Veslatec osti nostolaitepioneerin – tähtäimessä vahva kansainvälistyminen

Veslatec Oy on ostanut nostolaitteita valmistavan Nordlift Oy:n joulukuussa. Yritysostolla Veslatec kasvattaa asemaansa kansainvälisillä markkinoilla ja laajentaa omien tuotteidensa valikoimaa.

Vaasalainen Veslatec Oy on ostanut nostolaitteita valmistavan Nordlift Oy:n Sodankylästä 11.12.2023. Kaupan myötä Nordlifistä tulee Veslatecin tytär­yhtiö. Nordlift Oy on nostolaitteiden pioneeriyritys, joka tunnetaan maailmalla erityisesti erikoisnostimistaan sekä siitä, että sen nostimilla voidaan nostaa jopa kokonaisia junia. Yritysostolla Veslatec kasvattaa asemaansa kansainvälisillä markkinoilla ja laajentaa omien tuotteidensa valikoimaa.

– Nordlift on kansainvälisillä markkinoilla entistä kilpailukykyisempi, kun sen koko tuotanto voidaan hoitaa omissa tehtaissa. Nordliftillä on osaamista nostolaitteiden suunnitteluun, hitsaukseen, kokoonpanoon ja testaukseen, kun taas Veslatec hallitsee lasertyöstön ja jatkojalostuksen, tiivistää Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström.

Veslatec vahvistaa yritysostolla kansainvälistä liiketoimintaansa. Nordliftin liikevaihto oli viime vuonna 2,3 miljoonaa euroa, ja sen liiketoiminnasta yli puolet tuli viennistä. Veslatecin vastaava osuus oli noin 17 prosenttia 7,5 miljoonan liikevaihdolla.
– Nordlift on veturimme maailmalle. Saksassa oma myyntikonttorimme hoitaa Euroopan ja Kansainvälisen kaupan. Loppuasiakkaita löytyy Aasiaa myöten, Berg­ström kertoo.

Nordliftin toimitusjohtajana toiminut Matti Ranttila jatkaa Nordliftin pienosakkaana ja neuvonantajana vielä kaksi vuotta. Veslatec valikoitui ostajaehdokkaista laajan osaamisensa ja tuotantokapasiteettinsa takia.
– Uskon vahvasti Veslatecin kykyyn valmistaa ja viedä Nordliftin korkealuokkaisia tuotteita maailmanlaajuisille markkinoille. Tuotekehitystä on tehty jo vuosikymmenet, ja tuotteet ovat vakiinnuttaneet asemansa maailmalla. Voin luovuttaa elämäntyöni hyvillä mielin eteenpäin nuoremmilleni, Ranttila kertoo.
– Olemme sitoutuneet kehittämään omaa tuoteliiketoimintaamme asiakkaiden toiveet edellä. Tavoitteenamme on räätälöidä myös nostolaitteita yhä enemmän projektikohtaisesti, Bergström päättää.

Veslatec Oy
Tom Bergström, CEO
puh. +358 50 321 5626
tom.bergstrom@veslatec.com

– Nordliftin nostolaitteet tekevät Veslatecin liiketoiminnasta entistä kansainvälisempää, sillä laitteiden vienti suuntautuu voimakkaasti Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan, kertoo Veslatecin johto eli kehitysjohtaja Aki Norrbacka (vas.), myyntijohtaja Jani Poikkimäki (keskellä) sekä toimitusjohtaja Tom Bergström. Kuva: Markus Loppi/Herea