Ravelast Polymers on panostanut kuluneen koronavuoden aikana tuotannon investointeihin ja tuotekehitystyöhön

Teknisiä kumi-, polyuretaani- sekä silikonituotteita vaativiin olosuhteisiin valmistavalla Ravelast Polymersillä on toimintaa neljässä eri toimipisteessä Suomessa ja Ruotsissa. Tuotteita valmistetaan kattavasti muotti- ja valutuotteina, telapinnoituksina sekä kulutus- että korroosiosuojauksina niin suurille kuin pienille laitevalmistajille, sopimusvalmistajille sekä suoraan tehtaiden kunnossapitoyksiköille.


Ravelast Polymers panostaa voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen, minkä myötä kuluneen vuoden aikana on tehty yrityksen toimintaa uusille liiketoiminta-alueille vieviä laiteinvestointeja ja patenttihakemuksia. Koronapandemia maailmanlaajuisine talousvaikutuksineen onkin pysähdyttänyt pohtimaan myös uusista näkökulmista yrityksen liiketoiminta-alueiden strategioita ja toimintamalleja.


Älyä polymeereihin

”Perinteisesti toimintamme on ollut hyvin käsityövoittoista, mutta olemme ottaneet Hyvinkään kumitehtaalla käyttöön monotonisia ja rasittavia työvaiheita automatisoivan robottisolun sekä 3D-tulostamalla tapahtuvaa lisäävää valmistusta. 3D-tulostusmetodi mahdollistaa erilaisten prototyyppien ja muottien valmistuksen tarvittaessa hyvinkin nopealla aikataululla. Lisäävän valmistuksemme avulla voidaan siis nopeasti ja edullisesti suunnitella, sekä myös valmistaa, ensimmäinen prototyyppi ennen varsinaisen tuotteen valmistusta”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja ­Petri Rukajärvi.

”Olemme mukana useissa tutkimushankkeissa ja yhden tällaisen myötä olemme patentoineet aivan uudentyyppisen anturin, jossa yhdistyy erittäin kulutuskestäviin tuotteiseen keskittyvä polymeeriosaamisemme. Painetta ja venymää mittaava anturimme on joustava, kestävä, vesipestävä sekä herkkä”, jatkaa Rukajärvi.


Investointeja myös laitekantaan

Perustoimintaa ei kuitenkaan ole unohdettu ja kuluneen koronavuoden aikana on investoitu myös telakumiointivalmistuksessa käytettäviin uusiin sorveihin, isompivolyymiseen muovikoneeseen, rotaatiovalukoneen modernisointiin sekä aloitettu investointi suurten rumpujen pinnoitusten tehostamiseksi.
”Ravelast Polymers tarjoaa nykyisin myös onsite-pinnoitusta joko laitevalmistajille tai uusintapinnoitteina esim. kaivoksille, joissa on usein isoja hankalasti paikaltaan irrotettavia säiliöitä tai vastaavia huollettavia osia, jotka vaativat kumilla vuorausta johtuen kuluttavasta käyttökohteesta. Näiden investointien myötä yhtiömme on entistä paremmassa iskussa talouden suhdannenäkymien taas elvyttyä”, kertoo Petri Rukajärvi vielä lopuksi.

Ravelast Polymers
Petri Rukajärvi
toimitusjohtaja
puh. 040 014 2939
petri.rukajarvi@ravelast.com
www.ravelast.com