Mastercam 2025 Public Beta

Mastercam 2025 -version Beta-versio on julkaistu ja se on ladattavissa kaikille Master­cam-ylläpitoasiakkaille my.mastercam.com-sivustolta osoitteesta https://downloads.mastercam.com


Mastercam 2025 tuo mukanaan paljon uusia ominaisuuksia, joiden ansiosta ohjelmointi on helpompaa ja nopeampaa kuin koskaan ennen. Uuden Mastercam 2025 -version avulla saat tehtyä saman ohjelman vähemmällä määrällä työstöratoja kuin ohjelmiston aikaisemmilla versioilla. Kiinnittimien huomiointi operaatioissa takaa entistäkin luotettavammat työstöradat sekä uudet operaatiot lisäävät mahdollisuuksia saavuttaa kilpailuetua käyttämällä viimeisimpiä menetelmiä ja työkaluinnovaatioita.


Mastercam 2025 -version uusia ominaisuuksia ovat mm.:


2D-dynaamisen jyrsinnän ja -aluejyrsinnän viimeistelylastut
Odotettu ominaisuus suosittuihin 2D-dynaamiseen ja -aluejyrsintään ovat niiden viimeistelylastut. Viimeistelylastujen ansiosta muotojen viimeistely onnistuu helposti samalla operaatiolla; viimeisteltäessä muoto samalla työkalulla. Viimeistelylastut mahdollistavat myös muodon esiviimeistelyn työstökoneen ohjauksen kompensoinnilla, jolloin teroitettujen työkalujen kanssa voidaan jättää aina sama työvara varsinaiselle viimeistelylle.


Kiinnittimien geometria 3D-operaatioissa
Työkappaleen kiinnittimien huomiointi jo ohjelmointivaiheessa auttaa saamaan valmiimpia työstöohjelmia sekä estämään työstökoneella tapahtuvia kalliita törmäyksiä. Uudessa Mastercam 2025 -versiossa kiinnittimien huomiointi kaikilla 3D-operaatiolla on nyt entistäkin helpompaa. Kerran työmäärittelyssä määritellyt kiinnittimet näkyvät suoraan operaatioiden ’Mallin geometria’ -välilehdellä.


Tasojen näyttöasetukset
Mastercam 2024 -versiossa esitellyt reikäoperaatioiden uudet siirtymisparametrit ovat nyt kaikissa nykyaikaisissa 2D-työstöoperaatioissa. Uusia kehittyneitä siirtymisparametrejä voi hallita valikkojen lisäksi myös Mastercamin kuvaruutualueelta, jolloin eri työstötasojen korkeuksia voidaan siirtää helposti ja visuaalisesti. Graafisten tasojen näyttöjen avulla nähdään aina esikatselu valituista siirtymisparametreistä. Uudet siirtymisparametrit sisältävät myös aiemmin omalta välilehdeltä löytyneen ’lävistys’-valinnan, jonka ansiosta ´lävistys´-valintaa ei tarvitse enää käydä erikseen määrittelemässä toisella välilehdellä.


3-akselinen jäysteoperaatio
Moniakseliradoista tuttu jäysteoperaatio tulee nyt osaksi Mill3D-lisenssiä jäysteoperaation 3-akselisena versiona. Jäystetoiminto poistaa automaattisesti jäysteet säde- ja kuulapäisillä jyrsimillä kaikista Solid-kappaleen reunoista. Jäystetoiminto osaa myös väistää määritellyt väistettävät geometriat, kuten esimerkiksi työkappaleiden kiinnittimet.Y-akselisorvaus
Mastercam 2025 Mill-Turn tukee nyt myös Y-akselisorvausta kaikissa perinteisissä sorvausoperaatioissa sekä kehittyneissä operaatioissa kuten dynaaminen sorvaus ja PrimeTurning™. Y-akselisorvaus on erittäin vakaa menetelmä, koska lastuamisvoimat kohdistuvat prosessissa pääsääntöisesti työstökoneen karaan. Pisto- ja katkaisuoperaatioissa Y-akselin käyttö vähentää katkaisulehteen kohdistuvaa kuormitusta, ja näin ollen on mahdollista käyttää suurempia syöttöjä sekä pidempiä vapaapituuksia katkaisulehdillä.


A-akselisorvaus
A-akselisorvauksella tarkoitetaan Y-akselisorvausta, jossa työkalu kääntyy työkaluakselin (A-akseli) ympäri sorvausradan aikana. B-akselisorvaukseen verrattuna A-akselin hallinta työstöradan aikana vaatii työstökoneelta huomattavasti pienempiä liikkeitä antaen näin vakaan ja mittatarkan koneistusprosessin. Sorvausradan aikana tapahtuva A-akselin hallinta mahdollistaa työkalun asetuskulman säilyttämisen vakiona suhteessa sorvattavaan muotoon, minkä ansiosta saavutetaan vakaa koneistusprosessi ja työstölastujen hallinta voidaan optimoida. A-akselisorvaus mahdollistaa monimuotoisien kappaleiden sorvaamisen yhdellä työkalulla ja yhdellä lastulla ilman eri työkalujen ja operaatioiden yhtymäkohtia.

Mastercam 2025 julkaistaan myöhemmin tämän vuoden aikana. Pääset myös tutustumaan Mastercamin nykyiseen ja tulevaan versioon Konepaja 2024 -messuilla Camcut Oy:n messuosastolla
A722.

Mastercam myynti, koulutus ja tukipalvelut
Camcut Oy
puh. 045 187 2211
myynti@camcut.fi
www.camcut.fi