Tarkkaa särmäystä Bystronicilla

Teräslevyjen ja pitkien terästen esikäsittelyyn erikoistunut Ferrum Steel Oy täydensi konekantaansa uudella Bystronic Xpert -särmäyspuristimella. Elokuussa 2017 hankittu kone osoitti heti ylivoimaisuutensa.
Bystronic on jo pitkään panostanut Xpert-mallisarjan särmäyspuristimissaan dynaamiseen bombeeraukseen. Tämä ainutlaatuinen kompensointijärjestelmä tasaa automaattisesti alapalkin kaarevuuden särmäyksessä. Tuotantopäällikkö Joni Rantasen mukaan juuri dynaaminen bombeeraus oli yksi syy, miksi Ferrumissa päädyttiin Bystroniciin.
”Myös paksuuksien tunnistukset ja tarkkuus helpottavat särmäystä. Ainakin tähän mennessä olemme olleet koneeseen oikein tyytyväisiä. Xpert on kooltaan kompakti nelimetrinen, ja sillä saamme aika hyvin tehtyä tarvittavat työt. Tiettyjä puomeja kun tehdään, koneelta vaaditaan erityistä tarkkuutta. Ja tämä todella on tarkka kone”, sanoo Rantanen.
Rantasella oli jo aiempaa kokemusta Bystronicin särmäyspuristimista ja CO2-laserista, mutta Ferrum Steelin yrittäjille ja työntekijöille tuttavuus oli uusi.
”Voi kyllä sanoa, että Xpert on tullut tarpeeseen, ja kaikki me ollaan koneesta ja sen ominaisuuksista tykätty”.
Rantasen mukaan uuden särmäyspuristimen asennus ja käyttöönotto eivät tuottaneet minkäänlaista päänvaivaa Ferrumille.
Vuonna 2005 perustettu Ferrum Steel kasvaa voimakkaasti, mikä on lisännyt investointitarpeita.
Yritys aloitti toimintansa Ilmajoella, mutta kymmenen vuotta sitten se muutti naapurikuntaan Seinäjoen Kapernaumiin Pohjanmaan Konepajan entisiin tiloihin. Elokuussa 2017, samaan aikaan, kun Xpert tuli taloon, Ferrumissa otettiin käyttöön myös uusi halli.
Tuotannollista sisätilaa yrityksellä on nyt yli kymmenen tuhatta neliötä.
Viimeisen päälle viritetyn alihankintaverkostonsa kanssa Ferrum Steel tuottaa esikäsiteltyjä terästuotteita asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Sen palkkalistoilla on jo yli sata työntekijää.
Yhtiöllä on viisi omistajaa, joista päivittäisessä toiminnassa ovat mukana Tero Pukkila ja Petri Virtanen. Pukkila on yrityksen toimitusjohtaja ja Virtanen toimii toisena tuotantopäällikkönä.
Ferrum Steel Oy:n asiakkaat ovat lähinnä suuria konepajoja.
”Ketterät ja joustavat pärjäävät tässä bisneksessä. Ferrumin valtteja ovat myös palvelualttius ja nopeus sekä tietenkin kova osaaminen. Haasteita meilläkin riittää: nyt on haasteena saada uudet tilat tehokäytölle. Töitä kyllä on”, Joni Rantanen kertoo.
Ferrumin liikevaihto vuonna 2017 oli 14,3 miljoonaa euroa. Töitä tehdään kahdessa vuorossa. Tulevaisuudessa yritys aikoo kasvaa fiksusti. ”Tavoitteena on olla Suomen paras tällä alalla.”

INFO
Bystronic Oy, Petteri Perälä
puh. +358 400 88 7558, www.bystronic.com