Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:n valikoimista myös huippulaadukkaat saksalaiset Pontus-sahanterät

Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:llä (Työkalupalvelu) on yli puolen vuosisadan kokemus lastuavien työkalujen myynnistä. Lastuavien työkalujen lisäksi yritys palvelee kokonaisvaltaisesti suomalaisen konepajateollisuuden tarpeita kolmen muun sektorin valikoimalla: kiinnitystekniikka, teollisuus­tarvikkeet ja mittaustekniikka. Myös sahanterien toimittajana yrityksellä on pitkä historia. Viime vuonna uutena merkkinä tähän seg­menttiin liittyivät saksalaiset Pontus-vannesahanterät, jotka Työkalupalvelu toimittaa asiakastarpeisiin räätälöitynä omasta tähän tehtävään erikoistuneesta osastostaan.


Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:n juuret ulottuvat yrityksen perustamisvuoteen 1966. Tämä kokenut toimija tuo maahan, varastoi ja myy metalli- ja konepajateollisuuden tarvitsemia työkaluja ja tarvikkeita. Osaksi Grönblom-yhtiöitä yritys liittyi vuosien 1992–1993 aikana. Grönblom-yhtiöiden historia on vieläkin komeampi, mikä hakeekin vertaistaan suomalaisessa yrityshistoriassa, sillä yritys on perustettu jo vuonna 1897.
– Pitkäjänteisyys ja perheyhtiön arvomaailma näkyvät jokapäiväisessä toiminnassamme. Grönblomilla ei haeta pikavoittoja, vaan tekeminen tähtää kauaskantoiseen toimintaan vahvan markkinaosuuden ylläpitä­miseksi asiakaskeskeisellä palvelumallilla. Pyrimme myös kulkemaan kehityksen etulinjassa, jolloin voimme tarjota asiakaskunnallemme parhaat, juuri heidän toimintaansa tukevat ja kehittävät ratkaisut. Paikoilleen ei voi jäädä, kiteyttää toimitusjohtaja Anders Karlsson yrityksen arvomaailmaa.


“Tekniikkaa vahvoissa merkeissä”

Työkalupalvelun edustamat tuotteet ovat Karlssonin mukaan tarkoin valikoituja alansa parhaimpiin lukeutuvia tuotteita.
– Meillä on erittäin pitkiä päämiesedustuksia, joista suurin osa on Euroopasta ja Japanista. Omasta 30 000 nimikkeen kattavasta varastostamme saamme tilaukset erittäin no­peaan toimitukseen. Myös Euroopasta päämiehiltämme heidän varastoitavat tuotteet saamme vuorokaudessa tilauksesta tänne Suomeen. Vuositasolla teemme 25 000 lähetystä, kertoo Karlsson.
– Meillä on todella pitkiä edustuksia, esimerkiksi DC Swiss on kulkenut matkassamme alusta asti. Päämiehiä meillä on lukuisia, joista noin 80 on isossa roolissa, eli heiltä tilataan tavaraa viikoittain. Kaiken kaikkiaan järjestelmästämme löytyy noin 120 000 nimikettä neljästä eri päätuotekategioriasta. Tämä määrä kattaa periaatteessa kaikki tarpeet, mitä nykyaikainen konepajateollisuus tarvitsee. Kiteytettynä voisi sanoa, että tarjoamme asiakkaillemme tekniikkaa vahvoissa merkeissä.

– Pyrimme kulkemaan asiakaskeskeisellä palvelumallilla kehityksen etulinjassa, jolloin kykenemme tarjoamaan asiakaskunnallemme parhaat, juuri heidän toimintaansa tukevat ja kehittävät ratkaisut, kertoo toimitusjohtaja Anders Karlsson.
Pontus-vannesahanterät räätälöidään täsmällisesti asiakastarpeen mukaan omassa sahanteriin erikoistuneessa Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:n osastossa Vantaan toimipisteessä. Yksi kriittisistä osaamisvaiheista on hitsausprosessi, jolla varmistetaan terän kestävyys.10 kiertävää myyjää

Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:n aluekonttorit sijauisevat Oulussa, Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Pääkonttori ja varasto on Vantaalla. Karlsson painottaa tekemisessä palvelua ja työntekijöidensä ammattiosaamista.
– Meillä täällä on kolmisenkymmentä ammattilaista palvelemassa. Kiertäviä myyjiä meillä on kymmenen palvelemassa koko Suomen konepajateollisuutta. Kaikki osaajamme ovat kokeneita ja vahvalla ammattitaidolla varustettuja, jotka omalla ammattitaidollaan yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pystyvät valitsemaan laadukkaasta ja laajasta valikoimastamme oikeat tuotteet parantamaan suomalaista konepajateollisuutta. Hyvät tuotteet ja ammattitaitoinen palvelu on meidän vahvuuteemme. Haluamme viedä tietoa alati kehittyvistä tuotteistamme asiakkaillemme heidän kilpailukykyään parantamaan. Se on meidän tehtävämme, sanoo Karlsson.

– Lähiaikoina on tehty paljon koneinvestointeja Suomessa. Huippukoneet tarvitsevat huipputyökalut. Tällä kombolla saadaan uusimmasta tekniikasta kaikki hyöty irti. Näissäkin tarpeissa pystyy ammattitaitoinen henkilökuntamme valikoimaan mailman huippua edustavien päämiestemme tuotevalikoimista oikeat työkalut, lupaa Karlsson.
Vuonna 2022 Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:n liikevaihto oli 12 M€. Tästä summasta noin puolet muodostuu lastuavista työkaluista (HSS ja kovametalli). Muita tuotealueita ovat kiinnitintyökalut (työkalun- ja kappaleenkiinnittimet), teollisuustarvikkeet sekä mittaustekniikka.

Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:llä on todella pitkiä edustuksia mailman johtaviin toimijoihin kuuluvien päämiesten kanssa. Uusin merkki yrityksen valikoimissa on saksalainen Pontus. Pontus-vannesahanterät ovat toimitusjohtaja Anders Karlssonin mukaan vakuttaneet huippulaadullaan myös suomalaiset asiakkaat.


Sahanterissä saksalaista laatu liitetään suomalaisella huippuosaamisella

Yhtiön valikoimissa vannesahanterät ovat olleet vuodesta 1997. Viime vuodesta lähtien merkkinä on ollut saksalainen Pontus.
– Halusimme myös sahanteriin eurooppalaisen huippumerkin ja saksalainen Pontus edustaa parhaimmillaan tätä laatua. Pontuksella on pitkä historia sahanterävalmistajana ja se kuuluu eturivin toimijoihin alalla. Pontus on vakuuttanut laadullaan myös suomalaiset käyttäjät – käyttäjäkokemukset ovat todella hyviä. Pontukselta löytyy saksalaiseen tapaan hyvä osaaminen ja asiantuntemus tuottaa huippuluokan sahanteriä laajalla valikoimalla. Pontuksen myötä sahanterien kestoikää on saatu pidennettyä, vakuuttaa Karlsson.
– Pelkkä huippumerkki ei riitä, vaan sahanterät pitää räätälöidä laadukkaasti asiakastarpeen mukaan maahantuojan, eli meidän toteuttamana. Asiakaskentässä on käytössä satoja erilaisia sahoja erilaisiin tarpeisiin, joissa myös teräpituudet vaihtelevat paljon. Sahanterät räätälöidään sahattavien materiaalien ja kappaledimensioiden mukaan. Kriittinen kohta on liitoskohta, joka tehdään hitsaamalla. Meillä on tähän huippulaitteet ja hallitsemme pitkän kokemuksemme ansiosta hitsausprosessin, jolla taataan pitävä liitos, lupaa Karlsson.

Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy
Anders Karlsson
toimitusjohtaja
puh. 050 553 2725
www.tkp-toolservice.fi

Työkalupalvelu-Toolservice Grönblom Oy:llä on toimipisteet kuudella paikkakunnalla. Pääkonttori sijaitsee Vantaalla, jossa 3 000 m2:n omissa toimitiloissa on 2 000 m2 varastotilaa. Varastoituna näissä tiloissa on noin 30 000 nimikettä varmistammassa nopeita toimituksia.