Wihuri ja Mazak esittelevät Smooth-teknologiaa Tampereella

Wihuri Oy Tekninen Kauppa yhdessä maailman johtaviin työstökonevalmistajiin kuuluvan japanilaisen Yamazaki Mazakin kanssa esittelevät Konepaja 2018 -messuosastolla Mazak-monitoimikoneita Smooth-CNC-ohjauksilla. Vallankumoukselliseen Mazatrol Smooth -ohjausteknologiaan on mahdollista tutustua myös kolmen simulaattorin avulla. Wihurin messuosastolla esitellään myös hybridityöstön (lastuava työstö ja ainetta lisäävä valmistus samassa koneessa) ja lasertyöstön uusinta teknologiaa ja mahdollisuuksia. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Konepaja 2018 -messuilla 20.–22.3. ovat paikalla sekä Mazakin että Wihurin asiantuntijat.

Smooth-teknologia on mullistanut työstökoneiden käytettävyyttä ja ominaisuuksia
Mazakin “It´s all about you” -markkinointiteeman johtoajatuksena on keskittyä asiakkaiden tuottavuuden, tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Tuottavuusloikka otetaan Mazakin innovatiivisilla työstökoneilla, uusilla valmistustekniikoilla, kehittyneillä CNC-ohjauksilla ja tuotannon kehittämistä tukevilla ohjelmistoilla. Mazakin Smooth-teknologia ei rajoitu ainoastaan vallankumouksellisiin CNC-ohjauksiin, vaan sen taustalla on myös täysin uudet servojärjestelmät, joiden avulla koneiden suorituskyky ja työstötarkkuus ovat kasvaneet merkittävästi edellisiin sukupolviin verrattuina.
Konepaja 2018 -messuilla ovat esillä maailman nopein 5-akselinen CNC-ohjaus Mazatrol Smooth X, sen sisarversio Smooth G sekä uudempi Smooth C, joka on kehitetty erityisesti peruskoneille, joissa on korkeintaan neljä yhtä aikaa liikkuvaa akselia. Kaikki Smooth-ohjaukset ovat suomenkielisiä ja niissä on EIA/ISO-ohjelmoinnin rinnalla helppokäyttöinen, perinteinen Maza-trol-käyttöliittymä, joka sisältää vuorovaikutteisen keskustelevan ohjelmoinnin. Smooth X ja G -versiot sisältävät kaikki ohjaustekniikan viimeisimmät ominaisuudet, kuten suuren kosketusnäytön ja valmistettavan kappaleen 3D-mallin tuonnin suoraan ohjauksen työkiertoihin. Tämä helpottaa ja nopeuttaa ohjelmointia ja simulointia merkittävästi aiempiin ohjauksiin verrattuna.

Integrex i -monitoimisorvit 
ovat myyntimenestys Suomessa ja maailmalla
Mazak on monitoimisorvien uranuurtaja ja ylivoimainen markkinajohtaja maailmassa. Integrex i -sarja on jo Mazakin seitsemäs sukupolvi monitoimisorveissa. Suomessakin Mazak-monitoimikoneet ovat saaneet vankan jalansijan lähes 150 toimitetulla koneella, joista Integrex i -sarjaa on myyty lähes 40 konetta. Erityisen suurta suosiota Suomessa on nauttinut Integrex i-200 -kokoluokka, jonka ominaisuuksiin kuuluvat tarkka ja tukeva kohtisuora koneen rakenne, tehokas 22 kilowatin sorvaus-/jyrsinkara B-akselilla, 260 millimetrin pituinen Y-akseli, automaattinen työkalunvaihtaja makasiinilla ja yksi tai kaksi sorvauskaraa ja T-malleissa lisäksi alarevolveri.
Wihurin messuosastolla esiteltävässä Integrex i-200S x 1500U -koneessa on mallimerkintänsä mukaisesti kaksi sorvauskaraa ja suurin istukoiden väli on 1 500 millimetriä. Koneen varusteisiin kuuluvat 72 työkalun makasiini, Renishaw-kappaleenmittausjärjestelmä ja 2. karan kärkipylkkäominaisuus. Koneen ominaisuudet riittävät vaativimpienkin kappaleiden tuottavaan koneistamiseen kerralla valmiiksi.
Messukoneessa on Mazatrol SmoothX -ohjaus, jonka avulla voidaan työstää tehokkaasti yhtäaikaisesti viidellä akselilla. Konepaja 2018 -messudemossa esitellään muun muassa uutta Sandvik Coromantin kanssa toteutettua Prime Turning -sorvausmenetelmää.

Variaxis i-600 soveltuu hyvin nopeaan 5-akselityöstöön
Mazak Variaxis -koneistuskeskuksissa on suoraan koneen runkoon rakennettu vankka kehtopöytä, jonka runko kallistuu (A-akseli) ja pöytälevy pyörii (C-akseli) lineaariakseleiden ympäri. Tukevan rakenteen ansiosta kappaleet pystytään työstämään tarkasti useammalta tahkolta tai moniakselisesti. Messuilla esiteltävä Variaxis i-600 on jatkuvaan nopeaan 5-akseliseen työstöön soveltuva pystykarainen koneistuskeskus. Suurin tällä koneella työstettävä kappale on halkaisijaltaan 700 mm ja korkeudeltaan 450 mm. Koneessa on Mazatrol Smooth X -ohjaus, jonka erittäin nopeaa moniakselista jyrsintää esitellään messudemossa vaativalla työkappaleella. Näyttävä demo on laadittu yhteistyössä Gibbs Camin kanssa.

Wihuri Oy Teknisen Kaupan kattava valikoima konepajoille on esillä monipuolisesti
Wihurilla on Konepaja 2018 -messuilla kaksi osastoa vierekkäin. Pelkästään Mazakin tuotteisiin keskittyvän Wihurin työstökoneosaston alueen vieressä on toinen osasto, jolla esitellään muun muassa Linde-trukkeja, Sunnen-hoonauskoneita, Metabo-sähkötyökaluja sekä Stahlwille- ja Wera-käsityökaluja. Konepajojen huipputuotteita ja -palveluita ovat paikalla esittelemässä useita asiantuntijoita, joten messuilla on oiva mahdollisuus tutustua Wihurin laajaan kokonaistarjontaan.

INFO
Wihuri Oy Tekninen Kauppa
Työstökoneet
puh. 020 510 10
www.machinetools.wihuri.fi