Universal Robots tuo markkinoille raskaan hyötykuorman yhteistyörobotin kollaboratiivista automaatiota varten

Universal Robots (UR), yhteistyörobottien (cobotti) valmistaja ilmoittaa, että saatavilla on nyt UR16e, jolla on vaikuttava 16 kg:n hyötykuorma. UR16e:llä on paitsi korkea hyötykuorma, myös jopa 900 mm:n ulottuvuus ja asennon toistettavuus tarkkuudella
+/– 0,05 mm, joten se sopii erittäin hyvin tehtävien automatisointiin esimerkiksi raskaiden materiaalien tai raskaiden osien käsittelyssä ja konepalvelussa. 
UR16e laajentaa yhteistyörobottiratkaisujen valikoimaa mahdollistamalla raskaat hyötykuormat valmistajille, joiden tavoitteena on nopea automaatio.
”Nykypäivän epävarmassa taloustilanteessa valmistajien on haettava joustavia ratkaisuja pysyäkseen kilpailukykyisinä”, toteaa Universal Robotsin pääjohtaja Jürgen von Hollen. ”UR16e on yhteistyörobotti, joka pystyy raskaisiin tehtäviin luotettavasti ja tehokkaasti. Uuden tuotteen julkaisu laajentaa merkittävästi tuotevalikoimamme monipuolisuutta ja antaa valmistajille entistä enemmän keinoja suorituskyvyn parantamiseen, työvoimahaasteista selviämiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.”
UR:n innovatiiviselle e-Series-alustalle kehitetty UR16e tarjoaa valmistajille etuja, suorituskykyä ja lisäarvoa:
• Nopea ja sujuva käyttöönotto, ­help­po ohjelmointi ja pieni tilantarve
UR16e tekee automaation nopeuttamisesta helppoa ja nopeaa. Ohjelmointi ja integraatio on yksinkertaista riippumatta käyttäjän kokemuksesta tai tietopohjasta. Kuten kaikki UR:n cobotit, UR16e voidaan purkaa, asentaa ja ohjelmoida suorittamaan tehtävä alle tunnissa. Vähän tilaa vievä ja 900 mm:n päähän ulottuva UR16e on helposti integroitavissa mihin tahansa tuotantoympäristöön ilman häiriöitä.
• Vähentää ergonomisia haasteita ja alentaa kustannuksia
Jopa 16 kg:n hyötykuorman ansiosta UR16e:n avulla voidaan poistaa ergonomian ja tuottavuuden haasteita, jotka liittyvät raskaiden osien ja tuotteiden nostamiseen ja siirtämiseen. Tämä puolestaan alentaa kustannuksia ja vähentää seisokkiaikaa.  
• Ihanteellinen raskaiden materiaa­lien käsittelyyn ja konepalveluun 
Jykevä ja luotettava UR16e sopii painavien hyötykuormien automatisointiin ja CNC-konepalvelun sovelluksiin, kuten moniosakäsittelyyn, tarkkuudesta tinkimättä.
”Universal Robots rikkoo jatkuvasti rajoja siinä, mihin kaikkeen yhteistyöautomaatio pystyy”, jatkaa von Hollen. ”Tällä hetkellä teemme automaation hyödyntämisestä valmistajille helpompaa kuin koskaan tuomalla markkinoille yhteistyörobotin, jonka hyötykuorma on suurempi kuin millään muulla cobotilla.”
Kuten UR:n muissakin e-Series-sarjan yhteistyöroboteissa UR3e, UR5e ja UR10e, UR16e:ssa on sisäänrakennettu voima-anturi, 17 konfiguroitavaa turvatoimintoa, kuten mukautettava pysähtymisaika ja pysähtymismatka, sekä intuitiivinen ohjelmointikulku. UR16e täyttää tiukimmatkin vaatimustenmukaisuusmääräykset ja turvallisuusvaatimukset, jotka koskevat ihmisen ja robotin häiriötöntä yhteistyötä, kuten EN ISO 13849-1, PLd, kategoria 3, ja EN ISO 10218-1.
UR16e:n vahvuuksia ja kehittyneitä ominaisuuksia esiteltiin ensimmäistä kertaa China International Industy Fair -messuilla Shanghaissa (17.–21.9.2019) ja Pack Expossa Las Vegasissa (23.–25.9.2019). ●

INFO

www.universal-robots.com, blog.universal-robots.com