Tabox Services tarjoaa kokonaisvaltaista teollisuuden kunnossapitoa

Vuonna 2021 Suomen yrityskartalle nousi uusi yritys, kun Tabox Services Oy aloitti toimintansa teollisuuden kunnossapitopalveluiden tarjoajana. Yrityksen referenssilistalta löytyy muun muassa Valmetin Rautpohjan tehdas, jossa Tabox Servicesillä toimii 17 hengen tiimi kunnossapitotoimissa, Tabox Services Oy:llä on vahva tahtotila laajentaa reviiriään vastaamaan kattavasti teollisuuden kunnossa­pitotarpeita ympäri Suomea.


Vaikka Tabox Services Oy:llä on vasta pari toimintavuotta kuljettuna, yrityksen takana seisoo pitkän kokemuksen omaava joukkue. – Meillä on yli 40 vuoden kokemus muun muassa koneiden rihtauksista, huolloista, kunnostuksista, modernisoinneista ja siirroista, kertoo toimitusjohtaja Jarkko Takala.Ennakoiva huolto avainasemassa

– Sorvit, höylät, työstö-, hioma- ynnä muut koneet ja niiden toiminta muodostavat oleellisen osan yrityksien toimintakyvystä ja sen tehokkuudesta. Koneet ovat kalliita investointeja ja niistä halutaan hyötyä mahdollisimman kauan. Tästä syystä koneiden kunnon ylläpito on tärkeä asia. Me ­Tabox-Services Oy:llä palvelemme, kun koneenne tarvitsee huoltoa, kunnostusta tai modernisointia, lupaa Takala ja jatkaa:
– Painottaisin ennakoivan huollon merkitystä. Kun koneista huolehditaan kunnossapito-ohjelmien mukaisesti ennakoivilla huolloilla, minimoidaan odottamattomat tuotantokatkokset. Painopiste on jo muuttunut ennakoivan kunnossapidon suuntaan, mutta tähän asiaan pitäisi mielestäni edelleen kiinnittää enemmän huomiota. Keihään kärkenä meidän toiminnassamme on juuri ennakoiva kunnossapito, ja tällä sektorilla meillä on paljon annettavaa suomalaiselle teollisuudelle vahvalla osaamisellamme. Suoritamme ennakoivaa huoltoa uusimmilla laitteilla ja tämän lisäksi koulutamme ennakoivan huollon henkilöstöä viimeisimpien virtausten ja suuntausten mukaan, pysyäksemme koko ajan kehityksen kärjessä, vakuuttaa Takala.


Sopimuskunnossapito

Tabox Services räätälöi kaiken kokoisille, eri teollisuuden haaroja edustaville yrityksille, juuri heidän tarpeidensa mukaisen kunnossapito-ohjelman. – Tarjoamme laajimman ja kattavimman ennakoivan kunnossapidon konseptin: palvelemme yksittäisestä välittömästä häiriönkorjauksesta aina kokonaan ulkoistettuun kunnossapitoon, valottaa ­Takala yrityksensä palveluvalikoimaa.

Tabox Services Oy:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä parikymmentä kunnossapidon osaajaa. Kuvassa Mikko Rossi, Tomi Korva ja Joonas Hautala suorittamassa tehdaskunnossapitoa.


Laajasti erikoisosaamista

MAMAPRO™ (Machine Analysis based Maintenance Program) on koneen analysointiin perustuva kunnossapito-ohjelma, joka pitää sisällään muun muassa värähtelymittaukset ja ne kuuluvat Tabox Servicellä ”normi” kunnossapidon hintaan. Tabox Services suorittaa myös reittimittauksia sekä etävalvontaa. Takalan mukaan mittauksien avulla voidaan työstökoneesta havaita esimerkiksi piileviä laakeri­vikoja sekä muita jo kehittyviä vikoja jo todella aikaisessa vaiheessa.
– Kytkimien ja hihnakäyttöjen linjaukset toteutamme Shaftalign touch -linjauslaitteella vuosien kokemuksella, kertoo Takala.

Voiteluun liittyen Tabox Services tekee öljyanalyyseja Pall corporation pcm400 -öljyanalysaattorilla. Rasvaukset tehdään koneiden tarpeen mukaan konevalmistajien suosittelemilla rasvoilla.
Konetohtoroinnin sektorilla palveluvalikoimiin kuuluvat visuaalinen tarkastelu, välysmittaukset, operaattorihaastattelut.
– Näiden toimenpiteiden raportointia seuraamalla pystymme ennakoimaan tulevia investointitarpeita, sanoo Takala.
Kunnossapidon ohjausjärjestelmänä Tabox Services käyttää Pinjan Novia. Yrityksen palveluihin lukeutuvat myös kuntokartoitukset, projektityöt, modernisoinnit sekä geometriamittaukset, joilla voidaan tarkastaa koneen johteiden suoruus, karan lin­jaus johteisiin.

Konsultointipalveluna Tabox Services tarjoaa kunnossapitostrategian räätälöintiä.
– Tarjoamme asiakkaillemme kunnossapitostrategian. Autamme heitä prosessissa tai teemme strategiasuunnitelman puolestanne. Räätälöimme kunnossapidon strategiasuunnitelmia yhden henkilön konepajasta satojen tuotteiden tuotantolaitoksiin, valaisee Takala, ja jatkaa: – Kunnossapitostrategia on keskeinen, integroitu ja hyvin johdettu konsepti, jonka avulla yritys saavuttaa sille asetetut tavoitteet. Strategian avulla yritys pystyy kilpailemaan markkinoilla ja tuottamaan asiakkailleen enemmän lisäarvoa kuin muut yritykset. Yritykset voivat tehdä keskenään yhteistyötä toimiakseen yhdessä paremmin, kuin markkinoilla olevat toiset yritykset. Strategian avulla saavutetaan vähemmän suunnittelemattomia kriittisten koneiden pysäytyksiä, mikä pienentää kunnossapitokustannuksia ja vähentää tuotannon menetyksiä.
– Kunnossapitostrategian avulla voidaan tuottaa lisää tuotteita kriittisistä koneista, mikä lisää tuotantoa, tuottoja ja voittoja. Meillä on kokemusta riskien pienentämisestä, mikä auttaa yrityksiä säilyttämään toimintamahdollisuutensa, kiteyttää Takala.
– Työntekijöiden koulutus on meille tärkeä asia. Teemme yhteistyötä sekä paikallisen ammattikoulun että ammattikorkeakoulun kanssa. Nykytrendien mukaisesti suurin osa uusista koneista on CNC-koneita ja panostamme erityisesti automaatioasentajien kouluttamiseen. Työntekijämme käyvät vuosittain Siemensin, Heidenhainin ja Fanucin koulutuksissa.

Tomi Korva korjaamassa haitarisuojaa.


Halu laajentaa ympäri Suomea

Tabox Services palvelee tällä hetkellä noin parinkymmenen vahvan ammattitaidon omaavan kokeneen kunnossapidon osaajan voimin. Yritys toimii Suomen lisäksi myös Yhdysvalloissa Valmetin tehtaalla.
– Olemme nopea ja ketterä nopeasti asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin reagoiva toimija. Tällä yrittäjävetoiselle toimintatavalle, jossa ei ole isojen raskaiden organisaatioiden kankeita rattaita hidastamassa toimintoja, on ollut selkeä tilaus markkinoilla. Meidät on otettu todella hyvin kentällä vastaan ja haluammekin laajentaa palveluitamme koko Suomen yrittäjien ulottuville. Kannattaa ehdottomasti olla meihin yhteyksissä, mikäli teillä on tarvetta osaavalle ja kokonaisvaltaiselle kunnossapitotoiminnalle, rohkaisee Takala.

– Olemme yrittäjävetoisena yrityksenä notkea ja ketterä toimija reagoimaan asiakastarpeisiin. Keihään kärkenämme on ennakoiva kunnossapito, jossa muun muassa värähtelymittaukset kuuluvat ”normi” kunnossapidon hintaan, kertovat Tabox Services Oy:n perustajat Jyri Kankaanpää (vas.) ja Jarkko Takala.
Tabox Services Oy tarjoaa moni­puolista erikoisosaamista laajasti erityyppisiin kunnossa­pito­töihin. Kuvassa Pekka Kivelä suorittamassa mittausta.

Tabox Services Oy
Jarkko Takala
toimitusjohtaja
puh. 0500 402 650
www.taboxservices.fi