Suomenselän Jauhemaalaus investoi 1,5 miljoonaa euroa automaatti­maalaus­linjaan

Jauhemaalaukseen erikoistunut Suomenselän Jauhemaalaus on toteuttanut mittavan investointihankkeen syyskuussa tuotantoon saadun automaattimaalauslinjan myötä. Kokonaisarvoltaan 1,5 miljoonan euron hankkeen ansiosta yritys pystyy tarjoamaan korkealaatuista pintakäsittelyä erittäin vaativiinkin kohteisiin entistä kilpailukykyisemmin automatisoidun prosessin myötä.


Suomenselän Jauhemaalaus Oy sijaitsee Visuveden Teollisuuskylässä, jonka alueen muiden yritysten palvelemiseksi Suomenselän Jauhemaalaus alun perin perustettiin. Tänä päivänä yritys maalaa laajalle asiakaskunnalleen erittäin pienistä osista aina 4 000 kg painaviin tuotteisiin saakka. Yrityksen arvojen mukaan Suomenselän Jauhemaalaukselle on tärkeää palvella asiakasta kokonaisvaltaisesti, hyvinkin nopealla aikataululla ja laadusta tinkimättä.
– Laajennettujen/päivitettyjen noin 3 500 m2 tuotantotilojemme ja uuden automatisoidun jauhemaalauslinjamme ansiosta meillä on loistavat mahdollisuudet tuottaa palveluita kustannustehokkaasti ja siten tuoda lisäarvoa yrityksellesi, kertoo toimitusjohtaja Jouni Neste.


Laatuorientoitu toimintafilosofia

– Alan edelläkävijänä parannamme jatkuvasti prosessiamme laadukkaammaksi ja turvallisemmaksi sekä ympäristöystävällisemmäksi. Toimintaamme ohjaa ISO 9001 -laadunhallintajärjestelmän ja ISO 14001 -ym­päristöjärjestelmän standardit ja takaamme palvelujemme korkean laadun hallituilla, tehokkailla ja tarkkaan valvotuilla kehitys-, hankinta-, tuotanto- ja palveluprosesseilla, vakuuttaa Neste.


Palvelua koko Suomeen

Suomenselän Jauhemaalauksen tarjoamat palvelut eivät rajaudu pelkästään pintakäsittelyihin, vaan kokonaisuus muodostuu suunnittelu-, viimeistely- ja kuljetuspalveluista sekä pikatoimituksista.
– Tarjoamme suunnittelupalveluja erityisesti värisuunniteluun ja tarvittaessa myös teräsrakenteiden ja prototyyppien suunnitteluun, valaisee Neste.
Viimeistelypalveluina yritys suorittaa erilaiset kokoonpanot ja viimeistelytyöt, kuten teippaukset, kierteitykset, tulppaukset sekä pakkaukset/paketoinnit.
– Kannattaa muistaa myös kuljetuspalvelumme, joka noutaa tuotteet ja toimittaa valmiit tuotteet sinulle tai suoraan asiakkaallesi nopeasti ja varmasti. Pikatoimitukset ovat myös yksi mahdollisuus toteuttaa hektisiä töitä – meillä on nopeat toimitusajat. Pienemmät työt voimme tehdä jopa odottaessa, lupaa Neste.

– Ohutlevypuolen maalauskapasiteettimme kolmin­kertaistui tämän Saturnukseksi nimetyn uuden automaatti­jauhemaalauslinjan myötä. Linjalla saavutettava laatutaso läpäisee tiukimmatkin kansainväliset kriteerit. Yksi tärkeä seikka on myös tuotannon automatisointi, koska uuden työvoima saanti on haasteellista. Niin ikään vastuullisuus toiminnassamme lisääntyy tämän hankkeen myötä, koska prosessi ja siinä käytettävät kemikaalit ovat todella ympäristöystävällisiä, kertoo toimitusjohtaja Jouni Neste.


Asiakaslähtöisyys toiminnan kulmakivenä

– Toimintamme lähtökohtana on asiakas, ammattitaitoa, laatu ja luottamus. Näiden toimintamme kulmakivien vahvistamiseksi päätimme toteuttaa tämän merkittävän investointihankkeen, jonka myötä me olemme nyt ja tulevaisuudessa entistä kilpailukykyisempi ja varteenotettavampi kumppani suomalaisen teollisuuden pintakäsittely­tarpeissa, kiteyttää toimitusjohtaja Jouni Neste hankkeen taustoja.
– Ylipäätään toimimme mahdollisimman asiakaslähtöisesti, hyvä palvelu edellä. Tämä mahdollistuu erittäin ammattitaitoisen ja motivoituneen henkilökuntamme ansiosta. Toimimme tarkasti määräämäsi laatuluokituksen tai erikseen sovitun maalausohjeen mukaisesti. Laajan esikäsittelyvalikoiman johdosta löydämme varmasti tuotteellesi oikean pohjustustavan, mikä takaa erinomaisen lopputuloksen. Jatkuvasti kehittyvät konekantamme ja tilamme mahdollistavat kustannustehokkaan ja laadukkaan lopputuloksen tuotteillesi.


Miljoonahankkeella uusi maalaamo

Visuveden Teollisuuskylän alueella sijaitsee kymmenkunta yritystä. Näistä neljä on samaa omistuspohjaa Suomenselän Jauhemaalauksen kanssa työllistäen noin 70 henkilöä. Nämä yritykset yhdessä ovat toteuttaneet kaikkiaan neljän miljoonan euron investointihankkeen. – Samoissa tiloissa meidän kanssamme toimivan Suomen Levyn osalta toteutimme 500 m2:n laajennuksen, jonka jälkeen meillä on käytössämme 3500 m2. Laajennusosuuteen tuli syyskuussa uusi automaattimaalauslinja, jolloin ovistamme saadaan valmiit tuotteet ulos entistä tehokkaammin. Ja isot ovemme ovatkin: 6 x 5 m! Tähän kun ynnää hallikorkeuden 10 metriä, ja kun uuden maalaamon nosturi on 5-tonninen, niin isotkin kokonaisuudet pystytään meillä toteuttamaan, kertoo toimitusjohtaja Jouni Neste.


Vahvasti automatisoitua ja ympäristöystävällistä pintakäsittelyä

Uuden maalaamon suunnittelun lähtökohtana oli mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava ja pitkälle automatisoitu prosessi. Pulverimaalauslinjan toteuttajaksi valikoitui Spraytec Oy. Käytettävät jauhemaalit toimittaa Teknos.
– Tärkeässä osassa toimintaamme on toimiva yhteistyöverkosto, jossa pyrimme tukeutumaan ensisijaisesti lähialueellamme oleviin toimijoihin, Pirkanmaalla sijaitseviin yrityksiin ja ylipäätään suomalaisiin yrityksiin. Näin ollen takaamme korkean laadun, toimitusvarmuuden ja tuemme myös suomalaista työtä. Näistä syistä johtuen tämänkin hankkeen toteutti suomalainen yritys Spraytec ja prosessissa käytetään kotimaisia maaleja.
– Uusi automatisoitu pulverimaalauslinja lisää kapasiteettiamme ja kykyämme tuottaa maalauksia entistä kilpailukykyisemmin ja erittäin laadukkaasti. Myös vastuullisuus toiminnassamme lisääntyy tämän merkittävän hankkeen myötä, koska prosessi ja siinä käytettävät kemikaalit ovat todella ympäristöystävällisiä, kiteyttää Neste.
– Kapasiteetin lisäys mahdollistaa myös strategiamme mukaisen kasvun, jota haetaan nykyisille asiakkaille toteutettavilla uusilla töillä sekä uusien asiakkuuksien kautta. Meillä on jo nyt laaja ja monialainen asiakaskunta pienyrityksistä kansainvälisiin toimijoihin, joille pystymme nyt tarjoamaan entistä tehokkaampana toimijana pintakäsittelyitä. Tällä hetkellä välillisesti 90 % maalaamistamme tuotteista päätyy vientiin ja nyt Suomenselän Jauhemaalaus on uuden tehokkaan automaattimaalauslinjansa ansiosta omalta osaltaan kehittämässä suomalaisten tuotteiden kilpailukykyä globaalissa markkinakentässä, päättää Neste.

Visuveden yrityspuistolla on hieno satavuotinen historia, jonka jatkuvuutta tukee omalta osaltaan Suomenselän Jauhemaalauksen mittava hankintaprosessi, jossa koneinvestointina hankittiin Spraytec Oy:n toimittama automaattijauhemaalauslinja. Hanketta oli mukana omalta osaltaan mahdollistamassa ELY-keskus.


Uusi linjasto läpäisee vahvasti automatisointia hyödyntäen maksimissaan 2,5 metriä pitkiä ja 1,25 metriä leveitä kappaleita, maksimikappalepaino 350 kg. Vanhoihin prosesseihin verrattuna Suomenselän Jauhemaalaus Oy:n maalauskapasiteetti kolminkertaistui ohutlevytuotteiden osalta uuden linjaston ansiosta.

Suomenselän Jauhemaalaus Oy
Jouni Neste
toimitusjohtaja
puh. 044 575 8707
www.ssjauhemaalaus.fi