Vossi esittelee 231 m2 osastollaan kilpailukyvyn uusia ulottuvuuksia Konepaja-messuilla

Älykkääseen konepajatuotantoon erikoistunut Vossi Group Oy esittelee yhdessä alan johtavien päämiestensä kanssa huippu-uutuuksia 20.–22.3. Konepaja-messuosastollaan E201. Suomen ensiesittelyssä on mm. neljällä 700W kuitulaserilla varustettu SLM 500 QUAD (4x700W) 3D-metallitulostin uuden sukupolven tuotteiden sarjavalmistukseen. Lisäksi esillä on mm. maailman nopein kuitutasolaser Eagle iNspire 12 kW 6 G, EMCO Emcoturn E65SMY -sorvauskeskus, CMA 3RD-4506 -jyrsin-, poraus- ja kierteityskeskus, Timesavers 42 WRB 1350 -levynhiomakone sekä Crippa CA1025E -putkentaivutussolu.

Isojen kappaleiden ja sarjojen 3D-tulostusta
SLM 500 QUAD on markkinoiden tehokkain sarjavalmistustulostin 4x700W IPG-kuitulaserilla, automaattisella jauheenseulonnalla sekä puoliautomaattisella 500x280x365 mm kasvatuskammioiden vaihdolla.
”Saksalaisen teknologiajohtaja SLM Solutionsin kanssa olemme toimittaneet kuusi teollista 3D-metallitulostinta Suomeen ja Baltiaan. Näillä kehitetään uuden sukupolven suurensuorituskyvyn tuotteita sekä uusia liiketoimintamalleja. 3D-vallankumouksen nyt käynnissä olevassa vaiheessa yhä isompien kappaleiden ja sarjojen valmistus on kannattavaa”, liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Vossi kertoo.

Maailman nopein kuitutasolaser
Maailman nopein kuitutasolaser 12 kW IPG -kuitulaserilla, 6 G kiihtyvyydellä ja 9 sekunnin pöydänvaihdolla. Maksimi leikkuukapasiteetit: rosteri, alumiini ja teräs 45 mm, messinki 30 mm ja kupari 25 mm. Eagle-kuitulaserit ovat saaneet hyvän vastaanoton ja Suomen kolmannen koneen toimituksesta Toivalan Metalli Oy:lle sovittiin vuodenvaihteessa. Messujen jälkeen alkaa Suomen ensimmäisen iNspire 6G -mallin asennus Metalli Järvelä Oy:lle Kaustiselle.

Levyn reunanpyöristys 
jopa yli R2
Levyntyöstöön on esittelyssä myös hollantilaisen Timesaversin automaattinen leikattujen levyjen hiomakone 42 WRB 1350, mikä tarjoaa markkinoiden parhaan jopa yli R2 levynreunan pyöristyksen myös rei’ille ja muodoille.

Taivutuskulman laservalvontaa
Baykalin monipuolisesta levytyökonevalikoimasta esillä on APHS 31160 CNC-särmäyskone varustettuna mm. automaattisella laser-taivutuskulman valvonnalla.

Suurienkin kappaleiden kustannustehokasta porausta, kierteitystä, jyrsintää, ja kitkaporausta
Pitkien ja suurienkin kappaleiden (maks. 4×20 m) poraukseen, kierteitykseen, viisteitykseen, kitkaporaukseen ja nyt myös moniin jyrsintöihin soveltuvista CMA:n koneista esittelyssä on uusittu liikkuva pylväinen 3RD-malli 4,5 m pitkällä pöydällä. Koneilla pystytäänkin korvaamaan merkittävästi investointihinnoiltaan arvokkaampien pitkä- ja portaalijyrsinkoneiden töitä sekä toisaalta taas automatisoimaan töitä manuaalikoneilta.
Lastuavaan työstöön esittelyssä on myös itävaltalaisen EMCOn Emcoturn E65SMY -sorvauskeskus sekä mm. esitys saksalaisen työstökonejätti GROBin uuden sukupolven 5-akselikeskuksien edistyksellisistä ominaisuuksista.

231 m² täynnä huipputeknologiaa
Vossin osastolla on myös italian vanhimman taivutuskonevalmistajan Crippa CA1025 -putkentaivutussolu automaattiseen putkituotteiden valmistukseen.
Lisäksi esillä on mm. Suomen suosituimmat sahat Bomarilta, öljyttömät voiteluaineet Irmcolta sekä täysin uudenlainen suoja-aine laserleikkauspöytien suojaukseen.
”Toivotamme kaikki tervetulleiksi osastollemme tutustumaan konepajasi kilpailukyvyn uusiin ulottuvuuksiin”, Marko Vossi kutsuu.

INFO
Vossi Group Oy
puh. 010 8200 500
www.vossi.fi/konepaja