Petri Aro Oy maahantuo Ceratizitia nyt yksinoikeudella

Pitkän linjan maahantuontiyritys Petri Aro Oy:n toiminnassa tapahtui vuonna 2018 muutoksia, kun päämies Komet sulautui Ceratizit-konserniin. Siirtymäkauden jälkeen Ceratizit on päättänyt keskittää maahantuonnin yhdelle yritykselle ja jatkossa maahantuontia Suomessa hoitaa yksinoikeudella Petri Aro Oy.

-On meille hieno luottamuksen osoitus, että noin iso ja merkittävä valmistaja luottaa meille koko valikoimansa yksinoikeudella. Nyt meillä on valikoimassa täysi kattaus koneistustyökaluja. Meiltä löytyy niin pyörivät kuin myös sorvaustyökalutkin pitimien kera ja eri materiaaleista. Ceratizit on maailman neljänneksi suurin koneistustyökalujen valmistaja ja se on toiminut jo yli 95 vuotta, kertoo toimitusjohtaja Petri Aro.

– Asiakkaillemme tämä tuo paljon hyötyä, kun meiltä on nyt mahdollista saada kaikki koneistukseen liittyvät työkalut ja niiden pitimet yhden luukun periaatteella. Vakiotyökalujen ohella meidän kauttamme on saatavilla myös Ceratizin palveluvalikoima, mukaan lukien räätälöidyt työkalut. Meiltä toimitukset saa nopeasti, vakiotyökalut lähtevät jopa samana päivänä.

– Meitä kannattaa lähestyä myös silloin, jos kyseessä on joku työstöön liittyvä ongelma, eikä pelkästään normaali työkalun osto. Voimme esimerkiksi katsoa eri vaihtoehtoja räätälöityjen työkalujen suhteen tai etsiä paremmin sopivat vakiotyökalut. Meiltä saa ennen kaikkea ratkaisuja, työkalut eivät ole itsetarkoitus, vaan väline ratkaisun tuottamiseen.

– Valikoiman kasvaessa laajennamme myös jälleenmyyjäverkostoa. Etsimme uusia kumppaneita, jotka voivat ottaa alueensa asiakkuudet hoitaakseen. Tarkoituksena on jatkossa, että paikallinen jälleenmyyjä tuntee hyvin asiakkaansa ja toimii kontaktina kaikissa käyttäjien tarpeissa, joita tulee vastaan. Maahantuojan ja tehtaan tuella, tietysti. Lisäksi myyntiä tukemaan on tulossa nettikauppa, jonka kautta asiakkaat voivat tehdä tilauksia vaikka illalla kotisohvalta käsin.

 

Aina kohti parempaa

Kehittyminen on kilpailussa pärjäämisen ehto. Muut kehittyvät jatkuvasti, joten paikallaan pysymällä jää väistämättä muista jälkeen. Oikeat välineet ja ratkaisut ovat elintärkeitä kehittymisen kannalta.

– Koronapandemian vaikutuksia alalle ei voida vielä tietää lopullisesti, mutta uskon sen tuovan muutoksia, ainakin osalle konepajoista. Toisiin se vaikuttaa enemmän ja toisiin vähemmän. Mutta tulevaan kannattaa kuitenkin varautua hyvissä ajoin, ja pandemia tulee loppumaan ennen pitkää. Kun se tapahtuu, on hyvä olla siinä kunnossa, että kasvuun pääsee kiinni.

– Mielestäni erilaisia hankintoja kannattaa aina miettiä avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Toiseksi parhaaseen ei kannata tyytyä, on kyse sitten omasta toiminnasta tai omista hankinnoista. Vaihtaminen pelkän vaihtamisen takia ei ole järkevää, mutta parempaan kannattaa vaihtaa aina. Uskon, että me ja Ceratizit olemme monelle se paras vaihtoehto, Aro vakuuttaa.

 

INFO

Petri Aro Oy
Petri Aro
toimitusjohtaja
puh. 0400 856 530
petri.aro@p-aro.com
www.p-aro.com