Finn-Powerin tulos kohtuullinen, tarjouskanta hyvällä tasolla

Finn-Power Oy:n tulos vuodelta 2019 oli liikevaihdon laskusta huolimatta haastavassa markkinatilanteessa kohtuullinen. Liikevaihto (IFRS) oli 134,5 M€ (2018: 160,7 M€) ja tulos 10,4 M€ (2018: 15,2 M€).

Tilauskertymä oli tilikauden päättyessä 125,0 miljoonaa euroa (2018: 143,6 M€) ja tilauskanta 51,1 miljoonaa euroa (2018: 54,6 M€).
Markkinatilanne hiipui ja vuoden 2019 alusta alkaen tilauksia kertyi vähemmän edellisvuoteen verrattuna.
– Saksan autoteollisuuden taantuma, jatkuvat Brexit-neuvottelut sekä Kiinan ja USA:n kauppasota vaikuttivat kaikki tilauskertymään negatiivisesti. Saatujen tilausten määrä laski 13% vuoteen 2018 verrattuna. Tarjouskanta on edelleen erittäin hyvällä tasolla, mutta edellä mainituista maailmantaloudellisista haasteista johtuen monet yritykset ovat siirtäneet investointejaan, summaa General manager Kalle Kujanpää edellisvuotta.
Viime vuoden lopulla Kiinasta alkanut koronavirus ja sen leviäminen vaikutti jo loppuvuonna Kiinan toimintoihin, mutta tämän vuoden puolella vaikutukset ovat moninkertaistuneet.
– Konetoimitukset ja -asennukset Kiinaan ja nyt myös Italiaan ja Etelä-Koreaan viivästyvät, samoin erilaisten komponenttien ja osien saatavuus hankaloituu, koska monien eurooppalaisten komponenttien tuotantoketjut ulottuvat usein Kiinaan saakka, General manager Jarmo Mursula toteaa.
Heikentyneestä markkinatilanteesta ja tilausten vähenemisestä johtuen yritys joutui viime vuoden syksyllä turvautumaan sopeuttamistoimenpiteisiin, joita jatketaan vielä tänä vuonna lyhyin määräaikaisin lomautuksin. Käytännössä tehtaan tuotantovauhti vastaa viime vuoden lopun tuotantovauhtia.
– Yrityksen tarjouskanta on historiallisen suuri, mikä kertoo omalta osaltaan asiakkaidemme ostopäätösten lykkääntymisestä. Suuri tarjouskanta mahdollistaa kuitenkin nopean liiketoiminnan elpymisen, kunhan epävarmuus globaalissa taloudessa vähenee, Mursula jatkaa.
Kuluneen vuoden aikana vakiinnutettiin toimintoja uusissa tiloissa Seinäjoella. Tilat ovat osoittautuneet käytännössä erittäin toimiviksi ja niihin on oltu tyytyväisiä.
– Tehtaallamme vieraili viime vuoden aikana ennätyksellinen määrä asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja muita sidosryhmien edustajia; kokonaisuudessaan yli 2000 vierailijaa. Uusissa näyttelytiloissamme on esillä lähes koko tuotevalikoimamme ja ainoastaan meillä voi nähdä Night Train -korkeavarastoratkaisun liitettynä automaattiseen valmistuslinjaan, kertoo Kalle Kujanpää tyytyväisenä.
Finn-Power Oy:n palveluksessa työskenteli tilikauden päättyessä 409 henkilöä. Yritys on osa Prima Industrie -konsernia, joka teki 427,6 miljoonan euron liikevaihdon ja 8,8 miljoonan euron nettotuloksen. Konsernitasolla vuosi 2019 oli haasteellinen.
Finn-Power Oy on velaton yhtiö ja sillä on Dun & Bradstreetin myöntämä korkein AAA-luokan luottoluokitus. Yrityksellä on myös hyvä omavaraisuusaste 74,7 %, joka on kasvanut vuosi toisensa jälkeen.

INFO

Jarmo Mursula
General Manager
puh. 050 5671 305
Kalle Kujanpää
General Manager
puh. 050 3811 675
www.primapower.com