Prima Powerin 2D-laserkoneet – tehokkaat ja modulaariset ratkaisut tuottavuuden kasvuun

Markkinavaatimusten ehdoilla

Laserleikkaus on muuttanut ohutlevyn työstöä useilla eri teollisuudenaloilla: varsinkin niillä aloilla, joissa 2D-laserleikkauskoneiden integroinnista tuotantolinjoihin on tullut uusi normi. Tällä hetkellä yritykset hankkivat luotettavia koneita minimoidakseen seisonta-ajan, ylläpitääkseen leikkaustarkkuutta sekä taatakseen tehokkaan tuotannon. Automaatio on elintärkeässä asemassa selätettäessä tiukentuvien materiaalivaatimusten ja osaavan työvoiman huonon saatavuuden kaltaisia haasteita. Automaatiolla virtaviivaistettujen tuotantoprosessien ansiosta yritykset pystyvät vastaamaan vaatimuksiin tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Oikean kumppanin valinta tuotantoprosessien kehittämisessä on siis luonnollisesti erittäin tärkeää yrityksille. Kumppanin tulee auttaa tiettyihin käyttötarkoituksiin räätälöityjen koneiden ja automaatioratkaisujen integroinnissa sekä varmistaa, että tuotannon suorituskyky ja nopeus on tasapainossa tehokkuuden ja pienempien kappalekohtaisten kustannusten kanssa.

Keskeisessä asemassa ovat myös ohjelmistot, joilla voidaan integroida koneita ja prosesseja saumattomasti sekä auttaa koneiden käyttäjiä ylläpitämään optimaalista suorituskykyä tuotannossa. Näiden ohjelmistojen on taattava koneiden optimaalinen toiminta sekä paras mahdollinen tuotantotehokkuus. Koneiden taas tulee olla kompakteja ja mukautettavissa erilaisiin tehdastiloihin ja tuotantolinjoihin.

Näissä asioissa Prima Power erottuu edukseen omistautuneena kumppanina, joka on sitoutunut ymmärtämään asiakkaidensa tarpeet ja viitoittamaan suuntaa heidän kehitystiellään. Prima Power tarjoaa noin puolen vuosisadan kokemuksellaan kattavan valikoiman erilaisia ratkaisuja, kuten 2D- ja 3D-lasereita, taivutusautomaatteja, särmäyspuristimia, lävistys- ja yhdistelmäkoneita, robottiratkaisuja sekä automatisoituja tuotantolinjoja.


Prima Powerin 2D-laserratkaisut

Prima Powerin 2D-laserratkaisut on suunniteltu parantamaan asiakkaiden tuottavuutta. Prima Powerin 2D-laserkoneet eivät ainoastaan pienennä sykliaikoja, vaan ne myös vastaavat tehokkaasti eri teollisuudenalojen tuotannon nopeusvaatimuksiin: tarkemmin sanottuna ne tarjoavat 20 % suuremman leikkausnopeuden 1–6 mm paksuja materiaaleja työstettäessä, mikä on mahdollista koneiden korkean kiihtyvyyden ja liikeradan nopeuden ansiosta. Prima Powerin laserkoneet ovat myös tuottavia ja kustannustehokkaita sekä mahdollistavat jopa 40 %:n leikkauskaasusäästöt ja 96 %:n levyn käyttöasteen.

Prima Powerin Platino Linear on tuottava ja kustannustehokas laserleikkauskone, joka hyödyntää huoltovapaata lineaariteknologiaa ja vie vähemmän lattiatilaa, mikä tekee siitä täydellisen valinnan kannattavaan 2D-lasertyöstöön.


Prima Powerin uusi Platino Linear®

Prima Powerin uusi Platino Linear on pienille ja keskisuurille yrityksille sopiva kompakti 2D-laserkone. Sen edulliset hankinta- ja käyttökustannukset sekä tehokkuus tekevät siitä erinomaisen valinnan aloitteleville yrityksille, jotka etsivät kustannustehokkuuden ja ensiluokkaisen laadun yhdistävää ratkaisua. Platino Linear vie 22 % vähemmän tilaa kuin muut luokkansa koneet tinkimättä tuottavuudesta neliömetriä kohti, mikä optimoi tuotantotilojen käyttöasteen sekä tekee toiminnasta tehokkaampaa. Koneessa käytetty huoltovapaa lineaariteknologia minimoi seisonta-ajan sekä siihen liittyvät kustannukset ja tekee näin toiminnasta myös mahdollisimman tuottavaa.

Platino Linearin tukirakennearkkitehtuuri ja avoin kuori takaavat helpon pääsyn koneen työalueelle, ja sen synteettinen graniittirunko varmistaa luotettavan toiminnan erinomaisella tärinänvaimennuksellaan ja lämpöstabiiliudellaan. Koneen alumiinikelkka minimoi liikkuvien komponenttien painon taaten samalla optimaalisen vakauden sekä korkean tarkkuuden koko leikkausprosessin ajan. Mukautuva laserpää tehostaa leikkaustarkkuutta ja suorituskykyä entisestään kaikenlaisia materiaaleja työstettäessä, ja sen tarkennuslinssi voidaan mukauttaa erilaisiin tuotantotarpeisiin tasalaatuisten ja luotettavien tuloksien saavuttamiseksi.

Platino Linearissa on laajasti erilaisia ominaisuuksia, kuten Smart Cut, joka optimoi laserpään liikkeet ja lyhentää sykliaikoja jopa 30 %:lla. Gas Mixer Cut taas tehostaa leikkauslaatua ja nopeutta työstettäessä tiettyjä materiaaleja, kuten terästä ja keskipaksua alumiinia. Sen etuihin kuuluu parempi leikkauslaatu, pienempi purseen määrä, parempi tuottavuus, nopeammat läpäisyajat sekä vähäisempi oksidikerros verrattuna pelkällä hapella leikkaamiseen. ECO-TOUCH Cut puolestaan vähentää kaasunkulutusta ja käyttökustannuksia 30 %:lla, mikä edistää kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. Adaptive Cut -ominaisuus parantaa tuotantotehokkuutta ohjaamalla leikkauspisteen asemaa ja kokoa automaattisesti eri levynpaksuuksilla, mikä poistaa tarpeen manuaalisille asetuksille ja takaa johdonmukaisen, korkealaatuisen leikkuujäljen.

Platino Linearin luotettavuus on varmistettu törmäyssuojajärjestelmällä (Safe Impact Protection System, SIPS), joka suojaa laserpäätä törmäyksiltä materiaalin ja laitteiden kanssa. Törmäyksen sattuessa laserpään toiminta pysähtyy vahinkojen estämiseksi ja nopea kohdistusjärjestelmä kohdistaa laserpään uudelleen seisonta-ajan välttämiseksi. Kaikki nämä huipputason ominaisuudet tekevät Platino Linearista ihanteellisen ja kustannustehokkaan hankinnan tuottavaan, kestävään ja edistykselliseen tuotantoon.

Prima Powerin Laser Genius+ on huipputason ratkaisu, joka mahdollistaa vertaansa vailla olevan suorituskyvyn laserleikkauksessa. Tämä edistynyt 2D-laserratkaisu määrittelee tuottavuuden uudelleen luokkansa parhaalla dynamiikalla.

Laser Genius®+: huipputason ratkaisu Prima Powerilta

Prima Powerin Laser Genius+ on loistava ratkaisu yrityksille, jotka haluavat vertaansa vailla olevaa suorituskykyä laserleikkaukseensa. Tämä edistyksellinen 2D-laserkone määrittelee tuottavuuden uudelleen luokkansa parhaalla dynamiikalla: koneen maksimikiihtyvyys on 28 m/s² ja liikeradan nopeus 180 m/min. Konetta voidaan käyttää kahdelta puolelta, mikä takaa saumattoman integraation mihin tahansa työtilaan ilman konfigurointikompromisseja. Laser Genius+:ssa on portaalirakenne, joka takaa erinomaisen lämpöstabiiliuden ja tärinänvaimennuksen. Sen kompaktit ja voimakkaat moottorit sekä optimoitu taajuusmuuttaja takaavat puolestaan parhaan mahdollisen dynamiikan ja energiatehokkuuden. Integroidun suunnittelun ansiosta kaikki lasergeneraattorista optiikkaan löytyvät koneen sisältä. Tämä tekee asennuksesta niin nopean ja helpon, että kone on valmis tuotantoon vain muutaman päivän kuluessa toimituksesta. Kolmessa koossa (1530, 2040 ja 2060) saatavilla oleva Laser Genius+ räätälöidään vastaamaan kattavasti erilaisiin tuotantotarpeisiin, mikä takaa erinomaisen suorituskyvyn niin dynamiikan, leikkauslaadun kuin luotettavuudenkin osalta. Laser Genius+:ssa on kokoluokassaan markkinoiden suurin leikkausala (1530-koko: 3 150 x 1 600 mm, 2040-koko: 4 320 x 2 200 mm, 2060-koko: 6 320 x 2 200 mm), mikä tekee siitä täydellisen myös isoille kappaleille. Se pystyy myös käsittelemään painavampia työkappaleita kuin muut markkinoiden samankokoiset 2D-laserkoneet (1530-koko: 1 150 kg, 2040-koko: 2 000 kg, 2060-koko: 3 050 kg). Tämä takaa sen, että jopa kaikista vaativimmat työt saadaan suoritettua vaivattomasti ja tarkasti. Laser Genius+:n huipputason suorituskyvyn, mukautuvuuden ja suuren leikkausalan ansiosta asiakkaat voivat määritellä laserleikkausprosessinsa uudelleen ja näin saavuttaa mullistavia ­tuloksia.

Automaatioratkaisut

Prima Power tarjoaa laajan valikoiman ohutlevyntyöstöön suunniteltuja automaatioratkaisuja, jotka lisäävät toiminnan tehokkuutta ja tuottavuutta. Niiden päätehtävä on taata paras mahdollinen tuottavuus samalla kun ne vähentävät manuaalista työtä virtaviivaistetulla työnkululla sekä optimoidulla tilankäytöllä. Compact Server -lastaus- ja purkulaite erottuu joukosta kahdella varastoyksiköllään sekä tilaa säästävällä suunnittelullaan, jossa kaikki laitteen komponentit on sijoitettu automaattisen paletinvaihtajan päälle. Combo Tower Laser -varastojärjestelmä on kokonaisvaltainen ratkaisu 2D-lasertyöstön materiaalivirran automatisointiin. Järjestelmään kuuluu hyllylohkot, nostojärjestelmä sekä integroidut lastausyksiköt, jotka voidaan räätälöidä erilaisiin tuotantotarpeisiin. Poiminta- ja pinontarobotti (PSR) automatisoi 2D-lasertyöstön materiaalivirran tarkalla pinonnalla ja keskeytymättömällä toiminnalla sekä integroitumalla saumattomasti eri järjestelmiin tilankäytön optimoinniksi. Modulaarinen Night Train FMS®-varastoratkaisu on automaation huipputasoa, ja siinä on korkeatasoiset laajennus- ja räätälöintimahdollisuudet. Night Train voi toimia sekä materiaalivarastona että leikattujen kappaleiden välivarastona. Järjestelmä hyödyntää Tulus®-ohjelmiston tukemaa älykästä kasetinhallintaa, joka mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan sekä optimaaliset käyttöajat. Näiden ratkaisujen avulla ohutlevyä työstävät yritykset voivat toteuttaa täysin automatisoidun tuotantojärjestelmän, mikä johtaa parempaan tehokkuuteen, joustavuuteen sekä kokonaisvaltaiseen tuottavuuteen.

Prima Power on sitoutunut tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat kattavasti eri teollisuusalojen yritysten tarpeisiin. Yritys uskoo vahvasti, että yhtä kaikille sopivaa lähestymistapaa tuotannon toteuttamiseen ei ole olemassa: jokaiselle asiakkaalle löytyy juuri heidän tarpeilleen sopiva ratkaisu. Yrityksen konevalikoima kehittyy samaan tahtiin asiakkaiden tarpeiden kanssa, ja siihen kuuluu monipuolisesti erilaisia modulaarisia ja laajennettavia automaatioratkaisuja, jotta valikoima vastaisi mahdollisimman hyvin alati muuttuviin ohutlevyntyöstön vaatimuksiin. Yrityksen Evolve by integration -brändilupauksessa kiteytetty sitoumus alleviivaa Prima Powerin omistautumista vastaamaan asiakkaidensa dynaamisiin tarpeisiin tehokkaasti sekä taaten jatkuvan mukautuvuuden ja innovaation.

Compact Serverin tilaa säästävä suunnittelu optimoi tilankäytön kahdella varastoyksiköllä sekä automaattisella paletinvaihtajalla.

Prima Powerin automaatio­ratkaisujen avulla asiakkaat voivat optimoida tuotantolinjansa ja näin saavuttaa paremman tuottavuuden sekä toteuttaa miehittämättömän tuotannon.

www.primapower.com
info@primapower.com

Prima Power tarjoaa kaikenkokoisille yrityksille kohdennettuja, dynaamisia teknologioita, jotka tehostavat kannattavuutta ohutlevyntyöstössä. Prima Power luo integroituja automaatioratkaisuja, jotka on suunniteltu vastaamaan asiakkaiden haasteisiin ja jotka avaavat mahdollisuuden tulevaan kasvuun. Yritys tarjoaa huipputehokkaita koneita, joilla työ hoituu joustavasti ja täsmällisesti. Prima Powerilla arvo kumpuaa asiakaslähtöisyydestä. Valikoima rakentuu kattavista modulaarisista ratkaisuista, ja yritys hyödyntää heille tyypillistä asiakaslähtöistä lähestymistapaa ja vankkaa osaamista teknisistä järjestelmistä ja koneista tehdäkseen valmistuksesta kestävää ja tehokasta – kaikki tämä perustuu Prima Powerin ainutlaatuiseen historiaan teknologisen integraation parissa.

Prima Powerin tuotevalikoima on yksi alan laajimmista: 2D- ja 3D-laserkoneita leikkaamiseen, hitsaamiseen ja poraamiseen; lävistyskoneita; yhdistettyjä lävistys – ja laserleikkauskoneita sekä lävistys- ja kulmaleikkauskoneita; särmäyspuristimia; taivutusautomaatteja; taivutusrobottisoluja; sekä joustavia valmistusjärjestelmiä. Prima Power on teollisten innovaatioiden konsernin Prima Industrien ohutlevyntyöstökonebrändi. Prima Industrie on tehnyt maailmalla jo 15 000 koneasennusta, ja konsernilla on 1 900 työntekijää, 7 tehdasta sekä 500 miljoonan euron vuosittainen liikevaihto.

Prima Powerin 2D-laserratkaisut lyhentävät sykliaikoja, kasvattavat leikkausnopeutta 20 %:lla, vähentävät leikkauskaasun kulutusta jopa 40 %:lla sekä mahdollistavat jopa 96 %:n levyn käyttöasteen.