö-Rantek Oy:n tehtaalla aloitettiin Power Pallet Jackin sarjatuotanto. Sarjatuotannosta lähtee kärryjä asiakkaille päivittäin, ja tuotantoon kertynyttä jonoa puretaankin hiki hatussa.

Yritys myös kilpailee Kasvu Open 2020 -finalistijoukossa parhaimman kasvuyrityksen tittelistä. Tärkeintä Maslogilla kuitenkin on, että Power Pallet Jack on saatu markkinoille pitkän ja huolellisen kehitystyön jälkeen.
– Power Pallet Jackille on todettu olevan hyvin selkeä tarve markkinoilla, mistä kertoo sen saama vastaanotto, toteaa yrityksen myynti- ja markkinointipäällikkö ­Elina Mähönen.

– Suurin ero sähkökäyttöisiin taakansiirtovälineisiin on se, että PPJ on aina käytettävissä tavallisen pumppukärryn tapaan. Se takaa pitkän akunkeston sekä tuotteen käytettävyyden, vaikka akku olisikin unohtunut ladata. Lisäksi tuotteen tehot ja taakansiirtokyky kilpailevat järeämpien lavansiirtovälineiden kanssa. Sillä on helppo siirrellä taakkoja ahtaissa tiloissa ja kaltevilla pinnoilla ergonomisesti ja turvallisesti, kertoo ­Maslog Oy:n tuotekehityspäällikkö ­Jukka Rinta-­Koski.

Tuotteelle tuo lisäarvoa myös se, että syksyllä jo yksi merkittävä vakuutusyhtiö Suomessa halusi tuotteen työturvatuen piiriin. Työturvatukea voidaan myöntää työturvallisuutta parantavan tuotteen hankintahinnasta maksimissaan 50 %.
– Tämä omalta osaltaan on iso tunnustus tekemällemme työlle, sekä visiollemme tuotteen hyödyistä, sanoo Rintamäki.

Maslog Oy:n asiakaskunta perustuu teollisuuden, logistiikan sekä terveydenhuoltoalan toimijoista. Yrityksen sähköavusteisen voimalinjan käyttökohteet ovat rajattomat.

Yrityksen seuraava tuote, sähköavusteinen sairaalasänky, tekee tuloaan markkinoille vuoden 2021 aikana.

Power Pallet Jackin osalta kansainvälistymisprosessi on jo käynnissä, sillä tuotteen kiinnostus on herännyt ulkomaita myöden.
– Useassa maassa on olemassa lainsäädäntö, jossa on selvät kilorajoitukset manuaaliseen taakansiirtoon. Suomessa lakeja tähän ei vielä ole, mutta valmisteilla olevan EU-direktiivin myötä tilanne muuttuu niin, että yli 400 kg:n taakkoja ei saisi siirtää ilman avusteista siirtovälinettä. Tässä kohtaa, kun direktiivi on valmis, on meillä markkinoilla jo olemassa valmis tuote tarjoamaan ratkaisun, iloitsee Rintamäki.

 

Power Pallet Jack
– maailman ensimmäinen sähköavusteinen pumppukärry
• Runko: Toyota Bt Lifter
• Aisa: Intergroitu voimantunnistus
• Nostokyky: 2000 kg
• Siirtokyky sähköavusteisuudella: 1500 kg
• Nostokorkeus: 200 mm
• Akkukapasiteetti: 6-8 h jatkuvalla avustuksella
• Latausaika: noin 3 h
• Haarukkapituus: Standard 1150 mm (saatavilla 600–3500 mm)
• Haarukkaleveys: Standard 520 mm (saatavilla myös 685 mm)
• Paino: 80 kg

Maslog Oy lyhyesti:
Perustettu vuonna 2017.
Yrityksen perustaja / hallituksen puheenjohtaja
Juha-Pekka Rintamäki.
Yritys työllistää täyspäiväisesti 8 henkilöä.
Yrityksen päätoimipaikka on Seinäjoella, Etelä-Pohjanmaalla.
Yritys kehittää sähköavusteista voima­linjaa, jota hyödynnetään teollisuuden, logistiikan sekä terveydenhuoltoalan koneisiin ja laitteisiin.

 

INFO

Maslog Oy
Elina Mähönen, Sales and Marketing Manager, puh. +358 40 5853 895
elina.mahonen@maslog.com • www.maslog.com