Tehoa alumiinikatkaisuun

Camtronicin uusi Behringer-Eisele VA-L 560 -sahaan perustuva katkaisusolu pystyisi tekemään kaikki Suomessa vuosittain tarvittavat alumiiniprofiilien katkaisut. ­”Viiden satkun” tarkkuudella.

Ylivieskalainen, vuodesta 2001 toiminut Camtronic Oy tarjoaa hienomekaniikan suunnittelu-, koneistus-, kokoonpano- ja alihankintapalveluja. Yhtiö osaa alumiinintuotteiden valmistuksen, minkä takia erilaisia alumiiniprofiileita käytetään paljon.
Aiemmin alumiinituotteiden aihiot on hankittu alihankintana. Camtronic on toistuvasti törmännyt aihioiden mittatarkkuuksissa liian isoihin heittoihin, tilattuihin aihioihin on ollut pakko jättää reilunpuoleinen työvara. Se johtaa materiaalihävikkiin ja lisää osavalmistuksen kuluja.

Tarkka ja tehokas kone haussa
Camtronic halusi varmistaa aihioiden laadun ja alkoi kartoittaa vaihtoehtoja alumiiniprofiilien katkaisuun. Koneen pitäisi suoriutua tehokkaasti isojen määrien katkaisusta tarkasti, päiden oikaisujen välttäminen nousi myös tärkeäksi kriteeriksi.
Tässä vaiheessa nousi Prodmac Oy:n maahantuoma Behringer-Eisele yhdeksi vaihtoehdoksi. Alumiinien erikoissahan Eisele VA-L 560 NC2:n voi tilata täysautomaattisena katkaisusoluna, ja sahan kapasiteetti riittää miljooniin katkaisuihin vuodessa.
VA-L 560 -sahan ylätoimisuus tekee siitä poikkeuksellisen. Ratkaisu varmistaa huomattavan vakaan sahan syötön sekä mahdollisuuden käyttää halkaisijaltaan isoja teriä. Hyvin toteutettu lastun poisto ja suoraan hihnalle putoavat leikkeet varmistavat sen, etteivät lastut aiheuta naarmuja sahattuihin kappaleisiin ja eikä ongelmia koneen toiminnalle.
Hyvin pian paljastui se, ettei pelkkä tehokas saha riitä tehokkaaseen tuotantoon. Sahasta saadaan kaikki irti vasta kun sillä on sahan automatiikkaa ja ohjausjärjestelmää hyödyntävät syöttö- ja poistolaitteistot. Niistä Behringer-Eisele pystyi varmistamaan tehokkaan täysautomaattisen katkaisusolun.

Testit vakuuttivat
Camtronicilta lähti delegaatio tutustumaan Behringer-Eiselen tehtaalle. VA-L 560 NC2:n testisahauksissa paljastui paitsi huomattava tehokkuus myös tarkkuus, katkaisupinnan toleranssiksi mitattiin 0,05 mm.
Myös sahan käytettävyys miellytti.
– Tällä investoinnilla saadaan omaan tuotantoon joustavuutta, määrittelee Cam­tronic Oy:n toimitusjohtaja Matti Kyrölä.
– Aihioiden laatu on nyt varmistettu. Meillä oli ajatuksena sahata mitä itse tarvitaan, mutta toki uusia asiakkaitakin voimme sahalla palvella.

INFO

Camtronic Oy
Matti Kyrölä
toimitusjohtaja
puh. 040 861 0671
matti.kyrola@camtronic.net
www.camtronic.net
Behringer-Eisele sahat ja katkaisujärjestelmät
Maahantuoja Prodmac Oy
Mika Koivuniemi
puh. 040 741 9991
mika.koivuniemi@prodmac.fi
www.prodmac.fi