Uudet ja innovatiiviset korroosionesto-pakkaukset vähentävät muovin käyttöä

Cortec® on kehittänyt täysin uuden, asiakkaan tarpeisiin räätälöitävän pakkauslaatikon nimeltään CorrTainer®, joka sisältää jo itsessään korroosionestoaineen.


Innovatiivisissa pakkauksissa korroosion­estoaine on ruiskutettu suoraan pakkauk­sen sisäpuolelle, jolloin pakkaukseen laitettavat metalliosat saavat automaattisesti suojan korroosiota vastaan. Korroosionestomolekyylit haihtuvat ja leviävät koko suljetun laatikon sisäpuolelle ja ne muodostavat suojakerroksen CorrTainerin sisälle pakattujen kappaleiden pinnoille. Kerros estää syövyttäviä elementtejä, kuten kosteutta tai happea, joutumasta vuorovaikutukseen metallien kanssa kuljetusprosessin tai varastoinnin aikana. Näin laatikon sisällä olevia tarvikkeita ei tarvitse enää erikseen pakata laatikon sisään esimerkiksi polyeteenipusseihin tai paperikääreisiin tai öljytä.

– Pakkaukset sopivat aivan täydellisesti sellaisille yrityksille, jotka haluavat parantaa ympäristöystävällisyyttä ja vähentää paketoimisesta syntyviä kustannuksia. Tämän avulla tuotannossa jää yksi vaihe kokonaan pois, kun osia ei tarvitse pakata erikseen. Ja pakkausmuovin käyttö vähenee, iloitsee Markku Väänänen, Teknoman kemian osaston myyntijohtaja.
– Koska yksi vaihe jää paketoinnissa kokonaan pois, on tämä äärimmäisen kustannustehokas vaihtoehto. Ja niille yrityksille, jotka haluavat aidosti käytännössä toteuttaa ympäristöarvojaan, tämä on aivan erinomainen keino, Markku painottaa.

CorrTainer® on käytännöllinen ja kätevä tapa metalliosien toimitukseen. Se on turvallinen käyttää ja se on täysin myrkytön. Se ei sisällä nitriittejä, fosfaatteja tai mitään kiellettyjä tai rajoitettuja aineita. Käytön jälkeen laatikko on täysin kierrätettävä tai käytettävissä uudelleen.
Vaivattomat pakkaukset ovat nyt saatavilla asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitynä. Ne voidaan räätälöidä asiakkaan tarkan kokovaatimuksen mukaan. Valmistus on joustavaa, ja laatikoita voidaan tilata pieniä tai suuria määriä.
– Teknoma valmistaa nämä Suomessa yhteistyössä suomalaisen Boxon Oy:n kanssa. Tilauksia voidaan alkaa vastaanottaa vaikka saman tien, Markku toteaa lopuksi.

Myyntijohtaja Markku Väänänen
p. 0400 411 880
markku.vaananen@teknoma.fi
www.teknoma.fi

Lisätietoja korroosionestosta:
https://teknoma.fi/tuotteet/kemia/korroosionesto/

Kuvassa Teknoman kemian osaston myyntijohtaja Markku Väänänen.
*Kuvaaja Soluna Image