Kemppi tuo uusilla tuotteilla merkittäviä parannuksia hitsaustuotteiden käytettävyyteen ja edistää näin alan yleistä kehitystä

Kemppi parantaa käyttökokemuksen lisäksi hitsauksen laatua ja käytettävyyttä uusilla tuotteillaan, joita ovat MasterMig MIG/MAG-hitsauskonemallit 353, 355 ja 358*, MAX Cool-, Position- ja Speed-kaarihitsausprosessit sekä Zeta-hitsauskypärä ja Beta e for SH -hitsausmaski.

Kemppi nostaa uutuustuotteillaan hitsauksen suorituskyvyn uudelle tasolle ja luo uudet standardit kompakteille hitsauslaitteille, kaariprosessien tehokkuudelle sekä hitsaajan työturvallisuudelle.


Kompakti ja tehokas MasterMig-hitsauskone

MasterMig on kompakti ja tehokas MIG/Mag-hitsauskone, joka tuo huippuluokan suorituskyvyn ja käytettävyyden käsinhitsaukseen, tarjoten vaihtoehdon synergiseen ja pulssihitsaukseen. ‘’MasterMig parantaa huomattavasti teollisuushitsauksen suorituskykyä. Hitsauskaaren digitaalinen hallinta, nopea asetusten säätäminen sekä erinomainen painon ja tehon suhde asettavat hitsauksen laadulle ja työteholle täysin uudet standardit”, toteaa Kemppi hitsauskoneiden tuotepäällikkö John Frost.

MasterMig-tuoteperheeseen kuuluu kolme kyseisen hitsausluokan johtavaa mallia. 353 on synerginen MIG/MAG-hitsauslaite, josta löytyy sekä manuaalinen että automaattinen parametrien asetustapa. 355 ja 358* ovat puolestaan synergisiä pulssi-MIG/MAG-hitsauslaitteita ja ne sisältävät manuaalisen ja automaattisen säätötavan lisäksi pulssihitsausprosessin.

Integroidut LED-työvalot lisäävät työturvallisuutta ja tehostavat tuottavuutta erityisesti työolosuhteissa, joissa on heikko valaistus. Tätä täydentävää valonlähdettä voi käyttää joko laitteen verkkovirralla tai ilman sitä. Suurempaa tehoa vaativissa hitsausjaksoissa on mahdollista oottaa käyttöön MasterMig-jäähdytyslaite, jonka avulla saa irti parhaat tehot 350 A – 40 %:n hitsausvirtalähteestä.

Turvalliseksi suunnitellun nostorakenteensa ansiosta MasterMig-hitsauskone on helppo siirtää käsin paikasta toiseen tai nostaa se nosturilla lattiatason yläpuolelle, mikä tekee virtalähteen siirtelystä työmaalla turvallista ja helppoa. Vaihtuvia olosuhteita ja työmaalla siirtelyä helpottavat myös neljä valinnaista kuljetuskärryä, kuten esimerkiksi uusi T35A Travel -kärry. *MasterMig 358 on saatavilla myöhemmin vuoden 2022 aikana.


Suorituskykyiset MAX-kaarihitsausprosessit – hitsaustuottavuuden uusi taso

Suorituskykyiset MAX-kaarihitsausprosessit nostavat hitsauksen tuottavuuden täysin uudelle tasolle.
”MAX Cool, Position ja Speed ovat uusia Kemppi-hitsausprosesseja, ja ratkaisu haastavaan teräksen, ruostumattoman teräksen ja alumiinin hitsaukseen. Ne lisäävät tuottavuutta, minimoivat roiskeet ja nopeuttavat hitsausta laadusta tinkimättä. MAX-prosessit voi asentaa esim. MasterMig-hitsauskoneen malleihin 355 ja 358 ja ostaa Kempin jälleenmyyjän kautta”, kertoo Kemppi Oy:n teknologiapäällikkö Jani Kumpulainen.


Zeta-hitsauskypärä ja Beta e for SH – suojaa eri työtehtävissä

Kemppi laajentaa turvatuotevalikoimaansa vastauksena työmaiden tiukentuneisiin turvallisuusmääräyksiin. ”Turvatuotteemme tarjoavat parhaan suojaustason useisiin eri työtehtäviin”, sanoo Kemppi Oy:n Safety-liiketoimintayksikön johtaja Roger Rasmussen.


Zeta-hitsauskypärällä erinomainen näkyvyys

Uudet vaativien olosuhteiden Zeta-hitsauskypärät on suunniteltu suojaamaan kasvot ja silmät täydellisesti. Ne soveltuvat hiontaan, pintojen viimeistelyyn, leikkuuseen ja hitsaukseen. Suuri katselualue ja integroidut LED-työvalot takaavat erinomaisen näkyvyyden. Tuotteiden keveyden ja tasapainoisen ergonomian hyödyt huomaa erityisesti pitkien työskentelyjaksojen aikana.


Beta e for SH – muunna suojakypärä hitsauskypäräksi

Pään ja kasvot täysin suojaavia Beta e for SH -tuotteita voi käyttää yhdessä suojakypärän kanssa hitsauksen aikana. ”Työterveys- ja -turvallisuuslainsäädäntö vaatii, että rakennustyömaalla käytetään aina suojakypärää. Työmaalla työskentelevillä on myös oltava käytössä henkilökohtaiset silmä- ja kuulo­suojaimet”, Rasmussen huomauttaa.
Beta e SH -hitsausmaskilla työmaalla käytettävä suojakypärä muuntuu kustannustehokkaasti hitsauskypäräksi, sillä sen kiinnittäminen kuulosuojaimen pidikkeeseen käy nopeasti. Se auttaa siirtymään helposti työtehtävästä toiseen.

Kemppi on kaarihitsausteollisuuden muotoilujohtaja. Kemppi on sitoutunut parantamaan hitsauksen laatua ja tuottavuutta valokaaren jatkuvalla kehittämisellä. Kemppi toimittaa edistyksellisiä tuotteita, digitaalisia ratkaisuja ja palveluita ammattilaisille teollisuushitsausyrityksistä yksittäisiin urakoitsijoihin. Tuotteiden käytettävyys ja luotettavuus ovat heidän ohjenuora. Kokenut kumppaniverkosto kattaa yli 70 maata, jotta sen asiantuntemus on aina paikallisesti saatavilla. Kempin pääkonttori sijaitsee Lahdessa ja liikevaihto on 140 miljoonaa euroa. Kemppi työllistää lähes 800 ­asiantuntijaa 17 maassa.

MasterMig
John Frost
Product Manager Portable,
Compact and System Class Equipment
puh. +358 44 2899 531
john.frost@kemppi.com

Zeta ja Beta e for SH
Roger Rasmussen
Vice President, BU Safety
puh. +46 70 372 7370
roger.rasmussen@kemppi.com

MAX processes
Jani Kumpulainen
Technology Manager
puh. +358 44 2899 375
jani.kumpulainen@kemppi.com