Roclan suosittu matalakeräilijämallisto laajenee – vetotrukki ja saksinostava malli tuovat puhdasta tehokkuutta työskentelyyn

Kuljettajat ovat tykästyneet Roclan PLS-matalakeräilijöihin – eikä mikään ihme, ovathan nämä Roclan mukaan markkinoiden energiataloudellisimmat* trukit helppokäyttöisiä ja suunniteltu erilaisten kuljettajien tarpeisiin. Nyt Rocla laajentaa mallistoa saksinostavalla mallilla, ja julkistaa täysin uuden vetotrukin. Suorituskykyiset uutuusmallit tekevät työskentelystä sujuvampaa ja vähentävät merkittävästi kuljettajan rasittumista.

Keräilytyö on fyysisesti vaativaa ja sitä voi verrata pitkittyneeseen urheilusuoritukseen, minkä aikana pienet asiat voivat alkaa ärsyttää paljonkin ajan kuluessa. Niinpä trukin jokainen yksityiskohta on suunniteltu tekemään ajamisesta mahdollisimman helppoa, jotta kuljettaja voi rentoutua ajon aikana.
Vetotrukin ja saksinostavan mallin ainutlaatuinen ohjausjärjestelmä reagoi välittömästi ja tarkasti kuljettajan ajotapaan ja ajonopeuteen, mikä lisää ajon turvallisuutta ja sujuvuutta sekä kokeneilla että aloittelevilla kuljettajilla. Älykäs kaarrehidastus säätää automaattisesti ohjauksen herkkyyttä ja kaarrenopeutta eri kuljettajien tarpeiden mukaisesti, minkä ansiosta trukki pysyy aina vakaana.
Kuljettaja voi valita itselleen sopivimman ajo-otteen säädettävästä ohjauspyörästä tilanteen ja käyttötottumusten mukaisesti. Innovatiivinen ohjauspyörä kääntyy 100 astetta, minkä ansiosta trukki ohjautuu tarkasti ja vaivattomasti myös ahtaissa tiloissa. Ohjauspyörän edistyksellinen säätimien sijoittelu varmistaa, että trukkia on helppo ohjata yhdelläkin kädellä. Kuljettajan ajoasento säilyy hyvänä myös peruutettaessa suuren ja hyvin suunnitellun kuljettajantilan ansiosta.
Suuren kuljettajantilan ansiosta käyttäjä voi ajaa trukkia eri asennoissa ja liikkua sujuvasti trukin läpi, mikä lisää työn ergonomisuutta ja nopeutta. Kaasuvipujen toimintojen ja kuljettajan läsnäolon tunnistavan lattian ansiosta kuljettaja voi kiihdyttää välittömästi kun astuu trukkiin (lentävä lähtö). Turbo-toiminto lisää enimmillään 13 km/h kulkevan trukin kiihtyvyyttä, mikä nopeuttaa työskentelyä.
PLS-trukki lisää kuljettajan työskentelymukavuutta tukevan, jousitetun maton, säädettävän selkänojan ja kätevän säilytystilan avulla. Trukin matala lattia ja viistottu kynnys vähentää kompastumisen vaaraa. Hyvin muotoillun jalkatuen ansiosta käyttäjän jalka lepää ajaessa mukavassa asennossa, mikä vähentää nilkkaan kohdistuvaa rasitusta.
Sivulta ajo -toiminto varmistaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden myös rullakoiden kuljetuksessa ja helpottaa trailerin kohdistamista kiinnityksessä.
Vetotrukin manuaalista, säädettävää kiinnitysmekanismia on helppo ja nopea käyttää. Automaattinen kiinnitys (optio) lukitsee vetotrukin ja trailerin välittömästi, kun ne ovat kohdakkain. Kuljettaja voi myös irrottaa trailerin lähtemättä kuljettajantilasta manuaalisen vapautuskahvan (optio) ansiosta.
Saksinostavan matalakeräilijän nouseville haarukoille mahtuu 2 lavaa tai 3 rullakkoa (optiona 4 rullakon haarukat). Saksinoston ansiosta kuljettajan asento säilyy aina ergonomisena lavalle tai rullakkoon lastattaessa.
Roclan kaikki matalakeräilijät ja veto­trukit suunnitellaan ja valmistetaan Suo­messa. 
* 14 % matalampi energiankulutus kuin lähimmällä kilpailijalla

INFO

www.rocla.com/fi