Teknologia 23 sukeltaa alan keskeisiin ilmiöihin

Ensi marraskuussa järjestettävän Teknologia-tapahtuman suunnittelu on parhaillaan käynnissä Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman sisältö rakennetaan neljän keskeisen avainaiheen ympärille, jotka ovat vihreä siirtymä, toimitusverkostot, vetyteollisuus ja tekoäly. Teknologia 23 avaa ovensa Messukeskuksessa 7.–9.11. Tapahtuma nostaa esille teollisuuden tärkeitä puheenaiheita ja ilmiöitä. Valitut painopistealueet heijastavat keskeisiä tulevaisuuden kysymyksiä.

– Monet globaalit haasteet näkyvät koko ajan enemmän teollisuudessa. Esimerkiksi huoli energian riittävyydestä on pinnalla niin yksittäisten kuluttajien mielissä kuin eri toimialoilla, ja tähän teknologisilla ratkaisuilla voi olla merkittäviä ratkaisuja. Vihreä siirtymä, muutokset toimitusketjuissa ja vetyteollisuus ovat aivan keskeisiä aiheita teollisuusyrityksissä tänä päivänä, minkä vuoksi on hyvä että niistä keskustellaan myös Teknologia-tapahtumassa, toteaa toiminnanjohtaja Marko Vuorio Suomen Automaatioseura ry:stä.

Teknologia 23 -tapahtumassa on ohjelmaa kaiken kaikkiaan viidellä lavalla. Kävijöiksi houkutellaan alan ammattilaisten lisäksi myös opiskelijoita, joille suunnattu Tulevaisuuden Työnantaja -teemapäivä järjestetään ensimmäisenä päivänä.
– Teknologia-alan osaajapula kiihtyy jatkuvasti ja kilpailu ammattilaisista on kovaa. On arvioitu, että muutaman vuoden sisällä osaajavaje on kasvamassa jopa 40 000 työntekijään. Ensi marraskuussa näytteilleasettajilla onkin erinomainen tilaisuus kirkastaa työnantajamielikuvaansa ja jäädä tulevien ammattilaisten mieleen, sanoo liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta. 
Tapahtuman sisältöä suunnitellaan laajan kumppaniverkoston kanssa. Mukana on eri teknologianalojen yhdistyksiä sekä muita yhteisöjä, kuten Women in Tech -verkosto. Tänä vuonna uutena kumppanina joukkoon liittyy Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry METSTA.  Tapahtuma herättää kiinnostusta, ja alan kaikki tärkeät toimijat ovat jo ilmoittautuneet mukaan.

Teknologia 23 huipentuu Teknologia Party -iltajuhlaan keskiviikkona 8.11., jossa esiintyy muun muassa laulaja Erika Vikman. Tapahtuman koko ohjelma julkistetaan elokuussa.
 

Kilpailut nostavat esille osaajia

Teknologia-tapahtumassa kolmatta kertaa järjestettävä startup-kilpailu etsii tämän hetken lupaavimpia kasvuyrityksiä. Kilpailuun voi lähettää ehdotuksia 31.8. saakka, jonka jälkeen kilpailuraati valitsee ehdotuksista 5–7 parasta ideaa tapahtumassa järjestettävään pitchaus-finaaliin. Kisan voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. 
Amazing Robots -kilpailu on suunnattu puolestaan korkeakoulujen opiskelijoille. Sen tarkoituksena on kasvattaa erityisesti tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta. Kilpailutehtävänä on luoda robotti, joka tekee jotain kiinnostavaa, ja tiimien tehtävänä on määrittää, mikä tekee robotista kiinnostavan. Myös tämän kilpailun voittaja palkitaan 10 000 euron palkinnolla.
 

Teknologia 23 – Transforming The Industrial Landscape

Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023 samaan aikaan kyberturvallisuusalan Cyber Security Nordicin kanssa. 

Helsingin Messukeskus
Marcus Bergström
liiketoimintapäällikkö
puh. 044 562 4524
marcus.bergstrom@messukeskus.com

Antti Karjunen
viestinnän asiantuntija
puh. 050 574 3444
antti.karjunen@messukeskus.com

www.teknologia23.fi
#teknologia23
LinkedIn @teknologia