Tata Steel lanseerasi uutuustuotteitaan Alihankinta-messuilla

Tata Steel, yhtenä Euroopan johtavana teräksenvalmistajana, on tuonut Suomen markkinoille Ympress® Laser -tuoteperheen, joka oli uutuutena ensimmäistä kertaa esillä Suomen markkinoilla Alihankinta 2017 -messuilla Tampereella.

Ympress® Laser on valikoima kuumavalssattuja teräksiä, jotka on kehitetty tehokkaaseen laserleikkaukseen ja jälkikäsittelyyn. Ympress® Laser -teräsmateriaalien valmistusprosessi varmistaa poikkeuksellisen tasaisen lopputuotteen, minimoi sisäiset jännitykset, korkean muovattavuuden sekä korkeatasoisen pinnanlaadun. Näistä seikoista johtuen Ympress® Laser sopii erinomaisesti automaattiseen laserleikkaukseen ja jälkikäsittelyyn.
– Ympress® Laser mukanaan tuomia etuja ovat mm. lisääntynyt tuottavuus, vähemmän hylättyjä osia ja parempi lopputuotteen laatu, kertoo Tata Steelin Raimo Järvelä.

Kuumavalssattua kylmävalssatun pinnanlaadulla

Toisena uutuustuotteena Tata Steelin laajasta teräsvalikoimasta Järvelä nostaa esiin Ymagine®-tuoteperheen. – Ymagine®-teräksen valmistusprosessissa sulateräs valssataan suoraan materiaaliksi, jolloin teräksestä tulee vahvaa ja homogeenista. Sitä käyttämällä voidaan lopputuotteista valmistaa kevyempiä ja vahvempia. Ymagine® on kiteytettynä kuumavalssattua terästä kylmävalssatun teräksen pinnanlaadulla ja Euronormia tiukemmilla mittatoleransseilla.

Monipuolinen kattaus

Tata Steelin terästuotevalikoima on laaja. Valikoimat kattavat esimerkiksi kuumavalssatut, suoravalssatut, kylmävalssatut, metallipinnoitetut ja maalipinnoitetut levyt ajoneuvoihin, kuluttajatuotteisiin kuten kotitalouslaitteisiin sekä nosto- ja kaivinkoneisiin. TataSteelin käsiteltyä terästä puolestaan hyödynnetään mm. rakennus- ja pakkaus-teollisuuden tarpeisiin. Tata Steel -valikoimissa on myös putkimateriaaleja, joita käytetään ajoneuvoissa sekä rakennusteollisuudessa ja maatalouskoneissa sekä sähkömekaaninen teräs, jota käytetään esimerkiksi generaattoreissa ja kotitaloustuotteissa.

Omat palvelupisteet 
myös Suomessa

Tata Steel on maailmanlaajuinen toimija, joka työllistää 74 000 henkilöä viidellä mantereella. Yritys kuuluu 80 maassa toimivaan Tata-konserniin, johon kuuluu Tata Steelin lisäksi mm. Jaguareja ja Land Rovereita valmistava Tata Motors. Konserni työllistää 660 000 työntekijää ja maailmanlaajuinen liikevaihto on 95,5 miljardia euroa. Tata Steelin liikevaihto 2015–2016 oli 15,5 miljardia euroa.
Tata Steelillä on terästehtaat Isossa-Britaniassa ja Hollannissa sekä tuotantoa ympäri Eurooppaa. Yrityksen toiminta Pohjoismaissa käsittää myyntikonttoreita ja palvelukeskuksia sekä rakennusprofiilien ja sähkömekaanisten levyjen valmistusta. Tata Steel omistaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa kolme palvelukeskusta, jotka tar-joa-vat ohutlevytuotteita yleis- ja ajoneuvoteollisuuden valmistajille. Palvelukeskukset ovat Halm-stad Service Centre, Norsk Stål Tynnplater Fredrikstadissa ja Naantali Steel Service Centre.
Tata Steelin Naantali Steel Service Centre Oy on Suomen johtavia ohutlevyjen palvelukeskuksia. Valikoima käsittää kuumavalssatut, kylmävalssatut, metallipinnoitetut ja maalipinnoitetut ohutlevyt. Ohutlevyt toimitetaan määrämittaan leikattuina asiakkaiden vaativien toimitusaikataulujen mukaisesti. Ympress® Laser ja Ymagine®-tuotteet ovat nyt saatavilla Naantalin palvelukeskuksesta.
Tata Steelillä on tehdasmyyntikonttorit Göteborgissa, Kööpenhaminassa ja Helsingissä. Building Systems valmistaa rakennusprofiileja Norjan Halmstadissa ja Skienissä, jonka myyntikonttoreita on Tanskan Ebeltoftissa ja Norjan Tillerissä. Cogentin Surahammarsin-tehdas valmistaa ja myy sähkömekaanisia levyjä.

INFO
Naantali Steel Service Centre Oy
Hannu Paappa
myyntipäällikkö
puh. 050 314 4554
sales.naantali@tatasteel.com
Tata Steel International (Finland) Oy
Raimo Järvelä
puh. 040 500 0961
www.tatasteel.com