Salon Metalelektro yhdessä asiakkaidensa rinnalla valmistamassa tulevaisuuden tuotteita

Osana SME-Groupia toimiva Salon Metalelektro Oy teki vuosien 2015–2018 aikana mittavat viiden miljoonan euron investoinnit uuteen konekantaan. Näiden hankintojen pohjustamana yrityksen liikevaihto on kovassa kasvussa ja lähitulevaisuuden tähtäimessä Salon Metalelektrolla on 10 M€ liikevaihto.

Salon Metalelektro toimii tiiviissä yhteistyössä Groupin toisen yrityksen, elektroniikan sopimusvalmistajan Sorv-Elektro Oy:n kanssa. Siinä missä Sorv-Elektro toimittaa elektroniikan sopimusvalmistajana ratkaisuja vaativiin valmistusprosesseihin, Salon Metalelektro keskittyy mekaniikan sopimusvalmistajana vaativiin konepajapalveluihin.

Parhaimmillaan vaativissa kokonaisuuksissa
Lean-filosofiaan tekemisessään nojaava Salon Metalelektro Oy sijaitsee Salossa hyvien logistiikkayhteyksien varrella 4600 m²
toimitiloissa. – Modernit työstökeskukset
sekä osaava henkilökuntamme tarjoa­vat asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä huipputuotteita. Haluamme tarjota koneistuspalveluita niin pienille kuin suurillekin yrityksille ja olla siten tukemassa niiden kasvua. Toimimme monelle kansainvälisesti tunnetulle brändille sopimusvalmistajana. Pystymme tekemään kilpailukykyisesti sopimusvalmistusta protosarjoista ja pien­eristä aina satojen tuhansien sarjavalmisteisiin volyymituotteisiin. Tuotannon hyvän käyttöasteen saavuttamiseksi tuotantoa pyöritetään jatkuvassa 3-vuorossa. Osaamisemme ja kilpailukykymme ovat parhaimmillaan vaativampien kokonaisuuksien kanssa. Haluamme olla mukana asiakkaidemme uusissa projekteissa tarjoten omaa osaamistamme parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi aina tuotesuunnittelusta kokoonpantuun valmiiseen lopputuotteeseen saakka. Annamme palautetta tuotteiden valmistettavuudesta. Valmiit tuotteet pystymme testaamaan, pakkaamaan ja toimittamaan globaalisti loppu­asiakkaalle, kiteyttää kehitysjohtaja Petri Pitkänen yrityksen toiminta-ajatuksen.

Sydämenä kaksi FMS-järjestelmää
5 M€ investointien jälkeen Salon Metalelektron laitekanta – ja etenkin CNC-työstökonekanta – on erittäin laaja; harvan alihankintakoneistamon arsenaalista löytyy lähes 50 lastuavaa CNC-konetta. Investointihankkeen myötä tekeminen vahvistui mm. 12 CNC-työstökoneella, koordinaattimittakoneella ja automaattisella pesulinjastolla.
Monipuolisen konekannan tekemisen sydämenä sykkii kaksi FMS-järjestelmää, joihin on integroituna 22 vaakakaraista CNC-työstökonetta. Palettipaikkoja järjestelmissä on 120 ja 80. Lisäksi konekapasiteettina löytyy 9 pystykaraista työstökeskusta, joista neljä on viisiakselisia. Monitoimisorveja yrityksellä on neljä ja CNC-pitkäsorvauskoneita on niin ikään neljä. Muusta konekannasta mainittakoon lankasaha sekä kipinätyöstökone, laadunvarmistukseen koordinaatti- ja videomittakone, useampia alumiinisahoja, raekuulapuhdistuslaite sekä useampia viimeistely- ja puhdistuskoneita.

Kansainvälistymisprojekti käynnissä
Salon Metalelektron tekeminen muodostuu muutaman kymmenen aktiivisen asiakkaan palvelemisesta, joista kolme suurinta muodostaa noin 80 % liikevaihdosta. – Haemme yhtä tai kahta suurasiakasta lisää. Tekemiemme mittavien investointiemme ansiosta liikevaihtomme nousi jo 5,2 miljoonasta eurosta 6,9 miljoonaan, mutta tähtäimessä on nykykapasiteetin mahdollistama 10 M€ liikevaihto. Uusia asiakkaita kartoittaessamme etsimme sellaisia toimijoita, jotka pystyisivät mielellään hyödyntämään kykyämme toteuttaa isojen sarjojen valmistusta, kertoo Pitkänen.
– Isojen sarjakokojen valmistajana kilpailukykymme kestää myös kansainvälisen vertailun ja meillä onkin käynnissä yhdessä Sorv-Elektron kanssa pohjoismainen vientiprojekti rikastuttamaan globaalia asiakaskuntaamme. Tällä hetkellä vientimme kohdistuu Ranskaan, Viroon, Itävaltaan, Kiinaan sekä Ruotsiin ja näistä muodostuu noin 1 M€ summa, joka on kasvamaan päin, sanoo Pitkänen. ●

INFO

Salon Metalelektro Oy
Petri Pitkänen
kehitysjohtaja
puh. 045 353 0075
www.smegroup.fi


Alihankinta-messut, osasto A1354.Salon Metalelektro Oy
Petri Pitkänen
kehitysjohtaja
puh. 045 353 0075
www.smegroup.fi
Alihankinta-messut, osasto A1354.