Reteko tarjoaa metallin kierrätyspalvelut avaimet käteen -periaatteella konepajoille

Palvelu, avoimuus, saavutettavuus ja ammattitaito. Näihin avainsanoihin nojaten metallin kierrätykseen erikoistunut ­
Reteko Oy etenee vahvassa nousukiidossa. Yksi tärkeä asiakassegmentti yritykselle on konepajateollisuus, jolle Reteko tarjoaa täydelliset kierrätyspalvelut avaimet ­käteen -periaatteella.


Kymmenvuotistaivaltaan tänä vuonna viettävän Reteko Oy:n johdolla on yli 30 vuoden kokemus metalliromujen ja -jätteiden kierrätyksestä. – Matkan varrella asenteet ympäristöä ja sitä myöten myös metallinkierrätystä kohden ovat muuttuneet. Tänä päivänä etenkin kuluttajasektorilla asenteet ovat muuttuneet – ympäristöasiat otetaan pääosin tosissaan ja jätteet kierrätetään asianmukaisesti. Sama suuntaus on havaittavissa myös yritystasolla, missä ympäristöstandardit ja matalan hiilijalanjäljen tekeminen ohjaavat yhä useamman yrityksen toimintaa, kertoo toimitusjohtaja Samuli Sirkkunen.


Tehokas metallin kierrätys parantaa saatavuutta

Metallin kierrätyksellä on iso merkitys suomalaiselle metalliteollisuudelle. – Metallin hinta myös romuna on tänä päivänä korkealla tasolla, ja tarkasti jaoteltuna metallin kierrätyksestä saattaa muodostua yrityksille merkittävä rahasumma vuodessa. Kannattaakin olla huolellinen metallijätteiden jaottelussa, sillä puhtaista arvometallimateriaaleista saa kymmenkertaisen korvauksen perusmetalliin verrattuna, sanoo Sirkkunen.

Sirkkunen painottaa metallin kierrätyksen merkitystä myös materiaalin saatavuudelle. – Mitä tehokkaammin ja nopeammin metalli saadaan meille metalliromun käsittelijälle, sitä parempi saatavuus uudelle metallimateriaalille saadaan, sillä me toimitamme romumetallin suoraan suomalaiselle teräksenvalmistajalle. Nyt kun materiaa­lien saatavuudessa on haasteita, tällä on iso merkitys. Konepajat voivat siis omalla toiminnallaan kantaa kortensa kekoon mate­riaalisaatavuuden parantamiseksi.


Ihmiset vastaavat puhelimeen

Reteko haluaa olla alan asiakaslähtöisin toimija ja tarjoaa ympäristöasioissa helposti lähestyttävää toimintamalliaan kaikille. – Toki meitä voi lähestyä joustavasti myös sähköisiä kanavia pitkin, mutta meillä on täällä ihmiset vastaamassa puhelimeen, eikä tarvitse jonotella ja painella puhelun aikana nappeja saavuttaakseen haluamansa palvelun. Kolmisenkymmentä palveluorienttoitunutta moniosaajaamme puhaltavat yhteen hiileen mahdollisimman hyvän palvelukokemuksen tuottamiseksi – oli kyseessä yksittäisen ihmisen kysymyksistä tai ison yrityksen kierrätysasioiden hoidosta, vakuuttaa Sirkkunen.

Yksi Retekon seitsemästä materiaalinkäsittelykoneesta tekemässä metallin lajittelua. Retekolla panostetaan voimakkaasti metallin tarkkaan lajitteluun, mikä onkin keskeisiä asioita Retekon laatupolitiikassa.


Monipuoliset palvelut metalliteollisuudelle

Kierrätysmetallia Reteko käsittelee tänä vuonna reilu 50 000 tonnia. Konepajateollisuus on Retekolle lastuineen ja levyleikkeineen yksi voimakkaimmin kasvavista sektoreista. – Haluamme tehdä yritykselle metallin kierrätyksen mahdollisimman helpoksi. Toimimme myös avoimin kortein. Piilokuluja ei tule mistään, vaan kerromme avoimesti, paljonko meillä metallista hyvitetään. Emme tyydy pelkän romulavatoimittajan rooliiin, vaan haluamme olla konepajojen ensisijainen ja halutuin kumppani metallikierrätyksessä aina konsultoinnista lähtien, kertoo hankinta- ja palvelupäällikkö Sirpa Räsänen.

Metallilastujen kierrätyksen välineinä Reteko käyttää muun muassa keräimiä, jolloin leikkuunesteet eivät valu pihalle, vaan ne erotetaan lastuista esimerkiksi mahdollista uusiokäyttöä varten. Avoimille pihoille lavoja on saatavilla kannellisina, jolloin lumi ei sada lavojen sisään ja tarvittaessa lavat ovat saatavilla lämmitettävillä pohjilla. Erilaisia lavoja Retekolla on toista tuhatta, joista asiakkaalle toimitetaan juuri hänen tarpeitaan vastaava lava.
– Kannattaa muistaa, että palvelumme kattaa laajasti eri kierrätystarpeet. Muun muassa akkujen kierrätykset hoidamme ammattitaidolla ja tarjoamme metalleille analysointipalvelua.


Koko maan kattava verkosto

– Tällä hetkellä konepajaympäristön asiakkaiden suurimmat keskittymät meille ovat Keski-Suomessa, Lahden alueella ja myös Iisalmessa on meillä paljon konepaja-asiakkaita. Kokkola avautui meille juuri koronan kynnyksellä ja se on lähtenyt myös vahvasti liikkeelle, kertoo Räsänen.

Reteko on laajentunut koko maan kattavaksi keräystoimijaksi, jolla on kuusi romupihaa sekä kuusi kevyempää vastaanottopistettä. – Palvelemme tällä hetkellä akselilla Lohja-Ouluun, mutta laajennamme alati toimintaamme kohti koko maan kattavaa verkostoa. Tämän hetken laajentumissuuntia ovat Etelä- ja Itä-Suomi, valottaa Räsänen.


Voimakkaassa kasvussa

Retekon liikevaihto on lähes tuplaantunut tänä vuonna lukemiin 20 miljoonaa euroa. – Kasvu on saavutettu kolmesta päätekijästä: vastaanottomäärien lisääntyminen, metallin hinnan nousu ja toimipaikkakattavuutemme paraneminen. Asiakaslähtöisellä ja voimakkaasti palveluun tukeutuvalla toimintamallillamme haluamme tulevaisuudessa saavuttaa yhä laajemman asiakaskunnan. Panostamme vahvasti palvelukonseptimme kehittämiseen, ja ajatuksissa on muun muassa metallin briketöintikoneiden vuokrauspalvelut yrityksille, valaisee toimitusjohtaja Samuli Sirkkunen tulevaisuuden visioita.

Reteko Oy

Samuli Sirkkunen
toimitusjohtaja
puh. 040 719 8555

Sirpa Räsänen
hankinta- ja palvelupäällikkö
puh. 041 730 0483

www.reteko.fi

– Olemme helposti lähestyttävä toimija ja kaikki moniosaajamme puhaltavat yhteen hiileen mahdollisimman hyvän palvelukokemuksen saavuttamiseksi – oli sitten kyseessä yksittäisen ihmisen kysymyksistä tai ison yrityksen kierrätysasioiden hoidosta, kertovat toimitusjohtaja Samuli Sirkkunen ja hankinta- ja palvelupäällikkö Sirpa Räsänen Jyväskylän romunkäsittelyasemalla.