Fairino – huippuluokan cobot-valmistaja, joka muuttaa teollisuudenalan pelisääntöjä

Teknologian nopea kehitys on tuonut mukanaan innovatiivisia ratkaisuja teollisuudenalan automaatioon, ja yksi niistä on Fairino, huippuluokan cobot-valmistaja, joka on vallan­kumouksellisella tavallaan muuttanut teollisuuden peli­kenttää. Fairino on noussut esiin tarjoamalla älykkäitä ja turvallisia yhteis­työ­robotti­ratkaisuja, jotka parantavat tuottavuutta ja työntekijöiden työolosuhteita.
Fairino-cobottien myynti ja markkinointi on alkanut Suomessa Rensi Finland Oy toimesta. Rensi Finland on valmistanut ensimmäiset sovellukset cobotti-laser­leikkaukseen ja cobotti-laser­hitsaukseen.


Fairino valmistajana

Fairino on tehnyt nimensä alallaan etenkin siksi, että se on asettanut turvallisuuden ja käytettävyyden etusijalle. Yhteistyörobottien eli cobottien suosio on kasvanut teollisuudessa, kun yritykset etsivät tapoja integroida automaatiota työprosesseihinsa. Fairino on kuitenkin ottanut askeleen pidemmälle tarjoamalla käyttäjäystävällisiä cobotteja, jotka voidaan helposti integroida erilaisiin tehtäviin.

Yksi Fairinon avaintekijöistä on sen sitoutuminen turvallisuuteen. Cobottien tulee toimia rinnakkain ihmisten kanssa, ja ­Fairino on kehittänyt edistyneitä turvajärjestelmiä varmistaakseen, että cobotit voivat tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa turvallisesti. Tämä on erityisen tärkeää, kun cobotit tulevat lähelle työntekijöitä ja osallistuvat monimutkaisiin tehtäviin.
Fairinon cobotit on suunniteltu monipuolisuuteen, mikä tekee niistä ihanteellisia erilaisiin teollisuuden sovelluksiin. Yritys tarjoaa räätälöitäviä ratkaisuja eri toimialoille, kuten auto-, elektroniikka- ja elintarviketeollisuudelle. Fairinon cobotit voivat suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten kokoamista, pakkaamista ja jopa monimutkaisten koneiden ohjausta.

Yhtiö on myös tunnettu käyttäjäystävällisistä ohjelmointiratkaisuistaan, jotka mahdollistavat cobottien nopean käyttöönoton ilman syvällistä ohjelmointiosaamista. Tämä on avainasemassa, kun yritykset haluavat optimoida tuotantoaan ja reagoida nopeasti markkinoiden muutoksiin. Fairino on saanut positiivista palautetta asiakkailtaan, jotka ovat kiittäneet cobottien luotettavuudesta, tehokkuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Yrityksen avoimuus asiak­kaidensa tarpeita kohtaan ja jatkuva innovointi ovat tehneet siitä luotettavan kumppanin teollisuuden automaatiohaasteisiin.

Fairino on osoittanut, että cobotit voivat olla avainasemassa teollisuuden tulevaisuudessa. Niiden avulla yritykset voivat parantaa tuottavuuttaan samalla, kun työntekijöiden työolosuhteet paranevat. Fairino on osoittanut, että teknologian ja ihmisen välinen yhteistyö voi avata uusia mahdollisuuksia ja luoda kestävämpiä ja tehokkaampia työympäristöjä.


Fairino-ekosysteemi

Fairinon ekosysteemi on varsin laaja ja kasvamassa kokoa, joten integrointi on helppoa. Mukaan kuuluu yhteensopivuus eri gripper- ja imukuppivalmistajien kanssa. Mukana on tietysti 3D-vision järjestelmät, voimasensorit ja AGV-vihivaunut cobottien autonomiseen kulkemiseen tehtaissa. Omaa tuotekehitystään on keväällä ulos­­tuleva simulointiohjelmisto ja liitynnät ulkopuolisiin ohjelmistoihin, muun muassa ­RoboDK:hon on jo dynaamiset kinematiikkamallit asiakkailla käytössä. Käytettävissä on myös C++SDK-, C# SDK, Python SDK, ROS- ja ROS2-ympäristöt ja SDK:t omaan ohjelmisto- ja liityntäkehitykseen.


Miten Fairinoa ohjataan

Fairino-cobotteihin tehdään ohjelma PC:llä ja varsinaisessa käytössä PC:tä ei tarvita, ohjelma lähtee pyörimään Start-näppäimestä. Ratkaisu on turvallinen ja taloudellinen, ohjelmaa ei pysty kukaan muuttamaan vahingossa ilman kytkettyä PC:tä.


Fairinon valmistus

Fairino on tekemässä uutta tehdasta vanhan käydessä pieneksi ja loppukeväästä valmistuvassa tehtaassa on tarkoitus valmistaa yli 600 000 cobottia vuodessa. Suomessa maahantuonnin, korjaukset ja takuuajan ongelmat hoitaa Rensin Finland Oy kuten myös ensi vaiheessa demoaa eri ratkaisuja potentiaalisille sovelluskehittäjille ja loppukäyttäjille – stay tuned kuten sanotaan suuressa maailmassa.


Fairino 3 kg, 5 kg, 10 kg, 16 kg ja 20 kg cobotit.