Uusi 6-akselinen Kreon Ace+ kuroo umpeen nivelvarsimittakoneen ja perinteisen koordinaattimittakoneen tarkkuuseroa

Kreon on ranskalainen valmistaja, joka on tuottanut edistyneeseen teknologiaan perustuvia mittausratkaisuja jo yli 25 vuotta. Suomen johtaviin nivel­varsimittakoneiden toimittajiin kuuluvan Rensin toimitusjohtaja Vesa Sirén toteaa lyhyesti: ”Uusi malli on ratkaisu markkinoilta aiemmin puuttuneeseen erittäin tarkoille toleransseille sopivaan liikuteltavaan mittaukseen.”


Mitä uutta 6-akselinen Kreon Ace+ tarjoaa?

Tarkkuutta on lisätty 25 ja vapausasteita 30 prosenttia – tämä tarkoittaa sitä, että Ace+ -nivelvarsimittakonetta voidaan käyttää 3D-mittauksiin, jotka on aiemmin voitu tehdä ainoastaan perinteistä koordinaattimittakonetta käyttäen.
6-akselisesta Ace-varresta tutut ergonominen muotoilu ja ideaalisesti intuitiiviseen käyttöön suunnitellut painikkeet on viety seuraavalle tasolle uuden muotoilun ja kuudennen akselin laajempien liikeratojen myötä. Kuudes akseli liikkuu nyt jopa 328 astetta.
– Tämä mahdollistaa entistäkin miellyttävämmän käytön ja hankalan muotoisten kappaleiden nopeammat mittaukset ilman käyttäjän väsymistä, toteaa Vesa Sirén.
Kaikki Ace-nivelvarsimittakoneet ovat ISO 10360-12 -standardin mukaisia, mikä tarkoittaa parempaa tarkkuutta, luotettavampia tuloksia ja lyömätöntä toistettavuutta.
– Tasainen mittausten laatu ja niissä säästetty aika takaavat sen, että investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin, Sirén lisää.
Ace+ on liikuteltavuutensa ansiosta erinomainen valinta niin konepajaan, mittahuoneeseen tai vaikkapa tuotekehitykseen. Varsi on myös mahdollista varustaa skannerilla mahdollistaen vieläkin laajemmat käyttötarkoitukset.


Miksi nivelvarsikone Kreon Ace+ perinteisen mittauskoneen sijaan?

Tyypillisiä nivelvarsimittakoneiden käyttökohteita ovat esimerkiksi hitsausjigit ja muut luonteeltaan sellaiset kappaleet, joiden siirtäminen mitattavaksi on hankalaa. Ajoneuvoteollisuus on isoin käyttäjä nivelvarsikoneissa. Nivelvarsimittakonetta on helppo siirtää esimerkiksi toimipaikkojen välillä sen helposti liikuteltavassa laatikossa. Korkean laadun takeena Ace+ -sarjan laitteilla on 24 kuukauden takuu.