Uusia pitkiä ja monipuolisia teriä urituksiin

Dormer Pramet on laajentanut merkittävästi tuotevalikoimaansa katkaisuun ja urien sorvaukseen.
Uusi valikoima sisältää työkaluja erittäin laajalle työstöolosuhde- ja raaka-aine­alueelle ja se sisältää uusia terämalleja, kaksi uutta geometriaa, uuden terälaadun ja uudet lehdet sekä pitimet.
Uutta kaksisärmäistä 25 mm pitkää GL terää on saatavana useita eri leveyksiä mitta-alueella 2–6 mm. Uusi terä on pitkäikäinen ja soveltuu entistä syvempien urien sorvaukseen. Sillä on mahdollista työstää jopa 60 prosenttia syvemmälle kuin Dormer Prametin vanhalla terällä LCMF16.
Uusi PVD-pinnoitettu terälaatu G8330 on monipuolinen ja vakaa vaihtoehto teräksien, ruostumattomien teräksien ja valurautojen sorvaukseen.
GL-teriä on kaksi erilaista geometria­vaihtoehtoa. Geometriassa PR on vahva ja vakaa lastuamissärmä, joka vastustaa tehokkaasti murtumisia. Se soveltuu vaihteleviin koneistusolosuhteisiin laajalla raaka-ainealueella keskisuurilla ja suurilla syötöillä. Geometria PR on paras valinta urien sorvaukseen keskeytyvässä työstössä ja tankojen katkaisuun.
Geometria PM on terävämpi kuin PR ja se vastustaa irtosärmän ja purseiden muodostumista.
Geometria PM on paras valinta pehmeiden, mutta työstökarkenevien ruostumattomista teräksistä valmistettujen putkien katkaisuun keskisuurilla syötöillä.
Uusia pitimiä ulkopuoliseen katkaisuun ja uritukseen on saatavana mitoissa 16–25 mm. Uuden edistyneen muotoilun ansiosta lastuaminen on entistä vakaampaa ja värähtelemättömämpää ja tuloksena saavutetaan korkealuokkainen työstetty pinnanlaatu. Pitimet mahdollistavat jopa
32 mm vapaan pituuden.
Pitimet soveltuvat erinomaisesti myös pienten sarjojen koneistamiseen. Sen lisäksi, että 30° kulmaan asennettu kiristysruuvi parantaa pitimen jäykkyyttä ja lujuutta se helpottaa myös terän vaihtoa.
Valikoimaan on lisätty yleiskäyttöön soveltuvat 26 ja 32 mm korkeat katkaisulehdet, joissa on edelleen kehitetty terien kiinnitystapa, joka parantaa tukevuutta ja mahdollistaa terien vaihdon yhdellä kädellä.
Dormer Pramet on esitellyt myös uuden työkalumalliston, erityisesti ulko- ja sisäpuolisten lukko- ja tiivisterenkaiden sorvaukseen. Valikoima sisältää teriä (X61) ja sorvauspitimiä (P61), jotka soveltuvat kevyeen koneistukseen.
Esim. autoteollisuudessa tehdään runsaasti lukko- ja tiivisterenkaiden koneistamista, joka pienten mittojen vuoksi vaatii työkaluilta hyvän joustavuuden lisäksi myös suurta tarkkuutta.
Uudet tarkkuus­hiotut terät mahdollistavat syvien ja kapeiden (jopa 0,85 mm) urien, sorvaamisen. Teriä on saatavana sekä kaksi- että yksipäisinä. Positiivinen geometria pienentää lastuamisvoimia ja alentaa työstölämpötiloja ja samalla se vähentää voimia ja jännityksiä työkappaleessa, työkaluissa ja koneessa.
Terämallissa X61, laadussa G8330, on negatiivinen suoja­viis­te, joka parantaa lastuavan särmän lujuutta ja luotettavuutta, mahdollistaen teräksien, ruostumattomien teräksien ja valurautojen luotettavan koneistuksen.
Uusille terille on kehitetty myös uudet teränpitimet. Uusi pidinmallisto P61, joka sisältää sekä ulko- että sisäpuoliset sorvauspitimet, on tuottava ratkaisu pienikokoisten kappaleiden viimeistelytyöhön. ●

INFO

Lisätietoja kaikista uusista tuotteista saa Dormer Prametin asiakaspalvelusta, paikallisilta edustajilta ja kotisivuilta osoitteessa www.dormerpramet.com
Uusista tuotteista ja niiden käytöstä on tietoa myös kaikissa sosiaalisissa medioissa #EverydayProductivity